Marturii despre anticonceptionale

175 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›
0
02-04-2015, ora 16:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ homeopatie

homeopatie (cu 11 luni in urma)

0

Astfel de dereglari poti fi rezolvate usor cu remedii homeopatice. Mergeti la un medic homeopat bun si lasati medicii clasici caci acestia nu cunosc decat aceste prostii de hormoni, care distrug majoritatea femeilor mai devreme sau mai tarziu.

Chisturile la ovare au un rol important daca apar si anume suplimenteaza functia hormonala pt. a mentine fertilitatea. Nu apar din intamplare, nu se extirpa si au o functie necesara in acest caz. Ele apar atunci cand functia ovarului este slaba sau daca femeia/fata a pierdut un prieten, partener, iubit, copil, animal drag, etc. La barbati echivalentul este testicolul si deci bolile la testicul.
Chisturile ovariene si cancerul ovarian apar NUMAI daca a existat o pierdere de acest gen si corpul le face ca sa mentina fertilitatea si producatia hormonala. Cine le extirpeaza chirurgical face o mare gresela. La fel si cine le trateaza cu medicamente chimice sau hormoni.

Invatati Noua medicina germana. Aceste adevaruri medicale ignorate de medicina clasica pot fi validate de orice persoana.
http://s*****a/t3144-filme-si-carti-despre-noua-medicina-germana
0
02-04-2015, ora 16:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ necunoscut

Buna fetelor,

Vreau sa va intreb daca e normal sa ai stari de greata de la anticonceptionalele Yasmine?
Am inceput un tratament de 5 zile pentru un chist ovarian de 25mm (YASMINE, ZANOCIN, AULIN)
Am stari de greata foarte dese dupa ce i-au yasmine.

Ce pot face ?

Am vb cu dr ginecolog si mi-a spus ca sunt normale starile.
Dar eu sincer nu cred ca le pot suporta timp de 2 luni cat am de luat tratamentul.
0
02-04-2015, ora 16:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mary_ct

si yo iau yasmine...n-am stari de greata...dar alte pb...imi cade mult par...am un apetit sexual ft scazut...si dureri de cap..
0
02-04-2015, ora 16:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ madalina_dim

buna...pot sa va spun si eu din proprie experienta k tot yasmine am luat 3 luni de zile si am avut stari grave de am ajuns si pe la urgenta plus k mi-a crescut foarte mult tensiunea dar am fost nevoita sa conti8nui tot din cauza unui chist ovarian. La inceput, in prima luna sunt stari urate...iar mie mi-a fost rau si dupa ce le-am intrerupt
0
02-04-2015, ora 16:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ vanesa26

anticonceptionalele nu sunt bune...sunt daunatoare ficatului, pot produce un dezechilibru hormonal puternic..chisturile se pot trata si altfel incercati sa mergeti la specialisti...ginecologii doar atat stiu sa recomande ptr chisturi:anticonceptionale!iar acestea nu te scapa de chisturi, nu le trateaza, doar le miscoreaza...eu am fost la 4 ginecologi intr-un an si ceva, mi-am facut ecografii, la chisturi, toti ginecologii au recomandat anticonceptionale, desigur mi s-a recomanadat in functie de parerea fiecaruia: diane 35, yasmine, marvelon...ma rog, am slabit 11 kg in conditiile in care aveam 53 kg, eram atat de slaba si chisturile nu disparusera, aveam dureri si nu mai puteam manca.am renuntat la anticonceptionale, au trecut 4 ani de atunci, am tinut regim, m-am chinuit sa ma ingras si am reusit sa iau 4 kg, am facut cure cu ceaiuri si tincturi recomandate pentru ovare polichistice, adica dereglarile hormonale si ma simt din ce in ce mai bine.ideea este ca ovarul polichistic sau chisturile apar de la o alimentatie prosta in perioada de dezvoltare maxima(pubertate).oricum daca aveti bani mergeti la specialisti, pentru ca anticonceptionalele nu sunt medicamente.
0
02-04-2015, ora 16:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ chandramuki_md

hai sa va impartasesc din experienta mea...datorita unui chist de 8.6 cm am fost nevoita da recurg la metoda chirurgicala. in timpul operatiei s-a luat decizia inlaturarii unui ovar total, deoarece chistul cuprinsese in interiorul lui ovarul. in fine, urmare a operatiei au aparut importante dereglari hormonale care, urmau sa se atenueze cu anticonceptionalele yasmin. pot spune ca m-au pus pe chituci aceste pastile, mi-au dat niste stari de rau fantastice, din cauza carora am ajuns la urgente de nenumarate ori. Nici nu vreau sa mi le amintesc.
0
02-04-2015, ora 16:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ andrheya

eu iau Yasmine de o luna si mi-au iesit cosuri cum n-am avut in viata mea.. acum sa astept sa iasa pana n-o sa mai pot eu iesi din casa.. sau sa renuntz la anticonceptional??
Ideea e k si mie mi-a fost recomandat de catre un medic endocrinolog in urma unor analize hormonale. S-ar parea k am ceva dereglari..
0
02-04-2015, ora 16:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ kudika001550

buna seara!am si eu o problema care m-a lasat "ca la poarta noua"...in urma efectuarii unui RMN, in luna decembrie 2009, am aflat ca chist ovarian de 4, 9cm si ambele ovare cu polichisturi.apoi in urma unui tomograf efectuat in luna februarie..chistul de 4, 9 cm numai exista..ovarul stang curat...iar dreptul cu ceva chistuletze pe el...medicamente nu am luat.nu am facut nimik...doar am facut dragoste cu sotul meu.si vorba lui..."mi-am gasit tratamentul"acum ma intreb...daca voi efectua un alt CT sau RMN...ce voi mai descoperi?
0
02-04-2015, ora 16:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ necunoscut

multa lume nu stie si vad ca nici voi cele de pe site.nu luati anticonceptionale pt ca in timp afecteaza organismul in fel si chip si nu veti mai fi cele de la natura.
iar chisturile de rezolva cu medicament fara hormoni si cu tratament naturist, tratamentele naturiste din ziua de azi fiind deosebit de puternice si eficace, sub indrumarea terapeutului.exista cativa mari terapeuti in tara, recunoscuti dar si in Bucuresti.
aveti grija, vad ca sunteti f tinere!
0
02-04-2015, ora 17:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
kudika_929644

fetelor pentru chisturile ovariene trebuie sa va pastrati in primul rand si ma refer la faptul de a va feri de raceala sa nu stari cu picioarele in apa rece sau pe cresie etc.mai mult vara vi se inflameaza ovarele si apar acele chisturi.eu ca prietena va recomand sa folositi supozitoare antiinflamatorii sau pastile dar supozitoare au un efec mai mare.lasati tot felul de pilule contraceptive k aveti inpresia k acele chisturi disparcu ajutorul lor dar din pacate nu este asa chisturile se incarca cu acea secretie si contraceptivele nu face decat sa elimine acea secretie acei hormoni si in rest nimik si tot asa lucrurile se repeta de cate oi vrei voi, mai grav este ca aveti ocazia sa ramaneti sterile din cauza acestui tratament tampit cu tot felul de pilule.
0
02-04-2015, ora 17:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mihnea Dragomir

Citind diferite forumuri de întrebări şi răspunsuri medicale, constat că multe femei susţin că iau anticoncepţionale "ca să-şi regleze ciclul". Se amăgesc singure, în afară de cazul în care sunt amăgite de medicii lor.

Trebuie ştiut, subliniat şi amintit de câte ori este cazul, în special cuplurilor creştine: anticoncepţionalele nu reglează niciun ciclu. De fapt, în general ele suprimă ciclul cu totul, ceea ce este altceva decât a spune că îl reglează. Ce se întâmplă, mai exact ?

De obicei, atâta timp cât ia anticoncepţionale, o femeie nu are ciclu de loc: ovarele sunt, în aproximativ 90 % din cazuri, scoase din funcţie. Ca urmare, menstruaţia nu are loc. La oprirea anticoncepţionalelor apare, după câteva zile, o sângerare asemănătoare unei menstruaţii, numite "sângerare de privaţie". În realitate, de aceea medicii recomandă de obicei 21 de zile cu anticoncepţionale şi 7 zile fără anticoncepţionale: ca să aibă femeile impresia că mai au ciclu.

În realitate, anticoncepţionalele sunt capabile să regleze cu adevărat menstruaţia în foarte puţine situaţii (aşa cum este boala ovarelor polichistice), în schimb în mult mai multe situaţii apare dereglarea menstruaţiei timp de multe luni după asemenea "tratament".
_
0
15-04-2015, ora 13:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ coriiio

Buna seara! Am 32 ani si nu am avut niciodata menstruatie regulata, am luat 10 ani anticonceptionale;le-am intrerupt acum 2 ani si mi-am facut teste de sange-zi 3 CM, dintre care:Fsh (5.3), Lh (35.4), prolactina (635), colesterol hdl (29), trigl (184) cu valori proaste.. progesteron-zi 21 (3.16)..mi s-a pus si diagnostic de SOP, urmand un tratament de 6 luni cu: duphaston, siofor, ZN, acid folic, royal jelly, femicur.

Dupa aceste luni, am refacut analizele: fsh (5.1), lh (43.8), hormon antiMullerian (in limite, 4.6)-mi s-a dat tot siofor si duphaston..la ecografie s-a descoperit pe langa ovarele micropol. si un posibil fibrom endocavitar.- AM mers astfel de la ENDOCRINOLOGIE catre GINECOLOGIE!

Anticonceptionalele dauneaza grav sanatatii pe termen lung!Eu am renuntat la ele pentru ca imi provocau dureri groaznice de cap (pe o singura parte) in ultimele luni... Plus ca am retinut apa din cauza lor si am facut si mici pietricele la rinichi... Greseala mea.
0
15-04-2015, ora 14:11
m5163
Nu este medic/terapeut
m5163
Buna ziua! Am o intrebare, daca ati putea sa ma lamuriti. Mi-a recomandat medicul ginecolog sa iau karissa deoarece am un chist pe ovar. In seara de 14 pe la ora 23:30 mi-au curs doar cateva picaturi si eu la 00:00 am luat prima pastila. Este corect? Nu stiu daca este menstruatie sau doar spotting. Imi curge doar o picatura la cateva ore. Am gresit cu luatul pastilei?
0
15-04-2015, ora 18:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Inainte de a utiliza anticonceptionale pentru chisturi, informati-va serios cautand pe Google forumuri de discutii despre chistul ovarian.

Din unele marturii chistul creste mai mult dupa ce va lasati de anticonceptionale care provoaca dereglari hormonale si alte foarte multe efecte secundare.

Parerea mea este sa mergeti la un medic naturist si sa urmati o luna doua un tratament de topire a chisturilor. Nu luati ani intregi anticonceptionale care nici nu au fostpt topirea chisturilor.

Cititi mai sus postarea domnului @ Mihnea Dragomir.

Probabil ca raspunsul la intrebarea dv. e ca deja s-a produs o dereglare. Dar mai multe va va spune medicul ce v-a prescris asa ceva. Eu nu sunt de acord cu ele dupa ce am vazut dezastrul pe care il pot produce in timp.

Am marea rugaminte sa nu mai scrieti pe acest topic unde sunt numai marturii despre anticonceptionale, va rog sa le cititi cu atentie inainte de inceperea tratamentului, si sa deschideti un topic separat pe problema dv.
0
16-04-2015, ora 19:47
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ andreea696

am folosi anticonceptionale si banuiesc k din cauza lor mi au aparut acesti noduli la san si nu le mai iau.ce tratament naturist pot folosi?eu de ex folosesc tumorless si digeston.stie cineva kre a mai luat ?sau altceva.cata per de timp se ia sa se vada rezultate?va multumesc!
0
16-04-2015, ora 19:49
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ sinziana eliza

am luat 7 ani anticonceptionale si din luna mai am facut pauza, nu stiu ce sa fac pt ca mi a aparut un nodul la sanul stg.
0
21-04-2015, ora 11:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ liliana_83

Eu ma zbat cu CANDIDA de 6 ani si pe fondul unei imunitati slabe si a anticonceptionalelor mi-a ravasit tot echilibrul organismului, atat fizic cat si mental.
Ceea ce am invatat eu e ca nu poti scapa de candida, ceea ce poti face e sa iti mentii o flora vaginala normala printr-o igiena corespunzatoare si prin hidratare (cel putin 2 litri de apa pe zi).
0
27-04-2015, ora 20:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ dama de pica

Eu am luat Rigevidon si Microginon (timp de 1 an si 4 luni), iar in primele luni au inceput sa mi se umfle sanii din ce in ce mai mult inainte de mestruatie, nimic de plans la inceput... Dar apoi au aparut durerile si tensiunea in sani, iar apoi micronodulii. Am ajuns pana la mamografie la Fundeni, iar doctorul de acolo mi-a spus sa ma feresc de anticonceptionale.

De atunci nu am mai folosit nici un fel de contraceptive hormonale.
0
27-04-2015, ora 20:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ niconor

Pe la 25 de ani am luat Logest si am luat in greutate si aproape ca nu mai aveam c.m.

Dupa acest episod am renuntat complet la ele.
0
27-04-2015, ora 20:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ kamyyy

Am luat Yasmine...m-am ingrasat 15kg.

Dupa ce am nascut fiindc alaptam si nu am mai vrut sub nici o fosrma sa iau Ac am facut injectia contraceptiva de 3 luni dar am avut niste dereglari de la ea...o luna doua nu venea cm. Dereglarile au tinut cateva luni.

M-am hotarat sa nu mai iau medicamente. Injectia nici atat.
0
27-04-2015, ora 20:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ joy 123

Am folosit yasmine si nu mi-au priit deloc. migrene, greata, kg in plus.
doctorul mi-a zis ca din cauza ca au doza maricica de hormoni.
0
27-04-2015, ora 20:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ruxidadi

Cred ca este util de stiut pentru cine foloseste Diane-35 - unii dr. il prescriu ca si anticonceptional - ca in Franta a fost interzis:

http://www.descopera.ro/dnews/10532966-un-medicament-anti-acnee-foarte-popular-a-fost-interzis-in-franta-dupa-ce-a-provocat-moartea-a-patru-femei

Autorităţile franceze au suspendat vânzarea unui medicament anti-acnee, folosit adeseori şi ca pilulă contraceptivă, după ce acesta a dus la moartea a patru femei.

Oficialii ANSM (Agence nationale de sécurité du médicament et des produits de santé) au anunţat suspendarea de la comercializare a medicamentului Diane-35 (acetat de ciproteron), folosit în acest moment de 315.000 de femei în Franţa.

Dominique Maraninchi, directorul agenţiei, a anunţat că interdicţia va fi pusă în practică de-a lungul a trei luni, pentru a permite pacienţilor să identifice alt tratament.

Medicamentul produs de compania germană Bayer este autorizat pentru a trata acneea în rândul femeilor tinere, însă doctorii îl prescriu şi drept contraceptiv, pentru că opreşte ovularea. "Acest medicament nu are aprobarea de a fi oferit publicului drept contraceptiv, dar este folosit în acest scop.

Maraninchi a spus că agenţia a realizat o analiză beneficiu-cost asupra medicamentului Diane-35 ca tratament anti-acnee, iar rezultatele au fost negative. Din acest motiv, ANSM a decis suspendarea acestui medicament de pe piaţa franceză.

Diane-35 este vândut în 116 ţări din întreaga lume, printre care şi România.

De-a lungul a 25 de ani, patru femei au murit şi 125 au fost afectate de cheaguri de sânge provocate de Diane-35, conform datelor publicate de ANSM.
0
27-04-2015, ora 20:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mutilica Daniela

Am folosit timp de 4 ani anticonceptionale si efectele s-au vazut.m-am ingrasat si acum ma chinui sa slabesc.
Cred ca este mai bine sa renuntati la anticonceptionale.
0
27-04-2015, ora 20:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Valentina Madalina Mihalache

Iar eu de la dianne 35 am facut un nodul la san, desi aceste anticonceptionale mi-au fost recomandate de medic.
0
27-04-2015, ora 20:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Risc de

tumoare la creier

de la o pastila pe care o iei zilnic
Anticoneptionalele, pe care multe femei le considera un rau necesar, ar putea prezenta, alaturi de restul contraceptivelor, mai multe pericole decat ne imaginam. Cercetatorii danezi avertizeaza ca acestea pot avea ca efect secundar chiar un rar tip de tumoare a creierului.

Astfel de cazuri apar in numar de cinci la 100.000, spun cercetatorii danezi, citati de Medical Daily.
0
27-04-2015, ora 20:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Statisticile spun ca anticonceptionalele au peste 100 de efecte secundare.

Desi efectele secundare nu apar la toata lumea la niciun medicament, in cazul anticonceptionalelor acestea se intalnesc in cazul a 10-30% dintre utilizatoare.

Acest lucru este foarte grav daca luam in calcul ca persoanele care iau anticonceptionale sunt sanatoase si tinere sau foarte tinere.

Dr. A. V. Ditoiu
0
27-04-2015, ora 20:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Risc crescut de cancer

Daca anticonceptionalele scad riscul de aparitie a cancerului de ovar, in schimb il cresc pe cel al cancerului de san cu 40%, chiar 70% in cazul femeilor care iau anticoncentionale mai mult de 4 ani inainte de a avea prima nastere. Cel mai mare risc de cancer de san il au femeile cu varsta de peste 35 ani, risc care dureaza inca 10 ani dupa intreruperea anticonceptionalelor. Nu se stie daca acest risc este legat de durata utilizarii anticonceptionalelor, varsta la care a inceput administrarea lor, sau tipul pilulelor.

Utilizarea anticonceptionalelor timp de cel putin 5 ani creste riscul de aparitie a cancerului de col uterin. Riscul este si mai mare daca femeia a inceput sa ia anticonceptionale inaintea varstei de 20 de ani, dar scade dupa intreruperea administrarii lor.

Anticonceptionalele si cancerul de ficat: numeroase studii au evidentiat de mai multi ani ca utilizarea anticonceptionalelor creste riscul de a face cancer la ficat sau adenom hepatic (tumora benigna) cu risc de transformare neoplazica, chiar la persoanele care nu au alt factor de risc pentru acest tip de cancer (alcool, virusuri, alte boli etc). De asemenea, pot sa creasca transaminazele si uneori sa apara icter.

Tot de administrarea anticonceptionalelor sunt legate si cresterea tensiunii arteriale, uneori accidente casculare cerebrale sau infarct miocardic, modificari in coloratia pielii sau aparitia de eruptii la cest nivel, acnee, tulburari de vedere, boli inflamatorii intestinale, pietre la fiere, refluxul acidului din stomac in esofag sau tulburari respiratorii.

Dr. A. V. Ditoiu
0
28-04-2015, ora 19:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Irina

Buna ziua!pana in luna septembrie am avut ciclul regulat, dar in octombrie nu mi-a venit si vad ca nici luna asta.
Menţionez că iau anticoncepţionale si ca luna trecută am uitat sa iau o pilula contraceptiva si am luat pastila de a doua zi.
Din cauza pastilei de a doua zi nu mi-a mai venit ciclul.
Ce ar trebui sa iau sa scap de amenoree (intreruperea/absenta ciclului mentrual)?

Va mulţumesc!
0
28-04-2015, ora 20:05
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Andreea Paunescu

BUNA ZIUA!

am si eu o problema...iau anticonceptionale Yasmine. mi-a venit ciclul foarte putin si numai o zi... am facut testul de sarcina si nu sunt insarcinata... nu stiu ce sa fac.. sa continuu cu anticonceptionalele sau sa fac o pauza? despre ce poate fi vorba? sa merg la un control de specialitate? astept un raspuns cat mai urgent. multumesc
0
28-04-2015, ora 20:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ dna_mm25

Infertilitate

Am 26 de ani si sunt casatorita de 4 ani timp de 5 ani am luat anticonceptionale, deoarece aveam menstruatie neregulata si miam inceput activitatea sexuala. incepand cu 1 ianuarie 2009 am oprit aceasta medicatie iar pe 3 ianuarie am avut ultima menstruatie. Mentionez ca in timpul tratamentului am avut menstruatie normala ce dura 6-7 zile. Sunt deja in luna august si nam nici acum o menstruatie. am fost la un ginecolog care in urma ecografiei vaginale cred, mia dat diagnosticul de distrofie ovariana micropolichistica, insa am plecat de la el fara nicio reteta ( mia spus ca daca vreau copii sa revin la el la anul) Asta sa intamplat la inceputul luniii iulie am fost pe 21 august la alt ginecolog si mia facut acelasi tip de ecografie (numai ca aici miau fost recoltat si tesut pt Papanicolau si am platit pt consulatie 150 ron). Cel din urma dr. mia zis ca la el pe parat nui arata niciun fel de chist dar ca am eterul de 4 cm si ceva nu de 6 cat ii normal dar ca nui explica amenoreea( caci asta e diagnosticul pe care mi la dat). Mia dat totusi o reteta cu duphaston-19mg de 3 ori pe zi timp de 10 zile dupa care a zis ca ar trebui sami revina menstruatia. dvs ce parere aveti? eu sunt tare nedumerita Mentionez si ca doresc sa concep un copil.
Adaugă un comentariu / răspuns
175 comentarii 1 2 345 6 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efecte secundare ale contraceptivelor orale combinate
  • Semnele de alarma in administrarea contraceptivelor combinate
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Studiu care atestă efectul nociv al pilulelor anticoncepționale asupra sănătății femeilor
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  •