melanom malign

1048 comentarii 1 23 ..... 34 35 Înainte ›
0
15-07-2008, ora 00:00
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
de cind au murit soti doamnelor si in celalalt caz mama, tata e.t.c nu a mai scris nimeni pe forum, oare de ce, ar putea sa ajute cu sfaturi alte persoane care sint necajite si suparate.Am o rugaminte sa-mi spuneti si mie ce a-ti facut cu medicamentele care v-au ramas.sa auzim si de bine ca de rau am tot auzit.
0
16-07-2008, ora 00:00
filipmibe
Nu este medic/terapeut
filipmibe
Noi suntem bine, Slava Domnului!
Tata a facut toate analizele imagistice si il vede prof Blidaru.
Incepe a doua serie de citostatice, asta in conditiile in care toate analizele au fost bune.Speram ca tumora a fost in final fara metastaze, doar parea metastaza din cauza marimii ei.
Nu stiu daca e posibil asa ceva, medicii oricum te trateaza de parca nu trebuie sa stii prea multe si e foarte frustrant.Eu incerc sa inteleg, si intreb, dar rar mi se raspunde concret la intrebari.
De fiecare data e cu "posibil".Noi nu gasim tumora primara, si pt ca ni s-a pus diagnosticul de metastaza, incerc sa inteleg a cui metastaza?
0
24-07-2008, ora 00:00
criburmat
Nu este medic/terapeut
criburmat
Buna seara, am avut probleme cu internetul si am reusit sa plec cu copii si mama mea pt 16 zile din Bucuresti. Acum am citit mail-uri dupa 1 luna.
Medicamentele le-am pus in punga si le-am dat dr-itei oncolog ca sa le foloseasca oferind altor pacienti.
Tatal meu a decedat la exact o luna dupa sotul meu. Este ffff greu cu 2 copii mici si o mama bolnava care tb sa faca o operatie de montare proteza de sold. Nu sunt scuze, este realitatea dura.
Pt filipmibe: incearca sa gasesti un dermatolog bun care sa faca un examen complet al pielii si sa localizati tumora primara care tb extirpata. De ex. dna dr. Olga Simionescu este la Sp. Colentina si are cabinet particular cum cobori de la Academia militara spre Municipal pe partea stg. la parterul unui bloc. Este parerea mea.
Acum sunt insa ffff furioasa pe tot, si eu am incercat sa inteleg de ce se intampla ceea ce se intampla, am incercat impreuna cu sotul meu timp de 5 ani! sa gasim raspunsuri. Nu le-am gasit si l-am pierdut. Ceea ce pt mine este de neinteles a fost atitudinea unor medici- colegii mei!!!- care imi repetau mereu " 6 luni max va mai fii cu tine..." Aberant! A trait 5 ani si 2 luni!
Cel mai important in lupta cu cancerul este PSIHICUL> Luptati sa mentineti tonusul psihic pozitiv, atmosfera in familie sa fie constructiva. Scuze pt interventie.
0
31-07-2008, ora 00:00
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
d-na dr.cristina aveti dreptate cu atitudinea unor medici, nici nu vreau sa i-mi amintesc despre incurajarile"lor, eu nu inteleg sloganul -lupta impotriva cancerului, care lupta! mai are 6 luni mai are 3 luni cind i-am spus dc-itei ca mai bine ar face ceva bun pt.tratarea metastazelor decit sa repete mereu ca nu mai are de trait.cum sa faci bine unui bolnav[a] daca tu ca medic nu faci nimic.vreau sa va spun ca tot ea dc-ita mi-a spus de muphoran, nu a facut decit 3fiole restul nu a mai apucat. cind ma gindesc prin ce atrecut si cum s-a manifestat in ultimele 2 saptamini ma ia groaza si pling, numai cine a trecut prin asa ceva poate intelege, P.S eu sint sotul s-au fostul oiteiionelei
0
27-01-2009, ora 12:45
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
pacat ca nimeni nu mai scrie pe acest forum, poate asa mai aflam despre progresul in medicina si daca cineva a reusit in lupta cu cancerul,.pacat
0
27-01-2009, ora 13:42
filipmibe
Nu este medic/terapeut
filipmibe
As vrea sa va incurajez.Am scris mai de mult despre tata care in 2006 a fost diagnosticat cu metastaza de melanom.I s-au extirpat 3 tumori de pe spate in noiembrie 2008, s-a refacut aproape complet, PET-ul a spus ca nu sunt alte suspiciuni, face tratament cu Dacarbazina si Cisplatin inca 2 serii dupa care va face interferon.Tata e foarte bine, slava Domnului.Am avut norocul sa gasim niste profesionisti adevarati ca d-na Conf Olga Simionescu si d-na Prof Doina Dumitrescu care e un om deosebit si o "maestra"in chirurgie.
Eram disperati cand mergeam la prof Blidaru care nu spunea decat ca e o operatie prea complicata, ca e nevoie de o intrega echipa de chirurgi ca sa refaca locul, etc.E clar pt mine ca nu a vrut sa-l opereze.Nu spun mai mult cu toate ca ma gandesc la mai multe.E bine insa ca exista oameni care risca pentru ca oameni ca tata sa mai primeasca o sansa.Sanatate si rugaciuni la Domnul.El poate totul!
0
12-02-2009, ora 12:50
narghita_erica
Nu este medic/terapeut
narghita_erica
Buna ziua,
Imi fac curaj sa intru si eu in aceasta comunitate prin a-mi prezenta cazul.
In primul rand as vrea sa il intreb pe filipmibe de unde sunt acesti chirurgi de care spune ca ar fi atat de buni.
Acum despre mine: am 25 de ani si in 2007 am fost diagnosticata cu melanom malign in urma extirparii unei alunite la gamba stanga. Timp de un an si ceva am tot avut vreo 5 operatii, am tot scos ganglioni fara a face vreun tratament (doar mergeam la control o data la 3 luni la Cluj). Dupa o operatie la gat la care rezultatul a fost ganglion cu metastaza, in decembrie 2008 am facut un CT iar rezultatul a fost o adenopatie in zona abdomenului superior sau laterocav stanga(nu stiu exact unde s-ar situa aceasta) si vreo 3 mai mici prin zona axilara.
Cum deja m-am obisnuit cu operatiile am mers iarasi la chirurg care de data aceasta mi-a spus ca e o operatie foarte complicata, ca ar insemna sa ma taie toata si fara mare folos. Intr-un final anul acesta am mers la un oncolog din Iasi (eu sunt din Iasi), renuntand a mai merge la Cluj caci doctorita de acolo mi-a spus ca fiind deja cazul de citostatice, dacarbazine pot face si la Iasi, nefiind nevoie sa merg pana acolo.
Prin urmare am inceput acum o luna tratamentul cu dacarbazine si cisplatin + interferon 6 unitati la 3 zile. Din pacate mi-au scazut foarte tare leucocitele si nu am putut face a doua sedinta de chimio, iar daca nu cresc la loc exista sansa de a nu mai face deloc citostatice, ramanand doar interferonul.
Eu una am citit atat de multe despre melanom, multe de pe site-urile oficiale din strainatate si am inteles ca pana la un anumit punct in melanom operatia da mai bune rezultate decat chimioterapia, dacarbazine-ul nefiind atat de eficient. Atunci intrebarea mea este: adenopatia din interior chiar nu putea fi scoasa? Chiar nu se mai putea face operatia?
Sper ca aici sa aud macar de cateva cazuri reusite, de vorbe bune, pentru a putea avea taria de a lupta mai departe.
0
17-02-2009, ora 13:09
filipmibe
Nu este medic/terapeut
filipmibe
Revin pt Erica.Tata a fost operat la Bucuresti.Noi suntem din Bucuresti.Eu cred ca e foarte important sa te mai vada cineva.O alta parere e foooarte necesara pentru ca totul e contra timp in melanom si nu trebuie sa renunti.Eu cred ca d-na Conf Olga Simionescu, dermatolog, la care poti sa mergi cu toate analizele si istoricul bolii, iti poate spune exact unde te afli si ce se poate face.Stiu ca vorbesc "rece"dar crede-ma, imi doresc din tot sufletul ca oricine sa aiba o sansa si de cele mai multe ori, iti irosesti sansele mergand la medici care nu stiu nimic.Iti trimit un link si iti poti face programare.
http://www.olgasimionescu.com/
Daca nu reusesti sau nu vor lasa administratorii linkul, o gasesti oricum pe google.
Sanatate si sa stii ca nimic nu e imposibil.Tata, in momentul asta, nu are adenopatii, dar din cauza diagnosticului initial, de metastaza si datorita marimii tumorilor extirpate, el se situeaza acum la 65%sanse sa supravietuiasca 5 ani.Si D-zeu poate sa-l ajute.Cred asta.
0
14-05-2009, ora 12:54
marienus
Nu este medic/terapeut
marienus
Sotul meu a fost operat in anul 2005 de un melanom al spatelui care s-a dovedit a fi malign. In martie 2009 timp de 2-3 saptamani a avut dureri constante de cap care nu-i cedau la nici un fel de analgezice. In urma CT si RMN s-au descoperit metastaze cerebrale multiple, sindrom HIC, TU mediastinala. Au urmat 10 sedinte de radioterapie la Spitalul din Tg Mures si ameliorarea sindromului HIC cu manitol si dexametazona. Pentru durerile de cap plasture fentanyl, medrol, algifen. Dupa doctorul oncolog speranta de viata cateva luni... El are o stare generala buna, are pofta de mancare, este activ (merge la serviciu) dar seara transpira abundent, are un usor tremurat al mainilor si usoare dureri de cap. Pur si simplu nu pot sa cred ca nu se mai poate face nimic inafara faptului sa-i imbunatatesc calitatea vietii. Daca aveti sfaturi sau tratamente conventionale sau neconventionale va rog sa ma ajutati!
0
14-05-2009, ora 13:10
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
pt.marienus, vorbeste cu medicul oncolog daca vrea sa-i faca perfuzie cu muphoran apoi luam legatura. acest medicament este pt. metastaze cerebrale, intra pe google cauta muphoran si vezi despre ce e vorba. Daca te intereseaza am 2doua fiole de muphoran, expira inseptembrie 2009.In caz ca vrei sa luam legatura tel.-
astept raspuns de la tine.Iar in legatura cu boala sotului tau iti doresc sa fi tare si sa te ajute d-zeu sa poti lupta cit se poate de mult
0
20-05-2009, ora 14:08
Dr. Genoveva Hiastru
Pediatrie, Bucuresti
Dr. Genoveva Hiastru
Astazi, daca nu ma insel este Ziua Melanomului si intamplator am gasit acesta sectiune pe care am citit-o plangand.Mi-am adus aminte de unchiul meu, care s-a pierdut cu 6 ani in urma, dupa ce a supravietuit 5 ani de la descoperirea melanomului, dupa operatii multiple, interferon si citostatice.Eram rezidenta si am ramas de atunci cu sentimentul ca nu l-am putut ajuta atunci cu nimc, desi toti asteptau ceva si de la mine.Imi amintesc cum totul a inceput la spitalul din Adjud, unde s-a lasat operat de "doctorul Bercea" care i-a aplicat o interventie chirurgicala fara a respecta limitele de excizie oncologica si care l-a mai si temporizat, adica nici nu l-a trimis mai departe, intr-un centru mare de chirurgie oncologica, asa ca atunci cand a ajuns la Bucuresti s-au speriat chirurgii de aici de ce au gasit pe el.Au urmat alte interventii, rezectii ganglionare, examene histopatologice, chimioterapie, a suportat bine si interferonul, s-a simtit mai bine ceva vreme.Dupa 5 ani a facut metastaze cerebrale si s-a stins, desi toti credeam ca a scapat de boala asta cumplita.Si plangem toti si acum...
Astazi sunt medic specialist si ma gandesc ca poate nici in SUA boala asta nu poate fi tratata, desi eu ma lupt cu sistemul din Romania in fiecare zi, si mi-e groaza cand ma gandesc ce inseamna sa fii bolnav in Romania.Suntem vinovati toti, medici si pacienti.Oricum, ieri m-am hotarat sa plec din tara.
0
22-05-2009, ora 00:05
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
ma ingrozesc cand citesc.

as vrea sa imi spuneti o parere. sa va spun cazul nostru. fratele meu in varsta de 34 ani a mers sa-si scoata o alunitza o avea pe antebrat pe interior, ii iesise ca un cos sub ea si de aceea a mers la medic. la biopsie i-a iesit ca este maligna. indicele breslow este 0.75. dr i-ar fi spus ca daca era de 0.8 il baga pe citostatice. acum a mers la spitalul militar sa isi faca analize la sange, la inima si urmeaza la plamani, probabil si mai multe. 2 dr i-au spus ca nu e grav, unul e cel l-a operat la o clinica particulara si unul de la fundeni. l-au controlat si de ganglioni si e ok. eu de cand am aflat nu mai sunt om. as dori o parere de la voi. va multumesc mult si multa sanatate!
0
22-05-2009, ora 06:38
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
pt. autor corinaaaa, nu-i inteleg pe medici, daca este maligna de nu-i face citostatice s-au radioterapie, cum d-zeu-le nu-i grav daca la analize este maligna.nu te lasa dusa de val, mergi mai departe, numai tu esti in masura sa-l ajuti pe fratele tau, mergi la mai multi medici si lupta pt. el ca mai tirziu sa nu-ti para rau ca nu ai facut mai mult.iti doresc toate cele bune.
0
22-05-2009, ora 12:23
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
pai nu s-a culcat pe o ureche ca e bine, isi face investigatii: analize de sange, tomografii, rmn, luni ii ia iar din locul unde a fost alunitza sa vada cum si ce iese, a mers la spitalul militar la cel mai bun medic de acolo.
0
23-05-2009, ora 18:07
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
pt.corinaaaa; foarte bine ca nu s-a culcat pe o ureche si ca face investigatii, dar e imposibil cafiind maglinga sa nu faca cito s-au radio, eu stiu ca daca e maglin se imprastie adica face metastaze si cum doane nu e grav, nu vreau sa te speri dar sa sti ca e grav nu e joaca faceti ceva acum cind se mai poate, pina nu va fi prea tirziu.bafta
0
23-05-2009, ora 20:21
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
iti multumesc mult pentru sfaturi, cum sa ma supar? luni se interneaza la spitalul militar sa ii faca si alte analize, vom vedea ce iese. pana acum si-a facut radiografie la plamani, la inima eco, analize la care nu are inca rezultatul si urmeaza sa-i ia iar de unde a fost alunitza si sa-i faca tomografii si rmn.. in fiecare zi a saptamanii a facut cate ceva. as vrea sa te intreb daca stii ce regim alimentar ar trebui sa aiba, trebuie sa scoata carnea din alimentatie? ce trebuie sa manance, el are si colon iritabil.
0
23-05-2009, ora 20:23
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
sa facem ceva, dar ce? trebuie sa stie care ii e situatia si apoi sigur ii vor face ce trebuie.
0
23-05-2009, ora 20:37
oitaionela
Nu este medic/terapeut
oitaionela
pt.corinaaaa;nu stiu ce regim alimentar trebuie dar poti lua legatura cu;criburmat, doamna este medic si a trecut prin asa ceva cu sotul dinsei, citeste mai sus pe forum sigur o sa intelegi mai bine...multa sanatate
0
27-05-2009, ora 14:44
marienus
Nu este medic/terapeut
marienus
pt.oitaionela. Am intrebat medicul oncolog despre cistostaticul pe care mi l-ai recomandat si mi-a spus ca in acest stadiu al bolii nu-l ajuta, din contra. Multumesc pentru sugestie si urari. Acum tine tratamentul d-lui doctor Togoleanu de la Campina(vasc alb- ISOREL) concomitent cu produsele Gano, regim alimentar cu sucuri de legume si fructe. Din pacate nu poate sa renunte in totalitate la hrana solida si drept sa spun nici nu mai stiu cum ar fi mai bine sa procedez : sa-i interzic atatea stiind ca pana la urma sfarsitul tot va veni (concluzia medicilor, si a mea dupa ce am citit pe acest forum, si nu numai...)
0
27-05-2009, ora 17:06
acmilan1ro
Nu este medic/terapeut
acmilan1ro
Cu tristete constat dupa ce mama a plecat dintre noi apar alti si alti oameni pe care ii chinuie aceasta boala ingrozitoare. Din pacate, din experienta avuta imi dau seama ca singurul lucru care poate fi facut in aceasta boala e sa citesti si sa experimentezi. Si noi am facut asta in oarecare masura dar din pacate la un moment dat finalul a venit, destul de repede insa chinuitor in special pt mama. Nu stiu daca va ajuta pe cineva sau nu dar macar ca idee...
Am citit de efectele fenomenale ale unei ciuperci ce creste in Japonia/Brazilia, Ciuperca Lui Dumnezeu sau AGARICUS BLAZEI MURILL. Am citit statistici incredibile... Daca sunt adevarate merita de incercat. POate dati o cautare pe google macar. Va doresc multa sanatate si sa incepeti sa scrieti despre cazuri rezolvate pozitiv.

PS. Pentru cei care nu au facut inca vreo forma de cancer sau sunt in faze initiale, consider ca ingrijirea colonului este esentiala. Existe si metode naturiste si gastronomice si pe baza de prafuri/capsule (colon cleaner).
0
27-05-2009, ora 18:05
acmilan1ro
Nu este medic/terapeut
acmilan1ro
In cazul in care esti bolnav probabil nu mai conteaza, faci orice si dai banii acestia, insa sincer am ramas putin stupefiat de pret recunosc. Mai ales daca vrei sa folosesti preventiv sau pt imunitate in mod mai...regulat. Oricum e o informatie buna si multumesc si eu de date. Ma intereseaza pt proprietatile ei dar sper ca la un moment data va fi mai accesibila. :)
0
27-05-2009, ora 21:53
acmilan1ro
Nu este medic/terapeut
acmilan1ro
In ce sens poate fi gratis?
0
30-05-2009, ora 22:55
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
m-a sunat fratelo si mi-a zis ca l-a sunat dr care l-a operat si cica a vb cu doctorul de la spital care i-a facut analizele si i-a spus ca 99.9 % e bine si de acum tre sa faca la 3 luni tomografie si analize, timp de 2-3 ani si daca e bine apoi o sa faca mai rar. a zis ca era primul stadiu. acum mai asteapta o biopsie ca i-a luat iar tesut de acolo sa vedem cum iese, inca o satamana de stres.
0
01-06-2009, ora 14:19
luizasabau
Nu este medic/terapeut
luizasabau
buna ziua si multa sanatate tuturor!ma numesc Luiza si sunt din Tg-Jiu.in martie 2008 sotului meu i s-a scos o alunita care il "supara"de ceva vreme(il manca si incepuse sa sangereze).asadar s-a inlaturat alunita si marginile de siguranta, s-au evidentiat ganglionii din imediata apropiere fiind scosi si ei pentru biopsie iar rezultatul a fost :MELANOM MALIGN CLARK III, BRESLOW 2, 5.am fost distrusa cand am aflat rezultatul dar eram incurajata de faptul ca melanomul se dezvoltase local si nu "plecase"nicaieri.ganglionii erau curati, organele interne la fel.doamna doctor a spus ca a pus acest diagnostic"un pic mai grav"ca sa poata obtine un tratament mai bun si anume INTERFERON.in MAI 2008 a inceput tratamentul asociat cu multe sucuri de legume si fructe, a suportat destul de bine efectele interferonului iar acum am ajuns la finalul tratamentului.in tot acest timp atat analizele de sange cat si ecografiile si razele au iesit bine si suntem optimisti.au trecut deja 14 luni de la operatie si astept cu nerabdare sa treaca inca 4 ani(perioada de risc).acum se simte bine, urmeaza sa faca un RMN dar suntem siguri ca DUMNEZEU este cu noi si ne va ocroti mereu.am scris aici pentru ca vreau ca toti cei care sunt speriati si sufera de aceasta boala sa aiba credinta si putere sa depaseaca momentele grele.eu cred ca OPTIMISMUL si un regim de viata sanatos ne indruma pe toti catre succes.
NE-AU RAMAS CATEVA STILOURI DE INTERFERON SI VREM SA LE DONAM PERSOANELOR CARE AU NEVOIE DE ELE.IN CAZUL IN CARE EXISTA CINEVA CARE ASTEAPTA APROBAREA DOSARULUI PENTRU IFN SI ARE NEVOIE SA INCEAPA CAT MAI REPEDE TRATAMENTUL, ROG SA MI SE TRIMITA UN MAIL -.sper din toata inima sa putem ajuta pe cineva si-l rog pe Dumnezeu sa fereasca toata omenirea de boli si de necazuri.stiu ca este imposibil, dar asta il rog mereu!
multa sanatate!cu respect, Luiza!
0
08-06-2009, ora 16:52
avp
Nu este medic/terapeut
avp
Draga Luiza, multumim din suflet pt mesajul incurajator ! Vezi ca ti-am trimis un e-mail.
0
17-06-2009, ora 02:00
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
ce presupune exciziaunei alunitze? va fi scoasa chirurgical cu anestezie locala. alunita are cam 17 mm. cat dureaza toata procedura? as dori un raspuns rapid. multumesc anticipat!
0
23-06-2009, ora 12:49
narghita_erica
Nu este medic/terapeut
narghita_erica
corinaaaa, excizia unei alunite deobicei nu dureaza mult : maxim o ora. Este o operatie de dificultate redusa si recuperare rapida.
0
25-06-2009, ora 22:39
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
narghita_erica iti multumesc pt raspuns a durat maxim 10 min si e tottal nedureros e mai simplu ca la dentist. fratele meu a fost cu analizele la fundeni la oncologie si i s-a spus ca trebuie sa-i bage un ser in locul unde a fost alunitza e o analiza la care ii da rezultatul pe loc. problema e ca daca iese rau trebuie sa-i faca biopsie la un ganglion limfatic ma gandesc nu este invaziv sa-i umble acolo la modul ca-i poate dauna. la a doua biopsie nu a mai iesit nimic s-a uitat si un alt dr la prima biopsie si a zis ca daca a fost ceva sigur a fost ceva intr-o faza incipienta. acum la fundeni i-au spus ca tre sa faca 2 ani interferon. voi ce stiti e normal sa se faca biopsia asta
0
26-06-2009, ora 16:09
mel_anom
Nu este medic/terapeut
mel_anom
corina ti-e frica ca vei ramane fara fratele tau si eu am acelasi diagnostic si nu stiu ce sa cred despre aceasta boala. am citit cateva mesaje si pur si simplu m-am speriat groaznic. sunt alaturi de cei care au pierdut persoane dragi. ii rog pe cei care au cunostinte tehnice despre aceasta boala sa-mi explice ce presupune ea. multumesc si multa sanatate
0
26-06-2009, ora 16:14
corinaaaa
Nu este medic/terapeut
corinaaaa
mel_anom ti-as da id-ul meu de mes insa nu as vrea sa-mi fie cunoscuta identitatea dar mi-ar placea sa vorbim despre asta. primesc si eu rezultatul la biopsie peste 2 saptamani si e frica pe mine cat casa.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
1048 comentarii 1 23 ..... 34 35 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.