Mercilon expirat.. isi mai face efectul?

Buna ziua!
In Decembrie 2008 am mers la o farmacie si am cumparat o noua cutie de Mercilon.
Am luat corect pilulele, doar ca ele aveau data expirarii octombrie 2008 si eu nu am vazut (ca sa fiu sincera nici nu m-am gandit ca e posibil sa iei pastile expirate dintr-o farmacie??!!!)
Pana acum am luat 8 pastile si am avut si contact sexual la a saptea pilula.
Tin sa mentionez ca eu iau anticonceptionale de mult timp, mai mult de 4 ani, cu 1-2 luni pauza pe an.
In 2008, din aprilie - mai nu am facut inca pauza. Urmeaza sa o fac de acum.
Va rog sa-mi spuneti daca exista riscul sa raman insarcinata!!
Multumesc mult!
In Decembrie 2008 am mers la o farmacie si am cumparat o noua cutie de Mercilon.
Am luat corect pilulele, doar ca ele aveau data expirarii octombrie 2008 si eu nu am vazut (ca sa fiu sincera nici nu m-am gandit ca e posibil sa iei pastile expirate dintr-o farmacie??!!!)
Pana acum am luat 8 pastile si am avut si contact sexual la a saptea pilula.
Tin sa mentionez ca eu iau anticonceptionale de mult timp, mai mult de 4 ani, cu 1-2 luni pauza pe an.
In 2008, din aprilie - mai nu am facut inca pauza. Urmeaza sa o fac de acum.
Va rog sa-mi spuneti daca exista riscul sa raman insarcinata!!
Multumesc mult!
3 comentarii

In mod normal, exista o rezerva de 6 luni, adica pilulele pot fi considerate active 6 luni dupa data expirarii. Este o "marja de siguranta" pe care fabricantii de medicamente o iau. Deci, nu sunt motive serioase de a intra in panica.

Va multumesc mult ptr raspuns!
O zi buna!
O zi buna!

buna ziua!...am si eu o intrebare...Triregol trebuie luat neaparat in din prima zi a menstruatie? daca nu iau asa risc sa raman insarcinata? am mai luat anul trecut pentru cosuri...si nu m-am ingrasat nu am avut nimic...dar inca nu intretinusem relatii sexuale, ,.acum iau pentru asta.si poate asa imi trec si cosurile...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2pot avea un bebet?
- 6imi este f greata imi vine sa vomit in orice interval al zilei... sunt insarcinata?
- 4posibil sa fiu insarcinata?
- 3Vreo probabilitate de sarcina?
- 4Urgent raspundeti care stiti - pot ramane gravida?
- 3insarcinata? :((:((
- 20Va rog sa imi raspundeti.. sunt insarcinata?
- 16help! pilula de a 2-a zi
- 2Sunt gravida?
- 7insarcinata sau nu?
- 4Sarcina?
- 5Se poate sa ramai gravida desi esti virgina?
- 8am facut sex neprotejat in a 14-a zi de menstruatie. e posibil sa raman gravida?
- 0sarcina ?
- 9Am facut sex anal cu iubitul meu
- 2Poti ramane insarcinata daca partenerul are ejaculare precoce ?
- 2sunt insarcinata?
- 5pot fi insarcinata?
- 1Menstruatie maronie...vreau sa stiu daca se poate sa fiu gravida..
- 0Sunt însărcinată?
Mai multe informații despre: sunt insarcinata? anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: