Mase hepatice

06-04-2011
plummy
Nu este medic/terapeut
plummy
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ieri mama mea a fost la o ecografie si concluzia a fost. Ficat: prezinta 7-8 mase, 2 in cocarda si altele hiperecogene de 1, 5-3 cm. necesita CEUS; la concluzii "mase hepatice" si la diverse "sigmoid cu perete ingrosat". Urmeaza sa fie internata peste cateva zile, timp de 3 zile, pentru investigatii mai amanuntite. Va rog sa imi spuneti ce poate fi... Sunt foarte ingrijorata, doctorul nu s-a pronuntat inca in niciun fel, am inteles ca intrebat doar daca nimeni nu i-a mai spus inca de ficat (si-a mai facut eco in urma cu 2 luni, dar nu a iesit nimic deosebit). Eu am cautat pe internet, insa nefiind in cunostinta de cauza, dau peste diverse articole, de la chestiuni banale pana la metastaze. Intr-adevar poate fi ceva foarte serios? Mentionez ca mama are 57 ani, diabet in forma usoara, supraponderala (IMC aprox. 30), a lucrat in mediu toxic aproximativ 10 ani.
Investigatiile urmeaza sa se faca saptamana viitoare, deci voi avea raspunsul undeva peste 7-8 zile, insa daca mi-ati putea da ceva informatii v-as fi foarte recunoscatoare.
Va multumesc foarte mult.
3 comentarii
0
07-04-2011, ora 03:47
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Exista mai multe boli care fac mase multiple in ficat, unele sunt doar "noduli de regenerare". Trebuie investigat mai departe cu tomografie sau RMN cu contrast, sau ecografie cu contrast (CEUS), sa se vada daca substanta de contrast intra in acele mase, cat de repede etc. Este greu de spus daca ecografistul a vazut un aspect clar, tipic, sau doar ceva vag. Daca cu doar doua luni in urma totul a fost normal, este desigur un semn bun (inseamna ca nu au existat tumori in urma cu doua luni). Timpul de dublare a volumului (nu a diametrului), pentru o tumora hepatica, intr-un caz destul de nefavorabil, este cam de 60 de zile. Daca cea mai mare tumora (in cazul ca ar fi tumora) are astazi 3 cm, in urma cu 2 luni ar fi avut cam 2 cm, si s-ar fi vazut pe prima ecografie. Asa ca se poate sa fie o situatie benigna, niste noduli care se vad acum doar pentru ca s-a schimbat ecograful sau ecografistul. Multa sanatate!
0
07-04-2011, ora 14:41
plummy
Nu este medic/terapeut
plummy
Multumesc pentru raspuns. Cu adevarat nu stiu ce fel de ecografie s-a facut acum 2 luni, pentru ca, in afara de faptul ca la ficat nu aparea ceva deosebit, i s-a descoperit un fibrom uterin mare, de 9 cm, in schimb la ecografia de marti i s-a spus ca fibromul e mic, nicidecum 9 cm (ecografiile s-au facut la medici diferiti, acesta din urma medic f cunoscut si apreciat). Cred ca ar mai fi de adaugat ca de vreo 2 saptamani sufera de constipatie (in sensul ca poate iesi afara zilnic, dar numai cu clisma), daca asta are vreo legatura. Ma ingrijoreaza ca tocmai am citit ca masele de pe ficat pot fi metastaze de la cancere localizate in alta parte, inclusiv colon.
In fine... cred ca cel mai bun lucru e sa astept investigatiile amanuntite de saptamana viitoare... Multa sanatate va doresc tuturor.
0
08-05-2011, ora 23:07
savona
Nu este medic/terapeut
savona
buna ziua. imi este rusine sa recunosc dar cred ca sunt disperata, speriata, in fine imi este frica de moarte.am 50 de ani ma numesc Ela am 167 si 70 kg. in urma cu 2 zile am luat o lingurita de granule de lecitina de soia imediat am avut o senzatie fantastica de rau de greata nu am suportat aceasta stare de rau si mi-am provocat voma. cand mam uitat in oglinda aveam puncte rosii in jurul ochilor mai ales sub ochi iar in interiorul lor am observat firicele de sange chiar si in saliva a fost putin sange. cu 12 ani in urma am avut o a doua hepatita non A non B. imi fac periodic analizele ultimele analize facute in 13-04-2011, nimic deosebit valori normale inclusiv la probele de urina. medicul meu mia mai dat o veste proasta anul trecut in urma unui ecograf zicandumi ca am ficat gras, sunt foarte speriata mai observ si acum o culoare putin galbuie a ochilor si mi se pare ca si in jurul gurii am o culoare mai deschisa decat restul fetei. nu stiu ce sa mai cred avand totusi analizele bune eu nu ma simt rau sau obosita desi muncesc 10 ore pe zi. va rog ajutatima . va multumesc si va salut cu mult respect.
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici