Menstruatia dupa intreruperea anticonceptionalelor

04-01-2011
fluturash22
Nu este medic/terapeut
fluturash22
buna ziua, am luat anticonceptionale logest timp de 2 ani fara nicio pauza, decat cea normala de 7 zile. Am intrerupt administrarea lor, la sf foliei luna trecuta...si akuma ar fi trebuit sa imi vina menstruatia...dar ink nu a aparut...aveam o menstruatie destul de neregulata inainte de inceperea anticonceptionalelor, si o sarcina nu cred k e posibila deoarece am folosit prezervativ in perioada aceasta de knd am renuntat la pastile. E posibil sa se deregleze de la inrerupere? kt timp sa astept linistita? ar trebui sa concult un medic dak nu apare menstruatia in cateva zile?
multumesc..astept un raspuns..
2 comentarii
0
05-01-2011, ora 07:46
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Din cauza blocarii ovarelor timp de 2 ani si a unui grad de hipotrofie uterina care apare dupa folosirea lor mai indelungata, reluarea ciclului spontan la intreruperea anticonceptionalelor se poate lasa asteptata chiar si mai multe luni. Exista posibilitatea stimularii acestei reluari prin cure scurte cu anumite medicamente. De obicei, recomand aceasta numai daca ciclul nu a revenit dupa trei luni. Deci, tot ce trebuie sa faceti acum este sa aveti un pic de rabdare si sa astpetati reluarea spontana a ciclului, care este varianta optima.
Pe viitor, e bine sa nu mai luati medicatie hormonala fara avizul doctorului dv curant.
0
05-01-2011, ora 17:06
fluturash22
Nu este medic/terapeut
fluturash22
Am luat pastile cu acordul unui medic de plannig, doar k nu am reusit sa dau de el...in ultima luna de cand am decis sa renunt la ele. Multumesc de raspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul