Mercilon - interactiune cu sunatoarea?

11-01-2009
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
iau Mercilon de 4 zile (am inceput miercuri, in prima zi de menstruatie), in paralel urmez un tratament naturist pentru reglarea hormonala si abia ieri am aflat ca printre altele iau si capsule cu praf de sunatoare. Am luat pana acum 3 capsule pe zi, fiecare cu 0, 2 g. Ieri le-am intrerupt, nu voi mai lua.

intrebarea este, se aplica regula de protectie suplimentara ca la antibiotice? 7 zile de acum incolo e scazut efectul anticonceptionalelor? N-am avut activitate sexuala, dar parca pe marti-miercuri as planifica ceva...e cazul sa-mi fac griji? sa o las mai bine spre sfarsitul saptamanii?
2 comentarii
0
11-01-2009, ora 05:34
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Am discutat aceasta problema chiar cu o reprezentanta de la firma care fabrica Mercillon. Se pare ca e o aiureala, interactiunea cu sunatoarea.
Parerea mea, pana clarifica ei ce si cum si modifica instructiunile e urmatoarea: luati tratamentul asa cum v-a fost recomandat si aplicati regula de 7 zile.
0
11-01-2009, ora 14:05
michidoo
Nu este medic/terapeut
michidoo
bun, asa am sa fac.

ma gandesc ca daca totusi exista o interactiune cu sunatoarea, efectele ar trebui sa scada considerabil, treptat, pana la atingerea celor 7 zile, in sensul ca substanta e aproape eliminata din organism. Cu alte cuvinte, ceva activitate sexuala in ziua a 6-a sau chiar a 7-a dupa intreruperea tratamentului cu sunatoare ar trebui sa aiba riscul foarte scazut...e adevarat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul