Lucrari fixe, proteze partiale.?

12-03-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, revin cu intrebari pt ca am detalii despre planul de tratament al dnei dentist.
Am 30 ani iar de la varsta de 14 ani am 3sfert din dantura imbracata cu coroane dentare.
Acum imi refac dantura si binenteles au aparut muulte infectii la radacini, ba chiar in fata sus, sub lucrarea de 6 dinti, am vreo 3 dinti fisurati, radacina sau dintii, nu stiu exact.
La maselele culcate din cauza lipsei altor masele, pe mandibula, stamga si dreapta, am iarasi de extras vreo 3 masele ce nu merita pastrate.

Mentionez ca sunt foarte rea de gingii, foarte sensibila si de osul maxilarului la fel, mi s a spus mereu ca mi se extrag foarte usor dintii. Exclus caz de implanturi.
Problema mea e si sinuzita maxilara, 100% cauzata, parerea mea, de problemele la dinti. La 14 ani cand mi au imbracat toata dantura de sus, am inceput sa am ințepaturi in premolari, ce mergeau in sus, dureri, uneori puternice dar scurte.
As dori sa extrag toti dintii de sus, dar ma gandesc ca doar molarii au apropiere de sinusuri.
Sau au si premolarii?

Planul doamnei dentista este de o lucrare de 8 elemente sus, metalo-ceramica, deci include si primii premolari. Iar in rest proteze partiale cu un fel de balamale.
Am banuit mereu ca voi ajjnge la proteza mobila, dar dna dentista mi a dat varianta asta de proteze fixe si proteze partiale la masele, sus si jos.
Mi-ar fi foarte greu sa accept proteza mobila totala, cred ca o sa ma acomodez in 1 rand psihic foarte greu cu ea dar o sa o fac DACA DOAR ASA SCAP DE DURERILE de sinusuri, fața, dantura etc.
Jos, planul e la fel aprox, 9 coroane iar in spate proteze partiale.
As fi foarte bucuroasa sa am dintii ficși, as avea increderea aceea in mine, m aș simți mult mai bine dar avand in vedere faptul ca sub lucrarea de 8 elemente vreo 3 elem (dinti) vor fi extrase..va avea durabilitate lucrarea? macar 10 ani. daca nu 15. Ce parere aveti?
am si tratamente de canal de facut si taare mi e frica ca nu vor fi facute ok sau ca eu sunt cu risc mare de complicatii si.voi ramane iar cu probleme si dureri in 2..5 ani.
Toate lucrarile ma costa 2500 eur. vă dati seama ca nu aș vrea sa pierd acesti bani si sa imi schimb totul in 5 ani, si in cei 5 ani sa fiu cu dureri mereu pt ca dintii pe care se ancoreaza proteza partiala..vor avea mult de suferit si vor ceda in 5 ani...asa se spune.
Plus durerile cauzate de instabilitatea protezelor partiale(4), si durerile de gingie, discomfort etc, eu fiind sensibila de gingii.

Chiar nu stiu cum sa fac sa fiu in primul rand sanatoasa macar 10 ani si fara dureri, si daca se poate sa am si dinti ficși, macar in fața.
Ce optiuni am? in fața oare e ok sa mi pun lucrare fixa de 8..9 dinti? va rezista lucrarea si dintii de dedesubt aprox 10 ani?
Dar in spate, dupa primii premolari, ce alte obtiuni sunt pt a inlocui al 2lea premolar si o masea, atata imi doresc, al 2lea premolar si o masea, nu am nevoie de mai mult.
Ar fi ok o proteza scheletata? aceea nu se ancoreaza pe alti dinti sa ii distruga si sa provoace dureri si banuiesc ca e mai fixa, nu va provoca dureri de gingie. Ce alte obtiuni ar fi?
Va multumesc din suflet!!
Chiar sunt terifiata, , intr un fel vreau sa scap de dureri si complicatii o perioada de macar 10 ani, ca de la 14 ani tot dureri si interventii am. m am saturat...
si binenteles, ca oricare, as dori, pe cat se poate si sa evit lucrarile mobile.
Nu mi-am plans de mila pana acum dar acum, gandindu ma si studiind protezele mobile, parca nu as dori-o... am doar 30 ani. Dar in 1 si in 1 rand vreau s aevit durerile!

Multumesc!
1 comentarii
0
12-03-2022, ora 14:51
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Am uitat, banuiesc ca doar sus se poate pune proteza scheletata, jos ce aș putea face sa am macar 2 masele, una in st si una in dreapta?
Sau nu pot avea doar 2 masele? ca se vor culca? deja sunt culcate binisor. podurile nu ar fi variante bune? de ex dupa cei 9 dinti ficsi (lucrarea fixa) sa mi pun un pod din 3 dinti? legat cumva de lucrarea fixa... nu stiu.. se poate face altfel decat proteza partiala?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul