mamografie
Buna ziua,
Va rog mult sa-mi interpretati acest diagnostic in urma mamografiei.
Sani cu structura predominant adipoasa, de aspect simetric, fara leziuni focale suspecte, fara distorsiuni arhitecturale, fara microcalcifieri. Asimetrie de densitate retroareolar, dr. Nu se evidentiaza adenopatii azilare.Recomand ecografie mamara si control mamografic la 3 luni. Rezultatul e pentru o persoana in varsta de 58 de ani, care si-a facut mamografia la un cabinet specializat dar care nu interpreta rezultatul, i s-a spus sa mearga cu el la cel care a trimis-o sa-si faca mamografia, dar persoana in cauza si-a facut-o la propria initiativa fara sa fie trimisa de cineva, doar cu trimitere de la medicul de familie, deoarece o parte a taxei se deconta. medicul de familie, uitandu-se peste rezultat a spus ca, crede ca e in regula, nefiind medic de specialitate. Va rog mult sa-mi spuneti daca este in regula, si daca da, de ce se cere ecografie si mamografie la 3 luni.
Va rog sa-mi raspundeti inca la o intrebare, dupa varsta de 33 de ani, avand o nastere, ce este recomandat :ecografie sau mamografie? si la ce interval, o data pe an sau mai rar.
Va multumesc anticipat
Va rog mult sa-mi interpretati acest diagnostic in urma mamografiei.
Sani cu structura predominant adipoasa, de aspect simetric, fara leziuni focale suspecte, fara distorsiuni arhitecturale, fara microcalcifieri. Asimetrie de densitate retroareolar, dr. Nu se evidentiaza adenopatii azilare.Recomand ecografie mamara si control mamografic la 3 luni. Rezultatul e pentru o persoana in varsta de 58 de ani, care si-a facut mamografia la un cabinet specializat dar care nu interpreta rezultatul, i s-a spus sa mearga cu el la cel care a trimis-o sa-si faca mamografia, dar persoana in cauza si-a facut-o la propria initiativa fara sa fie trimisa de cineva, doar cu trimitere de la medicul de familie, deoarece o parte a taxei se deconta. medicul de familie, uitandu-se peste rezultat a spus ca, crede ca e in regula, nefiind medic de specialitate. Va rog mult sa-mi spuneti daca este in regula, si daca da, de ce se cere ecografie si mamografie la 3 luni.
Va rog sa-mi raspundeti inca la o intrebare, dupa varsta de 33 de ani, avand o nastere, ce este recomandat :ecografie sau mamografie? si la ce interval, o data pe an sau mai rar.
Va multumesc anticipat
2 comentarii
Da, rezultatul este bun, pentru confirmare poate merge la endocrinolog. Ecografia peste 3 luni e ptr a vedea densitatea din spatele mameloanelor, pot fi doar modificari hormonale. Controlul mamografic, tot la endocrinolog, sa nu mai faca mamografie!
Pentru tine, ecografie, nu radiaza, nu doare, afli in 5 minute daca este ceva. In niciun caz mamografie daca nu este ceruta expres de endocrinolog sau senolog.
Acum au aparut si termografiile care, tot asa, nu iradiza ca mamografiile.
Ecografiile se pot repeta oricand fara probleme.
Sanatate!
Pentru tine, ecografie, nu radiaza, nu doare, afli in 5 minute daca este ceva. In niciun caz mamografie daca nu este ceruta expres de endocrinolog sau senolog.
Acum au aparut si termografiile care, tot asa, nu iradiza ca mamografiile.
Ecografiile se pot repeta oricand fara probleme.
Sanatate!
Buna ziua...am 31 de ani și in urma ecografiei si consultului mi s-a recomandat să fac mamografie, am facut mamografie si acesta e raspunsul: san stâng cadran supero- extern opacitati nodulare de 2/2, respectiv 4/3, 5 cm...ați putea să imi spuneti ce inseamna? Va multumesc!
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?