Mezoteliom!

21-05-2008
Cami85
Nu este medic/terapeut
Cami85
Buna seara! S-a confruntat pana acum cineva cu aceasta boala - mezoteliom? DIn cate-am citit pe net si mi-au explicat medicii, de vindecare 100% nu mai poate fi vorba... Dar vreau sa stiu macar ce sanse de ameliorare exista! Va multumesc si astept cu mare nerabdare un raspuns!
10 comentarii
0
22-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Mezoteliomul malign este o tumora maligna a pleurei(mai rar a pericardului sau a peritoneului). In cauzalitatea acesteia azbsestul(Expunere prelungita la azbest) este implicat. Ca masuri terapeutice- punctii pleurale evacuatoare(Cand e cazul), instilare de agenti sclerozanti in cavitatea pleurala sau chimioterapie locala in pleura(Cis-platinum de exemplu). Evolutia este cu mult mai buna decit in cancerul bronhopulmonar sau a altor tumori maligne dar vindecarile sunt intr-adevar rare. Trabuie sa va adresati unui serviciu de oncologie si unui serviciu de pneumoftiziologie- prin aceasta colaborare se pot obtine rezultate satisfacatoare(supravietuiri indelungate).
0
22-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
PS Exista si mezotelioame benigne.
0
25-05-2008, ora 00:00
Cami85
Nu este medic/terapeut
Cami85
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Deja ne-am adresat celor doua servicii si..Doamne-Ajuta! Sanatate tuturor!
0
11-09-2008, ora 00:00
danyuby
Nu este medic/terapeut
danyuby
buna ziua!in prezent mama mea se trateaza pt mezoteliom pleural, cu radioterapie, a facut inainte si chimiooterapie si prima data operatie, pt ca are aceasta bola de un an de zile, dar problema noastra acum este ca, ficatul ei nu mai rezista.ea se simte balonata tot timpul, si nu prea mai are pofta de mancare, iar analizele la ficat nu i-au iesit prea bune.as vrea sa va intreb dc stiti, ce tratament ar putea lua si pentru ficat in asociere cu celellalte pt mezoteliom, pt ca analizele sa-i iasa bune si la ficat.sa-mi spuneti dc stiti si tratamente medicale si naturiste.va multumesc frumos, si astept cu nerabdare raspunsul.
0
11-09-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu sunt deloc convins ca balonarea are vreo legatura cu ficatul in acest caz, trebuie vazut daca nu sunt elemente tumorale si in abdomen! De asemenea, trebuie exclusa eventualitatea unor metastaze hepatice, care sa determine analizele proaste hepatice. Tratament pt balonare, evident, exista- de ex Activia, Ibutin, ...dar cauza balonarii trebuie neaparat precizata.
0
11-09-2008, ora 00:00
danyuby
Nu este medic/terapeut
danyuby
multumesc mult d etot pentru raspuns.dar nu, nu sunt elemente tumorale si in ficat.ca i s-a facut CT si toracic si abdominal, si nu i-a fost depistat nimic in afara de mezoteliomul pleural.acum de curand a facut aceast CT.Dar asa spune ea ca se simte parca balonata si k o daore ficatul(adica in partea dreapta, sub rebordul costal, si banuim noi ca e ficatul). in prezent ia Esentiale si Silimarina.Dar ea spune ca simte ca parca nu-si fac efectul.si nu prea are vlaga asa.e mereu obosita, dupa ce vien de la sedinta de radioterapie.pe care o face zilnic de luni acum, de pe 8 sept.si tre sa le afca aceste sedinte timp de 5 sapt.si de aceea vazund-o asa f obosita mereu si ca se vaiata de durerile de ficat, noi am zis k trebuie sa ia ceva suplimente, pt a-i creste imunitatea, tonusul mai mult si sa nu o mai doar nici ficatul.de aceea as fii vrut sa va cer un sfat in legatura cu ce ar putea lua ea, ca sa se simta mai bine.si sa reziste sa faca tote aceste sedinte de radioterapie.pentru ca dupa aceste sedinte ar trebuii sa incepa tratamentul chimioterapic cu Alimta cu platina, dar acum nu-l paote face pt ca asteapta inca aprobarea de la spital pentru a inecepe acel trament cu Alimta.Va multumesc din suflet pt ca ca doriti sa ma ajutati.Pt ca noi suntem foarte speriate, si ne e foarte teama sa nu o pierdem pe mama.
0
12-09-2008, ora 00:00
Cami85
Nu este medic/terapeut
Cami85
Buna ziua! Am o intrebare: se poate depista din timp mezoteliomul pleural? Mama mea a decedat in urma cu 2 saptamani din aceasta cauza. A lucrat 18 ani la o fabrica de bere si se crede ca de-acolo s-a imbolnavit, dar mai e ceva: multi ani, poate chiar 10, am avut in casa (in bucatarie) o placa de azbest, asta cu mult inainte de a afla cat de nociv este. Tatal meu a lucrat si el intr-un mediu in care a fost expus la azbest, dar momentan nu are probleme. Dupa tot ce s-a intamplat cu mama, am vrea sa stim daca exista investigatii care sa depisteze eventuala existenta a acestei boli si la noi, inainte de a fi prea tarziu. La mama a fost descoperita cand deja nu se mai putea face aproape nimic...Multumesc.
0
12-09-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu exista marker tumoral specific pt mezoteliom. Se poate depista doar prin radiografie toracica periodica, CT toracic, punctie pleurala atunci cand sunt modificari sugestive radiologice.
0
07-12-2008, ora 23:20
Nico_Nicoleta
Nu este medic/terapeut
Nico_Nicoleta
Buna seara!! Tatal meu a fost diagnosticat de curand cu "NEOPLASM BRONHOPULMONAR STANG CU PLEUREZIE STG / LAVAJ BRONHOALVEOLAR :CC NONMICROCELULAR". Stie cineva ce sanse de ameliorare exista sau chiar si un anume tratament in tara sau in strainatate ?? Imi poate explica cineva mai pe romaneste ceea ce inseamna acest diagnostic si ce sanse mai are de trait? Va multumesc mult si astept raspunsul dvs.
0
10-07-2011, ora 01:50
emilia25
Nu este medic/terapeut
emilia25
Buna seara tuturor...va scriu fiindca si eu trec printr-o problema asemanatoare cu mama mea.La inceput in urma biopsiei lichidului pleural a reiesit ca ar exista celule canceroase acolo in lichid, apoi i-au facut toracoscopie, de unde au luat multiple biopsii pleurale si i-au facut si talcaj pleural.Rezultatul biopsiilor a fost inspaimantator..carcinomatoza pleuro pulmonara dar care dupa ce i-au facut examenul histopatologic si imunohistochimic nu s-a confirmat.Insa s-a confirmat diagnosticul de Mezoteliom Sarcomatoid.As vrea sa imi spuneti va rog cum evolueaza aceasta boala..si ce se poate face..in afara de chimioterapie.Mama mea se simte bine, doar oboseste si respira mai greoi dar..nu are febra..are pofta de mancare..!Luni avem prima vizita la oncolog..dra Polixenia de la spit.Municipal Bucuresti..stie cineva ceva despre dansa?Ne este teama fiindca pornim pe un drum necunoscut si nu prea stim cum sa facem sa fie bine.Va rog din suflet, atat pe medicii de aici de pe forum cat si pe cei care ati trecut prin asa ceva..sa ne ajutati cu informatii.Mama are o luna de cand i-au pus diagnosticul fara sa -i faca alt tratament fiindca am tot asteptat acest rezultat al biopsiilor.A adoptat un regim de viata mai sanatos..adica mananca multe fructe legume...bea sucuri de legume fructe proaspete, bea sucul Noni de cateva zile si de moment se simte bine.Daca stie cineva cum este acest tratament chimioterapic pus pt.acest diagnostic..va rog sa imi spuneti cat este de agresiv si la cate zile se pune.Multumesc tuturor.Multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: