menstruatia si riscul de sarcina dupa postinor

23-03-2012
RPMITZA
Nu este medic/terapeut
RPMITZA
Luna in curs am avut un contact sexual neprotejat, dar fara ejaculare in interior. Pentru ca eram exact in perioada fertila, in 14 zi a ciclului, am luat postinor. (dupa exact 24 de ore de la contact). Dupa 5 zile am inceput sa am o sangerare aproape normala d.p.d.v. cantitativ, dar de culoare maro inchis. Nu stiu daca este efectul pastilei sau menstruatia normala. Data la care ar trebui sa fie menstra normala este de 30-31 martie. Cum imi dau seama daca sangerarea pe care o am acum este cea normala sau efectul pastilei? Mentruatia viitoare pe ce data ar trebui sa fie, pe cea de pana acum sau calculata dupa data de sangerare provocata de pastila? De asemenea, existenta acestei sangerari exclude cat de cat, riscul uneisarcini? Va multumesc!
2 comentarii
0
23-03-2012, ora 11:50
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu esti insarcinata daca ai luat postinor, insa te sfatuiesc sa nu mai iei aceasta pastila daca ejacularea nu s-a produs in interior, este aproape inutil. Daca nu se ejaculeaza in interior sunt sanse infirme de sarcina, aproape inexistente, chiar si in perioada de fertilitate, desi e mai bine sa eviti sexul atunci, ori foloseste o metoda alternativa de protectie pentru linistea ta sufleteasca.
Din pacate la cea de-a doua intrebare referitoare la cand va fii urmatoarea menstruatie ori daca aceasta sangerare poate fi considerata menstra, nu stiu sa iti raspund.
0
23-03-2012, ora 12:11
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
cand va fi*
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul