melanom malign

1048 comentarii 1 2 ..... 34 35
0
09-05-2014, ora 14:40
lorena83
Nu este medic/terapeut
lorena83
Azi am luat rezultatul de la PET...totul ok, 1 an si 7 luni de la depistarea melanomului, facute doar interventiile chirurgicale necesare(limfonodul santinela, iar mai apoi evidare ganglionara)stadiul 3C, cu macrometastaza limfonodala de 3 mm.Doamne ajuta in continuare si multa sanatate tuturor!
0
09-05-2014, ora 15:21
onyx20
Nu este medic/terapeut
onyx20
Se folosesc 2 termene: chimioterapie si chemoterapie
0
09-05-2014, ora 18:31
Annca89
Nu este medic/terapeut
Annca89
Ma bucur sa aud ca totul este bine...sper sa ramana asa!
0
09-05-2014, ora 22:02
lorena83
Nu este medic/terapeut
lorena83
Multumesc!Multa sanatate tuturor si Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
0
28-05-2014, ora 20:04
Alinacristina314
Nu este medic/terapeut
Alinacristina314
Buna seara dupa atata timp am analize foarte bune si un ct bun multa sanatate la toata lumea si dzeu sa va ajute
0
28-05-2014, ora 22:11
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
SI eu am facut analizele dupa inca o luna de tratament si doctora sa bucurat ca transaminazele au scazut spre normal deci totul este spre bine si deabia astept CT-ul de luni sa vad cum mai stau.
SANATATE LA TOTI.
0
28-05-2014, ora 22:43
medgidia
Nu este medic/terapeut
medgidia
Buna seara! Sotul meu a avut o alunita din nastere pe antebratul drept.Din neatentie s-a lovit, a inceput sa singereze, dadea semne ca se vindeca dupa care singera iar.Dupa cosultarea a 3 medici dermatologi(primii 2 au spus sa stam linistiti)is-a spus ca este urgenta treuie operat.Operatia de extirpare a fost facuta a 2-a zi de la consult, asteptarea rez.biopsie si vestea traznet ptr.inreaga familie-melanom malign.pe buletinul histopatologic scrie:fragment de tegument de 5x3 cm prezentind o formatiune tumorala hiperpigmentata.Iar la ex.histopatologic se observa un melanom malign ulcerat nivel clark IV sre V.Margini chirurgicale de rezectie fara invazie neoplazica.Mentionez ca sotul meu are 61 ani iar interventia s-a facut la Constanta la 21.febr.2014.A urmat alegera dr.oncolog(in cazul nostru o d-na dr.de la Euromedic C_TA)care ne-a recontat alte investigatii cum ar fi reconfirmarea diagnosticului la alt lab.pe cel de-al 2-lea buletib imunohistopatologic scrie:HMB 45-intens pozitiv citiplasmatic si membranar, S100-intens citoplasmatic si membranar Ki67-pozitiv in 30%din nucleul tumoral testele confirma diagnosticul melanom malign.Alta investigatie a fost CT 3 sect.(torace, abdomen, pelvis)La citirea rez.d-na dr. a ziz esti curat d-le!A 3-ainvestigatie a fost un raport de analiza moleculara(gena BRAF V 600E)Rez.afost:absenta mutatiei.A urmat dosarul, aprobarea si inceperea tratamentului ci interferon 18 mmx3 sapt.A trecut 3 sapt.de la inceperea lui si de la prima inj.s-a vazut efectele(frisoane, dureri de articulatii...nu mai enumer reactiile adverse se cunosc)Inrebarea mea este:Suntem pe drumul cel bun cu tratamentul? si cit de grav este dignosticul ?Din cite am citit pe forum nu am intilnit un caz cu nivel clark 4-5! Multumesc ptr.rabdarea de a ma asculta si astept sfaturi!
0
29-05-2014, ora 10:03
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
datele pe care le furnizezi sunt cam putine. ce indice breslow are ? nu putem decat sa banuim ca destul de mare, motiv pentru care s-a indicat sa faca interferon. nu stim nimic de ganglioni. sunt mariti ? s-a facut tehnica ganglionului santinela ? interferon oricum este singurul medicament cu indicatie aici. din punctul asta de vedere, da, se poate spune ca sunteti pe drumul cel bun.
0
29-05-2014, ora 18:49
Annca89
Nu este medic/terapeut
Annca89
Hei...Buna seara...ma bucur pt voi, sunt vesti bune care da sperante celor aflati in deznadejde.
Doamna medgidia, nu stiu pana unde ati citit forumul dar vreau sa va zic ca eu am avut melanom ulcerat nivel Clark IV, am suferit 3 interventii chirurgicale ( scoaterea alunitei, marginile de siguranta + limfonodul santinela si ultima, evidarea ganglionara.La biopsie doar limfonodul santinela a iesit pozitiv, restul ganglionilor au iesit negativi (spre norocul meu), deci pot spune ca sunt ok (doar ca riscul de recidiva este de 50%) de aceea voi merge din 3 in 3 luni la control. Nu mi.au recomandat si nici nu iau interferon la cate efecte secundare are, mai mult te chinuie...na fiecare cu decizia sa...
Este destul de grav dar acum depinde si pe mana caror medici ajungeti, cat de repede si de mult se implica.
Multa sanatate!
0
29-05-2014, ora 21:27
Alinacristina314
Nu este medic/terapeut
Alinacristina314
Si eu am avut clark4breslov 3 deci destul de mare sant mai multe persoane cu stadiu mare si nu inteleg daca ati facut sau nu limfoscintografia
0
29-05-2014, ora 22:51
lorena83
Nu este medic/terapeut
lorena83
inainte de recomandarea interferonului se face extirparea limfonodului santinela!prima oara se intervine chirurgical, iar apoi dupa concluderea stadiului se recomanda o terapie adjuvanta!Clark 4-5 nu inseamna stadiul bolii!stadiul bolii 1, 2, 3 sau 4 se da in functie de breslow, ulceratie, activitate mitotica intr-o prima analiza a tumorii!...dupa efectuarea limfonodului santinela, evidare ganglionara daca e cazul, se re-stadiaza!...stadiul bolii e una si Clark reprezinta straturile de piele invadate de melanom(care sunt 5 la numar)...multa sanatate!
0
30-05-2014, ora 21:33
medgidia
Nu este medic/terapeut
medgidia
Multumesc mult ptr.faptul ca m-ati ascultat si ca mi-ati raspuns! Imi este de mare ajutor!Nu am scris de indice breslow sau de extirpate limfomului santinela sau de limfoscintografie deorece aici pe forum am auzit ac.termeni.Credeti-ma ca stiu dosarul sotului aproape pe de rost, retin toate convrsatiile cu dr.(l-am insotit de fiecare data)am cerut sa facem orice investigatie este necesara(am si platit ptr.unele-nu erau incluse in asig.sau partial fiind clinica privata)Pe biletul de iesire din spital(dupa operatie)scrie:Diagnostic principal(DRG Cod 1)MELANOMUL MALIGN AL MEMBRELOR SUPERIOARE INCLUSIV UMARUL C343.6 epicriza-pacient internat ptr.mm cu extensie in suprafata si dezvoltarea nodulara pe fata anterolaterala a antebratului drept ptr.care se practica exereza chirurgicala a formatiunii tumorale, cu sutura per priman.Sub tratament cu antibiotice, antifungice.AINS, procicatrizante, evolutia este favorabila spre debutul procesului de cicatrizare.Repet ac.este inaite de rez, anamohistopatologic Nu am pus ac.intrbari ptr.ca repet nu stiam de ac.pasi! Repet suntem pe drumul cel bun sau sa incerc si a doua opinie la alt medic?
0
31-05-2014, ora 17:01
Annca89
Nu este medic/terapeut
Annca89
Daca nu s.a facut limfoscintigrafia, mergeti de o faceti, ca este importanta, urmati pasii enumerati mai sus de catre Lorena.
0
18-06-2014, ora 17:07
jariel
Nu este medic/terapeut
jariel
Pentru Raul Duke sotia a fost depistata in iunie 2012 cu melanom malign dupa excizarea unei alunite dupa tergiversari specifice sistemului medical am dus-o la Anadolu si am facut operatie de indepartare cu marginile de siguranta, unde i-au scos si ganglionii inghinali care la biopsie au fost curati, a facut interferon 1 an de zile examene ct analize la singe din 3 in 3 luni toate au iesit bine acum dupa 2 ani de la depistare si 1 an si 7 luni de la operatie a facut recidiva exact pe marginea operatiei, mentionez ca este vorba de gamba stinga.Afacut RMN si PecT pentru tot corpul a iesit curat in afara de zona de pe masrginea operatiei mai sus amintita. Recidiva a fost curatata la Institutul Oncologic Bucuresti dupa care se trece la chimioterapie.Am citit multe comentarii si cazuri expuse pe acest forum si nu stiu la ce sa ma astept sa dea Dzeu sa fie bine
0
19-06-2014, ora 09:39
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
imi pare rau de vestile rele! totusi, ai si o intrebare pentru mine ? ce chimioterapie vor sa faca ? daca recidiva a fost locala, nu e deloc standard.
0
23-06-2014, ora 14:13
jariel
Nu este medic/terapeut
jariel
ptr Raul Duke intrebarea e de ordin general la ce sa ma astept? Pentru ca am vazut ca melanomul este imprevizibil.Chimioterapia o incepe pe 24 06 2014 si nu stiu ce va face.Sotia a stiut de la inceput de diagnostic si la cite se scrie pe internet isi da seama cit de greu o sa fie. oncolog este dna dr Ples de la Constanta
0
23-06-2014, ora 17:34
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu cunoaste nimeni viitorul, nu poate sa iti spuna nimeni la ce sa te astepti, inafara variantelor de evolutie a bolii, care sunt: fie vindecare completa (si zic eu, cel mai probabil), fie recidiva locala fie aparitia de metastaze la distanta, in timp, lucru care, zic si sper eu, nu se va intampla. chimioterapia in acest moment nu stiu exact cat ajuta, la cele relatate de tine...

va urez mult succes !
0
25-06-2014, ora 20:05
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Buna seara! Tatal meu, in varsta de 59 de ani, a fost diagnosticat saptamana trecuta cu MM nodular. Exista cineva dintre dvs care a incercat tratamentul cu Zelboraf?( astazi am auzit despre existenta lui, stiu ca este destul de scump). Concluziile examenului histopatologic sunt urmatoarele: MM nodular cu invazie in dermul reticular si metastaze cutanate ( in tranzit/ satelite) in limfoganglionii inghinali si in limfoganglionii adiacenti arterei iliace stangi. Indice Breslow 1.75 mm. Stadiu Clark IV. Invazie perivasculara. Moderat infiltrat limfocitar intratumoral. Rezectie completa cu cea mai apropiata limita laterala de rezectie la 16 mm de tumora. Cod: OMS: 8721/3. Stadiatizare: pTNM: pT2aN3M1a.
Totul a pornit de la o alunita veche de 15- 20 de ani, de pe coapsa stanga, transformata cel mai probabil in MM din cauza traumelor repetate ( o lovea destul de des si sangera). Multa santatate tuturor!
0
26-06-2014, ora 08:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cancerul a fost operat in intregime ? mai exista urme de persistenta a lui pe oriunde prin organism ? are un PET/CT facut care sa spuna asta, sau sa zicem niste examene CT ? daca nu mai are, atunci nu se indica zelboraf. de asemenea, pentru zelboraf trebuie sa aiba un test al mutatiei BRAF din tumora.
0
26-06-2014, ora 16:01
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Da, tumora de la care a pornit totul ( alunita) si care era pe coapsa stanga a fost operata si scoasă, langa ea, tot pe coapsa a fost o metastaza, ganglionul inghinal invadat a fost scos si el, la fel si cel din zona iliaca. Pe data de 02 iulie vom merge sa facem un CT cu subst de contrast, unde speram sa nu mai apara si altele. Ce ma sfatuiti in continuare? Ca si sdatiatizare, nu ne-a spus nimeni nimic, avem numai acel cod de la concluzii, pe care l-am scris mai sus. Multumesc!
0
26-06-2014, ora 23:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca CT-ul va fi "perfect curat", dar si complet, evident, atunci se indica interferon.
0
27-06-2014, ora 11:38
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Multumesc mult pentru raspuns! Asta este si speranta noastra, CT- ul sa iasa curat. Multa sanatate!
0
04-07-2014, ora 11:12
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Dle RaulDuke. A sosit si rezultatul CT- ului. Mai exista un singur ganglion invadat, in zona vezicii urinare. In rest este curat, l-au scanat din cap pana-n vârful degetelor de la picioare. Am fost la doi medici oncologi, care au avut păreri diferite. Unul a spus ca trebuie intervenit si scos ganglionul, dupa care ii va administra trat de specialitate, iar celalalt spune ca intai trat. pt. a-l localiza, dupa care intervenit chirurgical.
0
05-07-2014, ora 11:26
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu stiu ce zice CT-ul cu adevarat, dar daca exista ganglioni suspectie, ei trebuie scosi inainte de orice.
0
05-07-2014, ora 19:57
Alinacristina314
Nu este medic/terapeut
Alinacristina314
Buna seara tuturor.lorena ce faci.?cum se simte sotul tau..?
0
08-07-2014, ora 00:09
lorena83
Nu este medic/terapeut
lorena83
Buna seara!Totul bine, multumim lui Dumnezeu si speram sa fie asa in continuare!Dvs cum sunteti?
0
08-07-2014, ora 18:31
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
La mine acum este excelent mai ales ca ma mentin la 110-110, 5 kg chiar daca in ultimele doua saptamani am avut perioada de diaree in care ieseam afara si de 10-15 ori cel putin, si mia revenit si transpiratia care este oprita de la tratament, ceea ce arata DUPA PAREREA MEA ca am un organism puternic care lupta bine cu aceasta boala SPER DIN TOATA INIMA SA REUSEASCA TOATA LUMEA SA SE VINDECE.
1
30-07-2014, ora 10:30
lore_sava
Nu este medic/terapeut
lore_sava
buna.am fost operata in 18 iulie de o alunita care tot.sangera.rezultatul biopsiei este:melanom cu celule epitelioide, pigmentat, ulcerat, nivel Clark lll indice breslow 3mm.pT3b.am facut si un CT care a iesit "curat"doar in zona inghinala un ganglion de 1, 2 cm.tin sa mentionez ca am fost la un medic oncolog in timisoara dar care m-a tratat ca si cum as fi ultimul om.am programare pe 6 august la cluj.eu sunt disperata, nu stiu ce pasi trebuie sa urmez.va rog daca ma puteti indruma, nu prea cunosc multe despre aceasta crunta boala.am 28 de ani di sunt mama a doi copii frumosi de 6 respectiv 3 ani.va multumesc

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
1048 comentarii 1 2 ..... 34 35

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.