ma panichez repede... cum o controlez?

06-03-2009
rrux88
Nu este medic/terapeut
rrux88
buna ziua.sunt studenta si facultatea pe care o urmez e destul de stresanta(am de facut experiente cu substante periculoase, trebuie sa am toate lucrarile semnate, profesorii au pretentii).Am observat ca mi se intampla foarte des sa ma panichez cand mi se pare ceva greu de facut, sau dak gresesc sau raman in urma cand ceilalti se descurca, se instaleaza panica insotita de tremuratul mainilor si nu pot controla acest sentiment.Exista remedii(as prefera unele naturiste)pentru o stare mai buna generala, pt a combate aceasta panica?
5 comentarii
0
17-10-2011, ora 16:23
andrea23
Nu este medic/terapeut
andrea23
eu am 23 de ani imi tremura mainile.capu.picioarele si imi transpira mainile cand ma emotionez dar si cand vad o persoana noua sau cand tre sa semnez un act de orice tip nici sa tin un pahar in mana nu pot ca imi tremura mainile dar tare ce sa fac?unde tre sa ma duc?poate cineva sa ma ajute?
0
26-10-2011, ora 22:06
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
@ rrux88 este foarte important sa te gandesti la ce se poate intampla cel mai rau daca vei gresi si, apoi, ce vei face in acea situatie. Daca iti este dificil sa lucrezi singura cu aceasta problema poti apela la un consilier psihologic sau psihoterapeut pentru a te sprijini in demersul tau.

@ andrea23 poti incerca sa apelezi la serviciile unui psihoterapeut cu care sa lucrezi pe problematica ta, sa vezi de unde vine, cand s-a format acest pattern comportamental si din acest punct va incepe si schimbarea
0
23-12-2011, ora 06:45
ionut91
Nu este medic/terapeut
ionut91
buna ziua!de cateva zile am probleme mari...duminica am fost la un pas sa lesin, am fost la spital mi-au administrat glucoza prin intermediul unei perfuzii si mi-am mai revenit, dar am ramas cu o teama, ceva psihologic si daca doar ma gandesc de ex ca nu am mancat, asociez repede ca lesin...nici nu mai pot sa dorm, nush ce sa fac...astept un raspuns.va multumesc.
0
23-12-2011, ora 08:34
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna ziua Ionut,

Sa inteleg ca ai lesinat prima data din cauza ca nu mancasei? Incearca atunci cand ti se face teama sa iti dai seama care e cauza temerii si apoi sa verifici daca este reala sau este doar o credinta. Daca este real poti manca un bicuitel sau un fruct (sau orice altceva), daca nu e reala iti poti aduce argumente in asa fel incat sa te linistesti.

Daca iti va fi greu sa lucrezi singur poti apela la ajutor unui consilier psihologic care sa te ajute sa lucrezi atat cu simptomul (teama de lesin), cat si cu cauza (ceea ce ai simtit dupa acel lesin si cu ce l-ai asociat - este extrem de dificil sa lucrezi singur pentru ca mecanismele de aparare intra in functiune si nu lasa accesul spre profunzimea problemei).
0
05-01-2012, ora 14:27
luminita-
Nu este medic/terapeut
luminita-
Peritolul este bun pt atacurile de panica?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi tremură mâinile?
  • Cauzele atacurilor de panică și cum ne putem calma
  • Tremurături ale mâinii la tineri - cauze și boli posibile, evoluție
  •