mai exista risc de sarcina?

31-03-2012
RPMITZA
Nu este medic/terapeut
RPMITZA
Dupa pastilele postinor am avut o sangerare (aproximativ normala ca si flux) ce a durat 3 zile. Am inteles ca pastila deregleza ciclul normal, asa ca urmatoarea menstra ar trebui sa fie dupa aprox 25-30 de zile de la aceasta sangerare provocata? Precizez ca am facut un test de sarcina de la 14 zile de la contact, a iesit negativ. Existenta sngerarii si rezultatul testului exclud riscul de sarcina?
4 comentarii
0
31-03-2012, ora 17:00
RPMITZA
Nu este medic/terapeut
RPMITZA
As aprecia daca as primi un raspuns avizat medical. Va multumesc
0
31-03-2012, ora 19:02
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Teoretic, dupa sangerarea de privatie data de Postinor, ciclul este "resetat" ca sa zic asa, astfel incat este de asteptat ca viitoarea sangerare (adica menstruatia) sa vina la luna. Asta este varianta teoretica. In realitatea de pe teren, ea vine cand vrea ea, fiindca de multe ori ciclul e "bramburit" de Postinor, lucru care poate dura mai multe luni. Ceea ce e important de retinut din punct de vedere practic este ca reinstalarea ciclului se face in urmatoarea ordine: mai intai ovulatia, mai apoi menstruatia. Deci, menstruatia inseamna eşecul unei ovulaţii preexistente. Asta mai înseamnă că puteţi rămânea însărcinată înainte de a veni următoarea menstruaţie şi că, dacă nu vreţi copii, trebuie să vă protejaţi.

2. Sarcina este exclusă de eficienţa Postinorului şi de rezultatul testului.
0
31-03-2012, ora 19:28
RPMITZA
Nu este medic/terapeut
RPMITZA
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns, d-le doctor.
As dori sa mai stiu, dupa terminarea perioadei de sangerare cauzata de postinor, a aparut o durere, uneori mai puternica, alteori nu, in partea inferioara a abdomenului. Ce poate fi ea? Un efect al pastilelor?
0
01-04-2012, ora 06:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este destul de improbabil ca această durere să fie un efect atât de întârziat al Postinor-ului. Ar trebui, mai întâi, excluse alte variante, dar, pentru aceasta, ar trebui făcut un consult medical.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •