Mancarime de piele dupa baie

39 comentarii 1 2
0
19-02-2012, ora 13:16
BerryBerry
Nu este medic/terapeut
BerryBerry
Buna ziua!! Din pacate si eu ma confrunt cu niste mancarimi de piele de 1 an de zile si nu stiu cum sa reactionez. De fiecare data dupa ce fac baie sau dus ma mananca ingrozitor pielea de pe picioare. Am inlocuit gelul de dus, am cumparat creme pentru piele. DEGEABA!!! Unerori credeam ca mancarimea de piele a fost declansata de pubertate, dar nu sunt sigur!!! Cum pot sa scap de aceste mancarimi care imi distrug viata!? Multumesc ! :D
0
24-03-2012, ora 02:45
cer
Nu este medic/terapeut
cer
Am urmat un sfat demn de urmat care a lasat urmari placute in cazul afectiunilor de piele, chiar personale, si nu numai: beti zilnic cel putin un litru de ceai, nu apa cu CO2, pe zi. Toxinele trebuiesc eliminate cumva si repede din organism. Toxinele astea ne agita pe noi. Evitati de asemenea orice tip de TERCI imbracat in ciocolata (afecteaza intr-o masura mai mare sau mai mica). Evitati REPET prajelile!
Si daca totusi nu va puteti pune cutitul in gat, OBLIGAT: FACETI MULT SPORT, respectiv ceva antrenant: fotbal, tenis, volei, baschet, etc.
0
08-02-2013, ora 00:47
revlona
Nu este medic/terapeut
revlona
De mult aveam mancarimi groaznice dupa dus (sunt cativa ani), am mai postat aici problema mea, intre timp s-a rezolvat. Observasem ca daca faceam baie in concedii, plecata fiind, nu ma manca asa rau si tot timpul ma gandeam ca apa de acasa este de vina, gelurile de dus le incercasem pe toate. Dar tot citind pe diferite forumuri diverse pareri, am incercat si eu cateva din sfaturi. Dimineata pe stomacul gol iau o lingurita de tinctura de propolis si nu mananc nimic timp de 30 min. Tinctura de propolis este sanatate curata avand foarte multe beneficii. Am mai constientizat faptul ca acasa eu foloseam ori burete/pamatuf de baie (in concedii nu il aveam cu mine) ceea ce imi dauna pielii... ranind-o fara sa-mi dau seama, iar dupa baie ma stergeam foarte insistent cu prosopul. Aceastea fiind alte cauze ale mancarimii. Si tot citind pe forumuri am aflat ca nici apa foarte fierbinte nu face bine la piele, eu am avut si acest obicei... bai fierbinti. Eliminand toate aceste obiceiuri gresite (traumatizante pentru piele) am devenit din nou un om normal si am recapatat placerea de a face baie.
Ca un rezumat:
Nu folositi burete/pamatuf la dus
Nu va stergeti insistent cu prosopul, doar tamponati pe piele
Nu faceti dusuri fierbinte, spalati-va cu apa calaie
Si incercati dimineata tincutura de propolis, cure de cateva luni pe an
Si daca aveti tenul uscat e bine sa va hidratati dupa baie cu o crema buna sau ulei de masline.
Si beti multa apa!
Sper din suflet sa va fie de ajutor aceste sfaturi, eu le am descoperit dupa multi ani de chin si cautari.
0
06-10-2013, ora 16:13
BerryBerry
Nu este medic/terapeut
BerryBerry
Buna ziua!! Vreau sa va spun ca AM GASIT SOLUTIA!! De ceva timp am scris si eu pe acest topic despre aceasta problema. Asadar vreau sa specific ca si eu am fost prada acestei 'nenorociri' dar de vreo 3-4 luni NU MA MAI MANANCA PIELEA DELOC!!! Cum... va voi spune imediat!!
Acum 3-4 luni fiind in vacanta la bunica mea nu puteam sa fac mofturi in privinta dusului deoarece treceau saptamani si nu era normal sa stau imputit:))) cu toate ca ea si matusile mele pe vremuri se spalau intr-un atelier a ramas acelasi obicei. Nici nu vreau sa va spun cat am tras dupa primul dus facut acolo. Bunica mea, vazandu-ma suferind dupa fiecare dus s-a hotarat sa-mi prepare un ceai care va asigur ca face MIRACOLE!! Prima oara nici n-am acceptat sa cred ca va fi bine dar dupa insistentele ei am incercat. Rezultat...MAGNIFIC!! Nu ma mancau picioarele deloc!! Am mai incercat sa fac dus inca de vreo 2, 3 poate chiar 4 ori si rezultatul era acelasi. Nici nu stiti cat m-am bucurat !!! Acum ca sa va bucur si pe voi m-am hotarat sa va dau si voua din leacurile buncii mele:)))
Aveti nevoie de:
Flori de galbenele( gasiti la plafar)
Coada soricelului
Menta
Frunze de nuc (uscate )
musetel


Preparare:
Turnati intr-un vas 4l de apa dupa care puneti la fiert pana da clocot. Dupa ce a inceput apa sa clocoteasca opriti focul si puneti in oala din fiecare planta specificata mai sus cate 5 sau 6 linguri cu exceptia musetelului la care se cer 7 linguri. Dupa ce ati pus plantele in apa acoperiti cu capacul vasului si lasati oala acoperita jumatate de ora sau mai mult. In tot acest timp plantele si apa vor face infuzie. Dupa infuzie mai lasa-ti inca un sfert de ora ca sa se raceasca.Ceaiul trebuie sa fie cald spre fierbinte( Nu combinati cu apa rece... isi va pierde din efect!!). Puneti oala langa cada si faceti dus(puteti sa va spalati cu ce fel de sapun doriti!!) Dupa ce ati terminat cu o cana luati si turnati in zonele afectate (spate, piept, maini, picioare etc) si asteptati sa se usuce.La mine a mers!! Acum astept si parerile voastre!! :)
0
06-02-2014, ora 12:01
ionut-ionut
Nu este medic/terapeut
ionut-ionut
In sfarsit dupa 6luni de chin am descoperit de la ce ma manca pilea dupa dus cand transpiram.dupa ce ma spalam trebuia sa ma dau cu un gel Aloe vera sau sa ies afara la aer si imi disparea mancarimea.am facut cateva analize la sange si nu a iesit nimic.am inceput sa mananc paine fara drojdie si dupa cateva zile nu am mai avut nimic.in cazul meu este alergia la drojdie.am luat trimitere sa fac cateva examene si testul de alergie.acum am de asteptat sa ma cheme pt a face examenele.In tara in care sant asa functioneaza.incercati sa nu mai mancati produse ce contin drojdie.voi reveni cu amanunte dupa examene.sper sa fi fost de ajutor la cineva.o pastila de cortizon pe zi cand aveti mancarimi mari.
0
18-02-2017, ora 20:40
bemex111
Nu este medic/terapeut
bemex111
Daca mai ai aceasta problema te rog sa citesti in continuare. De cativa ani ma confruntam si eu cu aceasta problema si nu stiam ce este in neregula, dar apoi m-am intrebat, care era situatia inainte de a aveam mancarimi, de ce nu ma manca atunci, si am ajuns la concluzia ca inainte faceam doar baie in cada nu dus(asta explica de ce nu aveam mancarimi la mare). Daca faceai si tu dus pana acum incearca sa faci baie in cada si vezi daca mai ai mancarimi. Daca ai scapat de aceste mancarimi si nu este din cauza ca faci dus te rog sa ignori acest comentariu.
0
21-10-2017, ora 00:15
Paunescu ion
Nu este medic/terapeut
Paunescu ion
Salutari, eu am aceleași simptome mâncărimi după baie după gât pe mâini...dar ce am observat, este ca mâncărimea e aceeași de când m-a ars soarele cand eram mai mic.mancarimea o aveam cand și cand dar in special la schimbarea de temeratura in special cand transpir sau după ce fac dus.Anul asta pana sa plec in concediu am zis sa m-a bronzez și eu ca sa nu am probleme.Da după ce m-a prins soarele vreau sa spun ca parca sa reactivat mâncărimea pe care nu o mai simțisem de ani de zile.Asadar eu cred ca e de la soare.Voi ce părere aveți ?
0
06-08-2023, ora 22:46
Raluca.T.A
Nu este medic/terapeut
Raluca.T.A
Bună!
De aproximativ 1 an ma confrunt cu aceeași problema, mancarimi insuportabile după dus.
Am fost la nenumărați doctori și am făcut o mulțime de analize în urma cărora am descoperit doar o alergie respiratorie și atat, ceea ce m-a făcut sa încep o munca de detectiv particular, aflând ca ceea ce îmi stârnește aceste mancarimi este gelul de dus, șamponul și orice sapun lichid/solid sau creme de corp. Am studiat cu mare atenție etichetele produselor de igiena și toate conțin aceleași chimicale nocive, indiferent ca sunt destinate copiilor sau pielii sensibile.
Am încercat toate produsele pentru piele sensibila/roseata/mancarime/dermatite etc, de la cele mai scumpe pana la cele mai ieftine. PRODUSELE ASA ZIS NATURALE, sunt o mare vrăjeală
Din păcate in prezent dusul pentru mine inseamna doar apa și atat, e singurul lucru care funcționează, cu parul în schimb e mai greu.
Sper ca experienta mea sa ajute și alte persoane, deoarece înțeleg cât de crunte sunt acele mancarimi care te trezesc noaptea din somn.
0
03-02-2024, ora 02:11
Love Forever
Nu este medic/terapeut
Love Forever
Iată câteva posibile cauze ale mâncărimilor după baie:

Piele uscată: Folosirea unui hidratant după baie poate ajuta la menținerea nivelului optim de hidratare al pielii.

Reacție la produsele de igienă: Anumite substanțe chimice din săpunuri sau geluri de duș pot provoca reacții alergice sau iritații.

Alergii: Este posibil să dezvoltați o alergie la un anumit ingredient din produsele de igienă sau chiar la apă.

Probleme dermatologice: Există diverse afecțiuni dermatologice care pot provoca mâncărime, chiar și în absența unor leziuni vizibile.

Reacție la temperatură: Apa prea fierbinte poate contribui la uscarea pielii și la senzația de mâncărime.

Afecțiuni interne: Anumite probleme de sănătate, cum ar fi tulburările tiroidiene sau problemele hepatice, pot afecta starea pielii.
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Microdermabraziunea pentru barbati
  • Tratamente antiaging pentru barbati
  • Reteta frumusetii, dovleacul?
  • Imbatranirea pielii
  • Ingrijirea pielii in timpul sarcinii - contraindicatii
  • Ingrijire in timpul si dupa sarcina - recomandari
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Îngrijirea pielii sensibile
  •