Lucrare sau implant?

Buna seara
Sotul meu are dintii incisivi lipsa cu tot cu radacina de la un accident. Pana acum a avut proteza dentara iar acum ne am hotarat sa facem ceva. Am mers la un medic stomatolog si a zis ca ii pune lucrare pe structura zirconiu dar i a slefuit doar 2 dinti in lateral..credeti ca ar sustine 2 dinti o lucrare de 4? Mi se pare cam imposibil..n a vrut sa i slefuiasca si caninii sa fie totusi 2 intr o parte 2 in alta ??? Va rog sa ma ajutati cu o parere
Sotul meu are dintii incisivi lipsa cu tot cu radacina de la un accident. Pana acum a avut proteza dentara iar acum ne am hotarat sa facem ceva. Am mers la un medic stomatolog si a zis ca ii pune lucrare pe structura zirconiu dar i a slefuit doar 2 dinti in lateral..credeti ca ar sustine 2 dinti o lucrare de 4? Mi se pare cam imposibil..n a vrut sa i slefuiasca si caninii sa fie totusi 2 intr o parte 2 in alta ??? Va rog sa ma ajutati cu o parere
3 comentarii

Buna seara,
Din pacate alegerea acelor dinti ( incisivii laterali) ca fiind stalpi pentru viitoare lucrare protetica este o eroare mare. Incisivii laterali sunt dintii cu cea mai mica valoare protetica.
Varianta ideala: implanturi in locul incisivilor centrali si coroane individuale
Varianta buna: punte de la canin la canin
Rezolvare in situatia actuala: implanturi pt dintii lipsa si coroane dentare individuale pe toti 4 dinti.
Seara buna!
Din pacate alegerea acelor dinti ( incisivii laterali) ca fiind stalpi pentru viitoare lucrare protetica este o eroare mare. Incisivii laterali sunt dintii cu cea mai mica valoare protetica.
Varianta ideala: implanturi in locul incisivilor centrali si coroane individuale
Varianta buna: punte de la canin la canin
Rezolvare in situatia actuala: implanturi pt dintii lipsa si coroane dentare individuale pe toti 4 dinti.
Seara buna!

Va multumesc din suflet...asa m am gandit si eu dar mai vroiam o parere..multumesc mult! O seara frumoasa si noapte buna
Cu stima
Crina P
Cu stima
Crina P

Buna ziua,
Raspunsul colegului meu este foarte bun.
Ar fi bine sa ii urmati sfatul.
Raspunsul colegului meu este foarte bun.
Ar fi bine sa ii urmati sfatul.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2implant dentar sau lucrare portelan?
- 3implant dentar... ce marca sa folosesc?
- 77Implant masea dupa cat timp se poate face?
- 6Mi-am inghitit proteza, va mai iesi cand fac treaba mare?
- 4Implant dentar si anestezia
- 3Implant masea dupa 3 ani - posibil ?
- 4cum poti alege cel mai bun implant?
- 1probleme cu dinti
- 1Indreptare incisiv (21)
- 1Umflarea gingiei la o saptamana dupa scoaterea implantului dentar
- 2Incisiv lateral stramb
- 7Coroana pe un sg dinte
- 3Portelanul si fumatul-mit sau realitate
- 1Durere masea polizata
- 1Proteza provizorie
- 3Proteza scheletata
- 1Tehnici moderne de realizare a protezelor totale
- 2Proteza fixa provizorie maxilar incomoda
- 1Implant detar fara tratament antibiotic.
Mai multe informații despre: Protezele dentare implantul dentar incisivul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: