Masturbarea duce la anxietate?

16-12-2013
marius2525
Nu este medic/terapeut
marius2525
Buna ziua, am o intrebare. Am exagerat cu masturbarea.. in ultimi 4 -5 ani, ajungeam si de 2 - 3 ori pe zi...In ultimul timp ma simt slabit, ametit, fara pofta de viata, obosit..ma trezesc foarte greu dimineata, dezorientat, fara lipsa de concentrare, nu am chef de nimic, simt ca mi se zbate capul.. NU MAI AM POFTA DE VIATA.. De cateva luni de cand simt aceste simtome, am facut analize la sange, la glanda tiroida si au iesit bune. Am fost la un psihiatru si mi sa spus ca am anxietate, dar ca o sa imi treaca.. (atunci am mai avut in plus cateva simtome..durere in piept, respirate grea, nod in gat si fricaaa). De atunci, au disparut acele simtome, dar oboseala, ameteala..lipsa de concentrare, , , etc, , nu prea au disparut... nu am putut sa ma abtin de la masturbare.. oare este o cauza si aceasta ?
Am citit ca masturbarea in exces este daunatoare, dar vreau sa stiu daca de la masturbare se trag simtonele acestea.
Oare de la masturbare am facut anxietate ?
Vreau sa renunt, sa imi reancep viata si sa ma simt ca inainte !
Vreau niste pareri, fara mers la doctor ca sunt satul... ! Multumesc frumos.
38 comentarii 12 Înainte ›
0
16-12-2013, ora 22:25
Ahriman
Identitate neconfirmată
Ahriman
E taman invers... anxietatea a dus la masturbare excesivă. Aceasta, la rândul ei, a amplificat starea de anxietate existentă plus a dus la o anemiere şi slăbire fizică a resurselor organismelor.
Polivitamine şi minerale cel puţin 30 de zile... plus o alimentaţie sănătoasă, bogată în proteine şi nu ar trebui să mai fie probleme.
Mai rămâne de rezolvat însă problema de bază a anxietăţii... iar de asta, un psiholog sau psihoterapeut se poate ocupa cu succes.
0
16-12-2013, ora 22:32
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
EU iti voi raspunde cu o intrebare: daca ai alerga la maraton ai fi obosit si te vor durea toate???????????
ai putea sati faci o prietena si atunci cred ca vei reusi sa te mai abtii de la autosatisfacere si se vor mai diminua si simptomele de anxietate si restul, macar poti incerca, nai ce pierde.
0
16-12-2013, ora 23:12
marius2525
Nu este medic/terapeut
marius2525
Multumesc de raspunsuri. iau in prezent niste vitamine 9vita... O sa iau si ce mi.ai zis..polivitamine si minerale...problema cu anxietatea vrea sa o rezolv fara medicamente.. Doar prin gandire pozitivav.. poi cum anxietatea a dus la masturbare excesiva? Ca masturbare excesiva faceam si inainte sa am anxietate..

Daca as alerga probabil nu as fi asa obosit...ciudat..
0
02-02-2014, ora 17:44
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Marius,

Masturbarea se lasa cu consecinte nedorite atunci cand este asociata in plan subconstient de gandul ca nu ar fi ceva tocmai sanatos, sau poate ar fi un fapt chiar rau, ce nu se face. In cultura noastra, autosatisfacerea nu este privita chiar cu ochi buni, chiar daca nu se vorbeste deschis despre asta. Sau tocmai pentru ca nu se vorbeste explicit despre aspectele ei pozitive si negative. Un aspect negativ ar putea deveni obisnuinta de a fi doar tu cu tine si de a-ti toci dorinta de a-ti explora in mod satisfacator intimitatea sexuala cu o partenera.
Masturbarea poate fi un factor facilitator al anxietatii generalizate doar daca exista in sistemul tau de gandire ideea ca vei primi o raplata negativa pentru acest fapt, sau daca devine un mod de a nu face de fapt lucrurile pe care iti doresti sa le faci. Invata sa te cunosti si sa devii constient de lucrurile pe care le faci sau nu le faci, inainte de a-ti propune sa le rezolvi in vreun fel. Ai rabdare cu tine si stabileste tu pentru tine ceea ce este benefic sau nociv in viata ta si in drumul spre obiectivele tale.

Sanatate si succes!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
16-06-2014, ora 19:35
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Autosatisfactia cat si sexul sunt un subiect TABU mai ales pt majoritattea parintilor care refuza sa discute cu copii lor aceste subiecte si in necunostinta de cauza copii nu stiu ce sa faca, autosatisfactia este o masura atuci cand ai probleme cu umflarea testicolelor atunci cand au vazut prea multe funduri, sau sa te cunosti mai bine si punctele care te excita, si ce iti face placere, si de ce nu atunci cand nu poti avea o pritena.
In alte tari la scoala se tin ore de sexologie unde li se arata elevilor cum arata corpul omenesc la diferite varste, si se tin discutii deschise impreuna cu psihologul, sexologul, medicul, pt a afla si despre bolile cu transmitere sexuala.
0
18-06-2014, ora 19:03
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Exact cum a spus si Marton: fiind privita ca un subiect tabu in societate, masturbarea poate fi perceputa negativ de cel care o practica si, dupa cum a observat psiholog Simina Munteanu, acest tip de perceptii (convingeri de tipul "ar trebui sa fiu pedepsit pentru ca ma masturbez; masturbarea este un pacat"etc.) pot duce la anxietate si la masturbare excesiva pt atenuarea anxietatii si de aici la teama si anxietate si mai mare.

Indicat ar fi sa mergeti la un psiholog pentru a va intelege motivele si conflictele interne si a gasi impreuna solutii.

Succes!

psih. Ana Badita
0
19-07-2014, ora 14:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cu alte cuvinte, distinse doamne psiholog Ana Cristina Badita si psihiatru Simina Munteanu, cei care se masturbeaza frecvent si nu au retineri religioase, nu se imbolnavesc nici de anxietate si nici de nimic. Asa e ?

Dupa parerea dv. de specialiste masturbarea fara remuscari religioase produce sanatate sau nu produce nici o schimbare fizica la nivelul organismului.

Asa-i ?
0
29-07-2014, ora 01:04
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Asa este, medicii si psihologii considera in mod consensual ca masturbarea este un comportament perfect normal si sanatos. Schimbarile fizice pe care le produce sunt schimbari in bine, nu in rau. Nu exista facultate de medicina din UE, Australia, Canada sau SUA la care sa se invete ca masturbarea in sine ar fi daunatoare. Acuma sigur, daca stai in medie 6-10 ore/zi sa te masturbezi ai o problema, o viata normala din punct de vedere psihologic presupune si alte preocupari decat a te masturba.

Vezi de ex. http://kidshealth.org/PageManager.jsp?dn=LomaLindaUniversity_ChildrensHospital&lic=222&cat_id=20634&article_set=81300&ps=204
0
29-07-2014, ora 17:03
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
URL care merge cu legatura de mai sus:

http://kidshealth.org/PageManager.jsp?dn=LomaLindaUniversity_ChildrensHospital&lic=222&cat_id=20634&article_set=81300
0
19-08-2014, ora 13:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Tinere,

Daca masturbarea ar fi un comportament perfect normal si sanatos, barbatii nu si-ar cauta femei cu care sa se culce. S-ar masturba.
0
28-08-2014, ora 16:59
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Stai prost cu logica. Faptul ca preferi friptura painii nu inseamna ca painea ar fi nesanatoasa. Sau din faptul ca icrele negre sunt foarte cautate nu rezulta ca salata verde ar fi nesanatoasa.
0
28-08-2014, ora 19:00
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Nu ma intelegeti gresit dar fara masturbare indiferent de sex, nu am mai reusi sa aflam ce ne produce placere, nu am mai stii ce sa asteptam de la partener si nu am mai reusi sa avem placere maxima cu partenerul neam comporta ca MAIMUTELE care atunci cand masculul dominant trece pe langa o femela face sex cu ea si cum da de alta tot asa strict pt satisfacere proprie si pt reproducere, CREDETI CA ASA AR FI NORMAL? daca nam avea sentimente si placere impreuna cu partenerul ar fi suficient un metru de faianta cum se zice...ha ha ha
0
29-08-2014, ora 02:07
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Da, non sequitur se numeste 'perla' pe care a produs-o clara_p. Este o eroare logica grosolana.
0
01-09-2014, ora 07:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cine greseste si isi face rau lui insusis poate plati cu boala sau sub orice alta forma.

Este doar o chestiune de timp.

Pentru un minut de placere iti dezechilibrezi hormonal organismul si iti pierzi energia.
0
01-09-2014, ora 14:31
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Orice poate da cat vrea din gura, nu e obligatoriu sa aiba si dreptate. La nicio facultate de medicina corect acreditata nu se invata ca masturbarea ar dezechilibra hormonal organismul sau ca ea ar duce la pierderea energiei sau ca masturbarea ar fi o greseala. Astea sunt pur si simplu superstitii, sunt mostre ale unei cunoasteri medicale ramase cu cel putin 50 de ani in urma stiintei actuale. Din punct de vedere medical, ele sunt idei fixe.

Ce zice stiinta medicala actuala despre masturbare am pus deja pe forum, cu referinte din Manualul Merck, DSM-5 si ICD-10 si citate dintr-un manual de psihologie foarte folosit in invatamantul universitar din SUA. Asa ca nu ai nicio scuza de a persista in eroare.
0
01-09-2014, ora 20:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Vrajeli, baiatule, eu ti-am pus postarile tinerilor de pe Romedic care s-au imbolnavit in urma masturbarii.
0
01-09-2014, ora 22:27
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Am mai discutat despre asta: numai medicii ar putea pune diagnosticul de bolnav din cauza masturbarii, iar un astfel de diagnostic nu exista in niciun manual medical recent. Numai medicii care au s-au convertit la meditatie transcendentala, la MISA, la mormoni sau s-au sonat total pot pune diagnosticul de 'bolnav din cauza masturbarii'. Altfel as putea si eu sa spun ca m-am imbolnavit de ulcer din cauza ca am scuipat pe un covor rosu si sa cer sa fiu crezut pe cuvant si nu pe baza de diagnostic medical iar statul sa-mi dea ajutor de boala pentru ca am fotografia cu scuipatul pe covorul rosu.

Ai pretentia absurda ca trebuie sa te credem si sa ii credem pe ochi frumosi, fara absolut niciun fel de dovezi. Pentru tine nu conteaza ce spun medicii, te crezi mai desteapta decat Asociatia Psihiatrica Americana, care a scris DSM-5, te crezi mai desteapta ca Organizatia Mondiala a Sanatatii, care a scris ICD-10, te crezi mai desteapta decat echipa de medici care a scris Manualul Merck, dupa care invata studentii la medicina, te crezi mai desteapta decat un profesor universitar de psihologie care a scris manuale dupa care au invatat doua milioane de studenti. Pur si simplu argumentezi ilogic cand incerci sa dai argumente iar de dovezi habar n-ai din ce ar putea consta ele. Vrajelile pe un forum nu sunt dovezi. Tu in viata ta n-ai deschis un manual medical, asa din curiozitate si vrei sa te dai drept autoritate medicala asupra masturbarii. Nu ai citit niciun studiu cu peer-review despre masturbare si vrei ca lumea sa accepte sfaturi medicale de la tine, asa, crezute pe ochi frumosi. Pe acest forum medical faci propaganda pentru obscurantism anxios si ridici in slavi ignoranta.

Aroganta ta sfidatoare fata de stiinta medicala nu arata decat faptul ca traiesti dupa prejudecati victoriene pe care la mintea ta le consideri adevaruri obiective. Daca ti-a mai ramas un pic de minte, nu ramane decat sa reflectezi la ce a scris profesorul universitar de psihiatrie Thomas Szasz: 'Masturbarea: unul dintre instinctele primare ale umanitatii. In secolul al XIX-lea era o boala, acum este un remediu.'
1
02-09-2014, ora 14:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sfintii parinti care doar te atingeau si te vindecai instant pentru ca se rugau la Dumnezeu sunt mai destepti decat orice manual si orice medic din lume. Ma iau dupa ei ca sa imi fie bine.

Nu am chef sa ma imbolnavesc, cum s-au imbolnavit atatia si au postat pe Forumul Romedic ca s-au imbolnavit in urma masturbarii.
0
03-09-2014, ora 06:02
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Bine, atunci cand ti-o veni rau, sa suni la Patriarhie, nu la Salvare. Si chiar ma intreb daca a scris vreun Parinte al Bisericii ca te imbolnavesti de la masturbare, ca Parintii Bisericii au trait cu mult inainte de Tissot si n-aveau de unde sti ce teorii ii vor trece lui prin cap cu privire la masturbare, taman in secolul XVIII. Si daca a scris vreunul, unde a scris (cartea, capitolul si pagina). Vrajelile de popa de tara nu constituie literatura patristica.
0
03-09-2014, ora 16:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ doctorandus

Imi trimiti mailul pe Privat si iti trimit tot ce am gasit interesant pe aceasta tema.

Dupa ce citesti tot, compari informatiile pe care le-ai citit cu ce cele pe care le aveai.
0
04-09-2014, ora 22:01
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
'Imi trimiti mailul' nu e un numar de pagina. Ar fi suficient titlul cartii, capitolul si pagina. Dar sa fie opere ale Parintilor Bisericii, nu materiale la a doua sau a treia mana in care-si dau cu parerea tot felul de popi medievali, moderni si contemporani. Operele Parintilor Bisericii pot fi gasite in engleza pe http://www.ewtn.com/library/indexes/PATRISTC.htm

Si inca ceva, sa scrie clar 'masturbarea produce boala', nu vrajeli ca e pacat si ca plata pacatului e moartea.

De fapt pe https://www.google.com/?#q=site%3Awww.ewtn.com%2Flibrary%2FPATRISTC%2F+onan nici nu se gaseste mare lucru despre masturbare.

Charles E. Curran: 'the fathers of the Church are pratically silent on the simple question of masturbation' (1970, 213).
0
04-09-2014, ora 22:19
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
De mai sus rezulta ca te pricepi la patristica la fel de bine ca la medicina, adica jalnic. Macar sa nu fi debitat minciuni gogonate despre ce-au scris si ce n-au scris Parintii Bisericii, din moment ce tot faci pe marea credincioasa. Dar si la capitolul asta ai dat cu mucii-n fasole. Impostura medicala, impostura religioasa, cine te-o fi mintit ca poti da sfaturi medicale?
0
08-09-2014, ora 08:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Parintele Arsenie Boca ti se pare ca e impostor sau sfant la al carui vin zilnic aproximativ 5.000 de oameni. Poti sa te duci in orice zi la Prislop sa verifici, dar vezi ca daca te duci prea tarziu, s-ar putea sa ti se impotmoleasca masina. Nu exista decat o singura banda de drum.

Eu am fost intr-o zi de dimineata si cand am plecat dupa 2-3 ore de stat la coada, eram printre primii, ni s-a blocat autocarul cu alte doua autocare care veneau din fata plus coloana de masini in spatele lor.
0
08-09-2014, ora 08:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Parintele Arsenie Boca - Despre masturbare


Onania, sau pacatul lui Onan este scris in biblie, in cartea Facerii dupa cum urmeaza:

8.Atunci a zis Iuda către Onan: "Intră la femeia fratelui tău, însoară-te cu ea, în puterea leviratului, şi ridică urmaşi fratelui tău!"

9. Ştiind însă Onan că nu vor fi urmaşii ai lui, de aceea, când intra la femeia fratelui său, el vărsa sămânţa jos, ca să nu ridice urmaşi fratelui său.

10. Ceea ce făcea el era rău înaintea lui Dumnezeu şi l-a omorât şi pe acesta-pe Onan (Facerea 38:8-10).



Astfel vedem pacatul lui Onan, risipirea semintei. Pentru a nu se sminti nimeni, prin sintagma "Dumnezeu l-a omorat pe acesta" trebuie sa intelegem, ca nu Dumnezeu a venit lovind si ucigand, ci pacatul care l-a facut, l-a dus la pierzare prin boala sau accident sau mai stiu eu ce, astfel Dumnezeu a randuit sa judece drept, si sa il lasa se moara, nemaioferindu-i paza, caci "Atunci cand nu acceptam judecata lui Dumnezeu prin iubire (si pacatuim fara a ne cai si spovedi) acesta va judeca prin dreptate (adica ne va lasa fara de ajutor, prada mortii in care noi am intrat prin intinare).

Onania inseamna si a te culca cu femeia ta, folosind prezervativ sau aceasta sa ia anticonceptionale, sau alte metode contraceptive. Dar cea mai grea forma de onanism, lucru ce in zilele noastre este promovat ca fiind "normal" este risipirea materialului genetic, prin masturbare (atat masculin, cat si hormonii ce se secreta la femei).

Acum sa incepem articolul propriu-zis si cine are urechi de auzit sa auda, si cine are minte de inteles sa inteleaga!

"Presupunem ca un copilandru, la primele anuntari ale instinctului (probabil pubertate) cade in viciul onaniei(vorbind despre un copilandru, prin onanie se deduce masturbare). Nu-l afla parintii, face excese, e din ce in ce mai retras, mai tacut, mai obosit, nu mai invata la scoala; memoria - scoarta cerebrala - e atinsa; nu mai e agerita (stimulata) de hormonii ce izvorau din sectorul respectiv, inclestat de viciu. Cu alte cuvinte, mintea copilului se tampeste si inca repede. Cresterea corpului este incetinita, cearcanele vinete pe langa ochi il dau de gol - pentru cine stie si doreste sa vada. Imaginatia nu mai e vioaie, nu-i mai place joaca, parca e batran, serios! Mainile - cu care a gresit - ii tremura. Iaraso dovada ca nevi sunt intr-o primejdie.

Daca n-are norocul sa dea de un sfat, sau macar de o carte (sa-l indrepte), sporind in varsta, sporesc si urmarile viciului, dupa cum urmeaza.

Glandele genezice (genetice) au o dubla functiune: una endocrina, adica varsa hormoni in sange si alta externa formand celule genezice (materialul seminal). De indata ce viciul sau desfranarea de orice fel, si de la orice varsta - cazul e acelasi, onania - inclesteaza pe om, atunci tesuturile glandelor masculine sau feminine, sunt peste masura de mult solicitate si silite sa furnizeze material extern si, prin urmare, nu mai pot secreta si material endocrin. Acest dezechilibru se rasfrange asupra sistemului nervos, in felul ca celulele nervoase, nemaiavand agenti simulatori cuveniti, degenereaza, mai intai functional, si insul respectiv incepe sa fie un flescait iar daca desfranarea continua, celula nervoasa moare. Desfranarea ucide milioane de celule nervoase!

Mai trebuie ştiut şi aceasta: toate ţesuturile se refac, afară de celula nervoasă. Omorâtă o dată, nu mai învie niciodată.

Presupunem că tânărul-bătrân vrea să fie şi el în rând cu lumea, vrea să se însoare. Nu izbuteşte. Nici pe el nu-l prea atrage femeia şi nici fetele nu se simt atrase spre el. Ce e la mijloc? Viciile instinctului i-au stins vioiciunea, i-au şters farmecul, l-au fleşcăit cu totul! Nu mai aprinde dragoste, ci milă. De milă, ca de silă, nu faci casă.

Doctorii sfătuiesc: femeile sau căsătoria. Fireşte, un viciu nu va ieşi cu alt viciu, - chestiunea rămâne mereu într-un cerc vicios(adica desfranarea cu o femeie nu va rezolva aceasta). Dar căsătoria, chiar dacă se face, poartă ponoasele trecutului(pacatele) şi mustrările viitorului(rezultatul pecatelor, departarea milei lui Dumnezeu).

Astfel bărbatului, de pe urma viciilor de tot felul şi de pe urma dezechilibrării funcţionale totale sau locale a sistemului său nervos, i se întâmplă că pierde frâna nervoasă a ritmului său funcţional şi nu se va potrivi poate niciodată cu ritmul femeii sale - neostenită în astfel de vicii (altfel spus, barbatul ejaculeaza precoce din cauza masturbarii excesive din trecut, nervii fiind mult mai usor stimulati, iar femeia nu atinge orgasmul). Osteneala şi scârba ei abia acum încep, căci mereu va rămâne nemulţumită, ceea ce îi va pricinui nevroze, dureri regionale (unul din motivele cancerului uterin, dar si ale altor boli) şi gânduri de căutare în altă parte. Nu e ea de vină că-l va părăsi, ci trecutul bărbatului se răzbună (in iconomia lui Dumnezeu, pentru orice pacat nepocait - care nu este regretat, spovedit si nerepetat - trebuie sa platesti un canon fortat, prin necaz - lucru ce va fi dezbatut intr-un articol viitor). Bărbatul, aşa cum l-au desfrânat viciile, nu mai corespunde instinctului maternităţii femeii sale, şi aşa trebuie sa-şi tragă plata: rămâne fără urmaşi şi fără soţie.

Dar, să presupunem că, totuşi-totuşi, i se va nimeri ca să aibă şi urmaşi. Aceştia vor purta următoarele poveri părinteşti: o sănătate şubredă, un chip îmbătrânit, diferite neputinţe fără leac, iar de scapă cu zile vor fi nişte chinuiţi ai soartei şi slabi de minte (din cauza faptului ca un copil mosteneste intrega "comoara" genetica a parintilor, si in plus este scris: "Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt Dumnezeu ravnitor, Care pedepseste vina parintilor in copii pana la al 3-lea si al 4-lea neam - pentru cei ce Ma urasc. Si Ma milostivesc pana la al miielea neam, catre cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele" - Deuteronom 5, 9-10).

Cum şi de ce? Iată cum şi de ce: ştim de adineaori că toate faptele insului se înseamnă în două locuri: undeva într-o contabilitate nevăzută, şi al doilea, ceva mai văzut, în grăuncioarele de cromatină, în genezele cromozomilor, adică în factorul biologic al eredităţii. Şi-a distrus părintele cu viciile lui milioane de celule nervoase? Acestea, nemairefăcându-se niciodată, ci totalul celor distruse şi sănătatea la care se găsea în momentul când îşi chema un urmaş pe lume(in momentul zamislirii), reprezentând situaţia lui, se şi însemnase în stocul de cromozomi, ceea ce n-ar fi păţit dacă ar fi avut o purtare mai bună. Vreţi dovadă la îndemâna oricui? Iat-o, nu lovesc pe nimeni, dimpotrivă simt alăturea cu durerea oricui.

Să zicem că o pereche de oameni n-au avut pacoste cu viciile tinereţii, deci n-au sistemul nervos şubrezit dintr-o vină ca aceea (adica nu din vina pacatelor, in cazul de fata onania). Totuşi, nevoile vieţii ostenesc nervii oricui. Această ostenire a vieţii e de fapt o ostenire a elanului, a agerimii, a vioiciunii rezistente a sistemului nervos şi a celorlate ţesuturi şi umori (altfel spus, adunarea experientei de viata, din trecerea prin incercari, pazindu-te curat - fara de pacate si vicii). Acestea toate se înscriu numaidecât în patrimoniul genetic al eredităţii, în vreme şi pe măsură ce se adaugă (deci, copilul primeste atat cele rele din partea parintilor, cat si cele bune). Factorul biologic al eredităţii rezumă starea oricărui moment, precum şi situaţia bio-psihică a părinţilor, fie aparte, fie angajaţi în procesul rodirii. Proba o dau copiii, care vin la intervale mai mari de vreme. Cei din tinereţe sunt mai vioi, mai sprinteni, mai sănătoşi, mai ageri la minte; pe când copiii veniţi mai la bătrâneţea părinţilor sunt mai molâi, mai împiedicaţi, mai bătrâni. Nu au nici o vină şi nici un leac (deoarece au primit ca si mostenire genetica si starea actuala a parintilor, starea din momentul zamislirii - de aceea intalnim frati foarte diferiti in compotrament). Aşa sunt construiţi genetic şi ireversibil, realizându-se armonia ce se vede, cu materialul ce li s-a dat, în răstimpuri de vreme. Revenind la corespondenţă, pricepem mecanismul după care apare în lanţul cromozomilor roiul boabelor de neghină, genezele recesive şi ravagiile ce le pot face ele, dacă nu sunt scoase din lucru de perechea mai sănătoasă a celuilalt părinte(adica, exista si cazuri in care desi unul din parinti este intr-un oarecare grad de pacatosenie, pentru curatia celuilalt parinte, copilul sa fie bine).

Mai sunt şi urmări ale desfrânării şi destul de grele încă din tinereţe. Poate s-a bănuit din cele de până aici, că organismul întreg se piperniceşte, glandele în totalul lor rămân atrofiate, scoase din lucru şi cu toate urmările acestui dezechilibru umoral. Aşa se ajunge pe rând la atrofierea diferitelor organe în iconomia generală a corpului şi aşa apar sterilitatea, nevrozele şi o stare generală de boală, sau o predispoziţie spre tot felul de boli(acestea biologic vorbind, dar ce la om e cu neputinta, la Dumnezeu e cu putinta, deci va indemn spre rugaciune si curatire).

Nu mai vorbesc de stările sufleteşti: frica, slăbirea minţii, obsesii, ideile fixe, răstălmăcirea înţelesurilor şi o continuă muncire de conştiinţă. E reacţiunea sufletului la starea mizerabilă în care i-a ajuns casa prin patimi."







In continuare Parintele Arsenie ne invata, din punct de vedere biologic, acestea:, , Glandele care izvorasc hormoni si se afla in sectorul cel mai de jos al corpului au, pe langa alte rosturi, si pe acela de a da o configuratie specifica, foarte energica si neta, corpului intreg, fie ca barbat, fie ca femeie. Mai au pe urma, rolul sa stimuleze functionarea celorlalte glande, ale caror hormoni inca au misiunea sa agereasca si sa activeze alte functiuni, printre alte zone ale corpului. Toate impreuna au rost si influenta cu deosebire asupra sistemului nervos si a capitalei sale, creierul. "

Acestea toate sunt efecte biologice, dupa randuiala lui Dumnezeu, asupra corpului spre a opri pacatul. Iar pacatul aduce cu el moartea sufletului, moarte care se rasfrange si asupra trupului. Curatind sufletul prin spovedanie si prin a nu mai pacatui si a plange pacatele pe care le-am facut (Psalmul 6:6), Dumnezeu se milostiveste si "nu ne mustra cu mania Sa, si nici cu urgia Sa nu ne cearta" asa cum spune Psalmistul David (Psalmul 6:1)

Dupa cum am spus la inceputul articolului, cine are urechi de auzit sa auda si sa inteleaga, si sa nu fie rob al pacatului. Si cine va dori sa scape de aceste pacate, va vedea ca diavolul care l-a legat de ele il va ispiti si va incerca sa-l intoarca in moartea necuratiei sufletesti, ca sa-l arunce in gheena focului "unde viermele lor nu moare şi focul nu se stinge"(Marcu 9:48)

Iar cel ce va incerca, si va avea de indurat ispite mari, sa citeasca psaltirea (in special rugandu-se Psalmii 6, 50, 54, 55, 69, 45, 46, 70 si 72) si sa faca metanii pana se osteneste trupul.

Si Sfanta Evanghelie spune: "Şi de te sminteşte mâna ta, tai-o că mai bine îţi este să intri ciung în viaţă, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins." Si sunt sfinti ce le-au facut si pe acestea, dar ar fi bine sa nu recurgem la asta, ci sa ne oprim altfel. Prin metanii, prin rugaciune (caci scris este "Fara Mine nimic nu puteti face"), prin post (deoarece infranarea pantecelui ajuta si la aceasta infranare), prin lupta cu sminteala (sa se evite orice poate duce cu gandul spre pacat) si prin lupta cu gandul (atunci cand gandul iti spune "Fa asta" tu sa-i spun "nu fac" si sa pleci. Iar daca gandul iti spune "iti place asta?" tu sa spui "nu-mi place" iar de gandul iti spune "vezi asta?" - fiind vorba despre ceva ce te poate sminti, tu sa-i spui "Nu vad"). Si prin acestea pacatul se va sfarsi
0
08-09-2014, ora 08:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
* o sa iti mai caut si alte surse pe care nu le gasesti la englezi si nu am timp sa citesc scrieri in engleza. Sunt romanca. Citesc in romaneste ceea ce a aparut pe piata noastra.
0
08-09-2014, ora 08:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ paul_p

Masturbarea la barbat, zilnic, o data/zi, timp de 10-15 minute oboseste organismul, il face mai slabit, mai lipsit de puteri?

Raspuns:

@ Mr. Nick

Salut!

Stimate dle paul_p, da, masturbarea oboseşte organismul, pentru că prin mastrubare se consumă multă energie fizico-mentalo-psiho-spirituală.
Prin masturbare, care presupune şi ejaculare, se elimină din organism o cantitate considerabilă de spermă ce conţine aproximativ 150 de mg proteine, 6 mg lipide, 11 mg carbohidraţi, 3 mg colesterol şi multe alte substanţe nutritive ca: zinc, potasiu, vitamina C şi B, calciu, acid citric, creatină, fructoză, acid lactic, magneziu, fosfor, sodiu şi seleniu, aminoacizi, galactoză şi unii hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, prolactină dar şi prostaglandine). Eliminând aceste substanţe ZILNIC, pe lângă consumarea aiurea a energiei psihice şi spirituale, se produc unele carenţe care induc tulburări organice, în timp. Trageţi dv. concluzia, mai departe.
DA, bineînţeles, în concluzie, masturbarea şi chiar sexul produc oboseală. Incredibil dar adevărat. De ce credeţi că sportivilor li se INTERZIC relaţiile sexuale înaintea competiţiilor? Pentru că i-ar obosi şi le-ar scădea randamentul, potenţialul, sporul, capacitatea de a obţine rezultate pe măsura lor fiziologică antrenată (şi masturbarea este o relaţie sexuală, anormală, ce-i drept, pentru că, la bărbat, cel mai adesea, ea presupune o relaţie de moment între penis, cel puţin o mână şi minte!).
Sfat prietenesc: NU vă mai masturbaţi.
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
08-09-2014, ora 08:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ clara_p

Produce si depresie ?

Raspuns:

@ Mr. Nick

Sărut mâna!

Clara_p, scumpo, ţinând cont că masturbarea oboseşte organismul şi îi consumă aiurea din energia psiho-spirituală, producându-i unele carenţe care induc tulburări organico-sufleteşti... ;din acestea tu poţi deduce clar faptul că masturbarea este un trigger, un factor favorizant al depresiei, chiar declanşator al ei, în anumite cazuri.

Dumnezeu să te binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
08-09-2014, ora 08:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ vladut23

Mr Nick ai mare dreptate in legatura cu masturbarea. E pacat in primul rand si orcum nimeni nu intelege. Cand te imbolnavesti debea atunci iti aduci aminte ce ai facut si nu era bun pentru organism( in special pentru sistemul nervos)
1
08-09-2014, ora 08:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Raspuns

@ Mr. Nick

Salut şi Hristos a înviat!

Fiinţă scumpă ce eşti, vladut23,

Da, am mare dreptate. Din fericire, mulţi sunt cei care (încă mai) înţeleg.
Şi tu ai dreptate, masturbarea afectează în special sistemul nervos (el este primul sistem al organismului care începe să fie afectat).

...

Sărut şi îmbrăţişez frăţeşte sufletul şi inima ta.
Dumnezeu să te binecuvânteze!
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-ţi toate cele bune,
Mr. Nick
0
08-09-2014, ora 15:26
doctorandus
Nu este medic/terapeut
doctorandus
Nici Arsenie Boca, nici Mr. Nick nu sunt Parinti ai Bisericii. Ai zis ca Parintii Bisericii au zis ca masturbarea produce boala, acum dupa ce am dovedit ca ai mintit cu nerusinare ai intors-o ca la Ploiesti.

Si... 150 mg proteine, 6 mg lipide si 11 mg glucide? Serios?? Daca mananci un gram de paine cu un gram de unt ai pus toate astea la loc.

Sportivilor nu li se interzic relatiile sexuale, dovada ca unii au castigat meciuri dupa futaiuri antologice. Vezi de ex. http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/3555734.stm

Mr. Nick este un pseudolog cu obsesii mistice. Despre Boca in calitate de duhovnic nu-mi dau cu parerea, dar despre medicina habar n-avea.
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul