masuratori eco

16-04-2009
motiana
Nu este medic/terapeut
motiana
buna ziua, sunt insarcinata in saptamana 30 si mi-am facut o ecografie la care am avut urmatoarele rezultate:
- BPD =8, 23 cm, OFD=10, 08, HC=29, 42, cerebel=3, 78, TTd=8, 19, humerus=5, 15, AC=26, 55, FL=5, 71, , IC=82, HC/AC=1, 11, greutate 1658g. AUA 31 saptamani si 4 zile si GA=30 saptamani si 4 zile. Problema e ca doctorul care mi-a facut ecografia nu e prea vorbaret, dar la plecare intrebandu-l daca e ok, mi-a spus asa intr-o doara ca bebe are un retard de crestere de 2% ceea ce m-a facut sa intru in panica. va rog din suflet sa-mi spuneti daca bebe e in parametri normali pentru varsta lui si ce e cu retardul acesta de crestere ca nu ma lamuresc deloc. Multumesc
2 comentarii
0
16-04-2009, ora 21:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Retardul de crestere nu este atat de mare pentru a te ingrijora.Peste 70% dintre bebelusii cu retard de crestere constitutional sunt asa si sunt sanatosi.Pana acum nu ai avut nici un fel de probleme.Poate ca fumezi, consumi alcool, muncesti din greu, faci efort fizic, te alimentezi mai prost, nu te odihnesti, poate ca mai ai si alte boli cum ar fi diabetul, HTA, poate ca uterul are o conformatie anatomica mai aparte, poate ca ai luat unele medicamente etc..Eu zic sa stai linistita, sa te odihnesti, caci mai ai putin si se apropie nasterea, nu-i cazul sa-ti faci griji.Paste fericit!
0
16-04-2009, ora 21:41
motiana
Nu este medic/terapeut
motiana
multumesc pentru raspuns, dar nici nu fumez, nu beau, mi-am facut toate analizele si nu am diabet, nu am luat decat no spa si osciloo. Penultima ecografie a fost la 26 de saptamani si atunci nu mi a zis ca ar avea probleme, avea 900 de grame.
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul