Metoda contraceptiva fara riscuri?

13-01-2010
35Miha
Nu este medic/terapeut
35Miha
Buna seara, am 35 de ani, sufar de tromboflebita profunda instalata imediat dupa nasterea fetitei mele, respectiv acum 13 ani. Am folosit pana acum ca si metoda contraceptiva steriletul, dar as dori sa incerc si altceva, deoarece acest dispozitiv mi-a creat o sensibilitate pelvina manifestata prin durere. Va multumesc.
14 comentarii
0
13-01-2010, ora 20:40
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Metode fara riscuri sunt metodele naturale, iar metode cu riscuri foarte mici si lipsite de gravitate sunt cele de bariera.
0
13-01-2010, ora 21:15
35Miha
Nu este medic/terapeut
35Miha
Va multumesc pentru raspuns, dar nu prea m-ati lamurit. Nu s-a inventat nicio minipilula sau micropilula si pentru persoanele care sufera de tromboflebita (ma gandeam la ceva cu un continut f.f mic de hormoni care sa nu induca formarea trombilor). Din pacate sunt alergica si la metale si sunt constienta de faptul ca organismul meu nu va mai putea suporta steriletul. (ultimul pe care l-am avut a fost montat fara firul de cupru) Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
13-01-2010, ora 22:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Pilulele, mai mari sau mai mici, sunt exact metoda cea mai putin indicata in cazul dv. Se pot produce complicatii si accidente grave, de obicei cauza directa a mortii se constata a fi trombembolia.
0
12-10-2010, ora 16:04
cristinalaura
Nu este medic/terapeut
cristinalaura
am sterilet de 3 ani am dereglari ale menstruatiei este normal.Mentionez am 2 copii si nici un fel de problema cu steriletul am fost la control medical si este totul bine.Dar de 2 luni nu mia vanit mai precis din 10 august pana acum.Ar putea fi steriletul de vina in problema mea sau alceva ce ma sfatuiti. MULTUMESC FRUMOS ASTEPT RASPUNS
0
12-10-2010, ora 20:51
valmar
Nu este medic/terapeut
valmar
am o mare dilema si daca e dilema chiar nu am putut sa ajung la o concluzie, sa dau curs povesti...chiar as vrea sa fie doar o poveste si sa spun ca am visat dar e real...deci st de 13 ani casatorita si am folosit sa spun asa metoda calendarului si act sexual prin coitus intrerupt...pe data de 13 august in prima zi de ciclu m-am decis sa iau anticonceptionale permanente marvelone 28 am urmat intomcai in fiecare zi seara nu la aceeasi ora e adevarat sa iau pastila o singura pastila am uitat sa o iau in ziua a 17 dar am luat-o dim deci nu mai mult de 12 ore, imediat a doua zi am avut cateva pete maroni am banuit ca erau pt ca intarziasem un pic cu pastila...am luat incontinuare pastilele am ajuns la cele placebo le-am luat intocmai dar ciclul nu a a aprut am continuat cea de a doua folie chiar dc ciclul nu se instalase, la a 10 pastila din a doua folie am avut un contact neprotejat si singurul din toata perioada asta neprotejat in rest protejat prin coitus intrerupt mai exact pe 20 sept, dupa cateva zile adica pe 25 sept am ajuns la dr ginecolog pt un control preventiv...am omis sa spun ca tot pe data de 20 august inainte de contact sexual facusem un test de sarcina negativ, pe data de 25 sept am fost la control si mi s-a spus de dr. sarcina mica de 4-5 saptamani, a fost un control fara eco...mi s-a spus ca e riscant sa pastrez sarcina ca poate afecta fatul pastilele...asa ca decizia a fost avort...la 3 zile am avut spotting sau ciclu de 4-5 zile usor cantitativ ultimele 2 zile.dar eu am avut in continuare simptome premenstruale si azi se fac 17 zile de la avort si in continuare am aceleasi dureri de ovare si sani tensionati...am uitat sa spun ca dupa avort am mai repetat un test de sarcina la 6 zile dupa asta si a fost negativ.maine dim urmeaza sa fac iar un test de sarcina..e posibil ca de la ultimul act neprotejat sa fi ramas iar insarcinata?...va multumesc si va rog din suflet un raspuns mai urgent..va rog mult.
0
22-11-2010, ora 14:55
gessica
Nu este medic/terapeut
gessica
as dori sa stiu cum se iau contraceptivele cerazete in timpul alaptarii.multumesc
0
25-11-2010, ora 23:27
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Se iau in mod continuu (fara pauza de 7 zile).
0
16-01-2011, ora 23:19
andrujka
Nu este medic/terapeut
andrujka
daca nu sufereai de tromboflebita cred ca inelul contraceptiv era cea mai buna solutie, dar asa e greu de zis. eu de ex nu am suportat niciodata diafragma, m-a jenat asa de tare ca am facut rani.

inelul nuvaring este bazat pe microdozaj dar din cate stiu tot nu estee indicat celor cu tromboflebita.
0
19-01-2011, ora 15:54
Veevee
Nu este medic/terapeut
Veevee
Nicio metoda nu este lipsita de riscuri in afara de abstinenta. Daca e s-o luam asa si algocalminul are riscuri, de-asta mai nou se da cu reteta.
Dar cred ca cea mai eficienta metoda contraceptiva hormonala si cu cele mai mici riscuri sunt inelul vaginal cum zice andrujka si plasturele. Insa plasturele este incomod, eu am patit-o de vreo 2 ori sa-mi cada asa ca am trecut la inel.
0
21-01-2011, ora 20:00
Laura25
Nu este medic/terapeut
Laura25
Si nuvaringul asta are efecte adverse mai mici decat pastilele?
0
21-01-2011, ora 20:10
melissa.dean
Nu este medic/terapeut
melissa.dean
Lauraa, eu zic ca da. Adica eu de-asta am si inceput sa-l folosesc ca prietena mea cea mai buna a zis ca dupa ce-a inceput sa-l utilizeze a zis ca nu s-a mai simtit rau asa cum patea se la pastile. Si adevarul e ca sunt in aceeasi situatie :D
0
27-01-2011, ora 18:06
andrujka
Nu este medic/terapeut
andrujka
cu siguranta are mai putine efecte adverse, gandeste-te ca din moment ce doza hormonala e la jumatate fata de unele pastile, si riscurile scad.
0
06-02-2011, ora 22:51
Veevee
Nu este medic/terapeut
Veevee
Da dar la persoanele cu tromboflebita tot nu se recomanda..
insa intr-adevar, mai putine si cu mult mai mici efectele adverse ca la pastile!
0
13-02-2011, ora 18:20
gessica
Nu este medic/terapeut
gessica
buna seara.am avut de 3 ori menstruatie de cand am nascut am fost la control ginecologic si mi sa spus sa iau cerazet in prima zi a menstruatiei.dar daca mie nu mi-a mai venit menstruatia de doua luni(ultima a fost pe 11decembrie)pot sa incep a lua pilulele.va multumesc tare mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dispozitivul intrauterin este la fel de eficient în prevenirea sarcinilor ca ligatura trompelor și provoacă mai puține efecte adverse
  • Tromboflebita piciorului
  •