Medicamente si Suplimente in Insuficienta Renala Acuta

29-03-2022
o0o_o0o
Nu este medic/terapeut
o0o_o0o
Buna ziua, in cazul in care s-a declansat o insuficienta renala acuta post covid, unui pacient
cu mai multe probleme de sanatate pre existente, avand urmatoarele recomandari:

01. Leridip 10, 1-0-1
02. Metoprolol LPH 50, 1-0-1
03. Corlentor 5, 1-0-1
04. Tramadol Retard 100, 1-0-1
05. Furosemid LPH 40, 1/2-1/2-0
06. Nitromint 2.6, 1-0-1
07. Neuromultivit, 1-0-1
08. Panangin, 0-1-0
09. Acifol 5, 1-0-0
10. Aspirin Cardio 100, 0-1-0
11. Omeran 20, 1-0-0
12. Vitamin D3 Kids 400, 1-0-1
13. 4 Bones Plus, 1-0-0
14. Calciu Lactic 500, 0-0-1
15. Sideral Forte, 1-0-0

se mai pot administra si urmatoarele medicamente si suplimente:

1. Lagosa 150, 0-1-0
2. Sermion 30, 0-1-0
3. Milurit 100, 0-0-1
4. Korill 500, 0-1-0

iar daca tensiunea arteriala depaseste 145 in repaus, ce recomandati sa se adauge:

Diovan 80, 1/2-0-0
sau
Lisinopril Sandoz 10, 1/2-0-0

Tin sa precizez ca Diovan se elimina partial prin urina, celalalt, aproape integral.
Sermion se elimina aproape integral prin urina. Lagosa se elimina aproape integral prin ficat.
In legatura cu Milurit, se verifica frecvent si constant ureea serica, acidul uric seric si creatinina serica, si in functie de ce anume, stiu daca trebuie sau nu Milurit?
Va multumesc!
1 comentarii
0
31-03-2022, ora 18:38
o0o_o0o
Nu este medic/terapeut
o0o_o0o
Ma rog, ca sa fiu mai la subiect, deci tratamentul actual consta in:

01. Leridip 10, 1-0-1
02. Metoprolol LPH 50, 1-0-1
03. Corlentor 5, 1-0-1
04. Tramadol Retard 100, 1-0-1
05. Furosemid LPH 40, 1/2-1/2-0
06. Nitromint 2.6, 1-0-1
07. Neuromultivit, 1-0-1
08. Panangin, 0-1-0
09. Acifol 5, 1-0-0
10. Aspirin Cardio 100, 0-1-0
11. Omeran 20, 1-0-0
12. Vitamin D3 Kids 400, 1-0-1
13. 4 Bones Plus, 1-0-0
14. Calciu Lactic 500, 0-0-1
15. Sideral Forte, 1-0-0
16. Sermion 30, 0-1-0

Diagnostice actuale:

Hipertensiune arteriala cronica
Cardiopatie ischemica cronica
Insuficienta renala acuta post covid
Tahicardie acuta post covid
Guta cronica
Hiperuricemie acuta indusa
*Posibil insuficienta cardiaca cronica nediagnosticata, nu e scris niciunde asta, dar prezenta edeme mici in zona gleznelor si inainte de covid. Lua de cateva ori pe luna cate o tableta de Furosemid LPH 40, de ani.

Avand in vedere ca pacientul a fost externat avand ca diagnostic principal de internare "Insuficienta renala acuta", credeti ca la acele medicamente listate mai sus, merge adaugat si Milurit?
Tot vad ca reactioneaza oarecum atat cu Furosemid, cat si cu insuficienta renala acuta, nici nu stiu ce sa zic. Voi ce spuneti?
Urmeaza sa efectueze analize sanguine pentru uree serica, acid uric seric si creatinina serica. In functie de care dintre acestea trei se stabileste doza de Milurit, si daca trebuie sa ia sau nu?

Stiu ca multora le zboara gandul direct la "De ce nu il intreaba oare direct pe medicul curant omul asta?", dar, cat timp nu e trecut la contraindicatii, toata lumea zice "Se poate, dar, cu precautie.". Vreau sa aud mai multe pareri.

Inainte de covid, lua zilnic, printre altele:

Milurit, 0-0-1
Tertensif SR 1.5, 1-0-0
+
Lisinopril Sandoz 10, 1-0-0
- sau Diovan 80, 1/2-0-1/2

Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce se întâmplă când cedează rinichii - explicații medicale
  • Un hormon gastrointestinal arată rezultate promițătoare în tratamentul insuficienței cardiace și renale
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.