mi-a aparut o umflatura de aprox 0, 5 cm.. o fi liposarcom?

09-01-2007
kasky
Nu este medic/terapeut
kasky
Se cativa ani pe spate, intre omoplati, mi-a aparut o umflatura de aprox 0, 5 cm si pana acum nu m-a deranjat si am aflat abia anul trecut, cand mi s-a facut o rahianestezie, ca este vorba desprre un lipom. Pana in decembrie 2006 n-am avut nici o problema cu acest lipom, decat doar crescuse ajungand cam la 1, 5 cm diametru. Din decembrie insa a inceput sa ma doara si sa creasca rapid, acum avand aproape 4 cm, este tare si nu se misca sub piele. Ce pot face si despre ce este vorba? Intre timp m-am informat cat am putut despre acest gen de afectiune si ma gandesc: poate fi liposarcom?
Multumesc!
4 comentarii
0
11-01-2007, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Lipomul nu devine o problema decit atunci cind e foarte mare si incepe sa doara din cauza compresiei pe care o exercita asupra diferitalor formatiuni anatomice sau cind se infecteaza. Daca a inceput sa te doara este bine sa te operezi.Interventia este foarte usoara si se face cu anestezie locala.posibilitatea de a fi liposarcom este minima.Dupa interventie se va face oricum un examen anatomopatologic care te va linisti.
0
21-04-2007, ora 00:00
dragoth
Nu este medic/terapeut
dragoth
ma si eu unu pe cap, pe partea stanga, si ma intreb daca se merita operatia, ca mi-au zis niste doctori ca e riscant.nervu arnold si restu..
0
03-02-2012, ora 18:19
gigikkos
Nu este medic/terapeut
gigikkos
bunaziua am 41 de ani si de cand ma stiu am un lipom micut cat o boaba de mazare sub urechia dreapta. de aproximativ 2 saptamani a inceput sa ma doara si sa creasca, cat o boaba de cireasa ce este de facut in cazul asta ?
0
03-02-2012, ora 21:08
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
totusi nu este vorba despre cancer, asa cum e destinatia acestei sectiuni a forumului. trebuie sa te adresezi medicului de familie, ca si cu orice problema medicala nou aparuta. succes !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: