marvelon administrat gresit; risc de sarcina de la nurofen?

13-10-2009
Ioana221
Nu este medic/terapeut
Ioana221
Buna ziua!
Am mai scris in legatura cu acest subiect dar nu mi s-a raspuns. Nelamurirea mea este urmatoarea: de aproximativ un an si jumatate iau marvelon 28, pe care, se pare ca le-am luat necorespunzator, in sensul ca am inceput cu a treia zi a ciclului, nu cu prima cum era normal, pentru ca doamna dr. de la planning m-a sfatuit ca nu este nicio problema daca le administrez asa. In urmatoarele luni, "menstruatia" venea cand mai aveam 4 pilule mari! Bineinteles ca nu m-am mai informat despre administrarea lor, deoarece tocmai din acest motiv am apelat la planning. Dar problema cea mai grava este ca, ieri, am fost la o dr. ginecolog, care mi-a spus ca menstruatia nu poate aparea pe pilulele mari, si in tot acest timp am avut o menstra falsa! Alte detalii nu mi-a dat, decat sa fac pauza luna asta si sa vedem ce se intampla. As vrea sa stiu cu ce ma afecteaza aceast lucru. M-am dus la ginecolog pentru ca "CM" trebuia sa vina pe 9, iar astazi e 13 si inca nu a venit. Ieri am terminat ultima pilula mare. Mentionez ca in data de 8 am luat 2 nurofen forte, si am avut contact sexual atat in seara respectiva cat si in dimineata urmatoarei zile si nu am folosit metoda suplimentara. Am facut un test de sarcina in 11 si mi-a iesit negativ.
Va rog sa ma ajutati!
3 comentarii
0
13-10-2009, ora 15:38
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dar tu timp de un an jumatate ai luat continuu Marvelon sau ai mai facut pauza ? ultimile pilule, cele mai mici de pe folie nu le iei ? De ce spui ca ai luat necorespunzator ? intre folii de Marvelon 28 nu se face pauza nici o zi.
0
13-10-2009, ora 20:20
Ioana221
Nu este medic/terapeut
Ioana221
da, am luat continuu, dar nu am inceput in prima zi a ciclului ci in a 3-a pentru ca mi-a zis medicul ca nu e nicio problema. Iau si ultimele pilule, cele placebo. Dar ciclul, sau ma rog, acea sangerare, aparea cand mai aveam 4 pilule mari, pe urma continuam cu pilulele mici, si incepeam o noua folie. Singura problema este ca sangerarea imi aparea la pilulele mari, iar menstruatia nu poate aparea decat la cele mici... Problema grava pentru mine este acum faptul ca ciclul intarzi. Se poate de la ibuprofen? Sau puteam sa raman insarcinata daca am luat nurofenul si nu am folosit protectie suplimentara?
Multumesc
0
15-10-2009, ora 16:33
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Asa se incep pilulele, in primele 3-5 zile de ciclu. Nu e de la Ibuprofen, si nu esti insarcinata daca ai luat pilulele corect. Intrerupe Marvelon, asteapta ciclul urmator si vezi ce zice ginecologul.Eu te sfatuiesc sa schimbi contraceptivul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul