Mi s a incarnat unghia dinnou? Ce ar trebuii sa fac?

31-07-2022
Omu'Tanc25
Nu este medic/terapeut
Omu'Tanc25
Buna ziua tuturor, sunt un tanar de aproape 18 ani si banuiesc ca am unghie incarnata dinnou. Dati mi voie sa va dau unpic de context. Am avut probleme cu unghia mare de la piciorul drept de mai mereu, inca de la 12 ani, dar am cam ignorat problema (si regret) pana anul trecut cand am decis sa am grija de ea si sa o tratez. Inainte de asta, eu avusem o operatie in 2017 la acelasi deget (la scurt timp dupa ce a inceput problema) dar a revenit la aproximativ 6 luni dupa operatie, dar cum am spus am ignorat problema si mai ales cand incepuse carantina. Dar eventual durerea a devenit insuportabila si am decis ca trebuie sa fac ceva ca sa scap de ea. Vazand ca nu se vindeca nici cu tratamentul de acasa, am decis intr un final ca este timpul sa ma duc la doctor. Nu au putut face operatia in primele saptamani deoarece unghia era infectata asa ca am mai asteptat vreo 2 saptamani in timp ce am luat antibiotice. Dupa asta, operatia urmeaza la inceputul lui feburarie, iar unghia chiar parea sa se vindece pentru o perioada, chiar am crezut ca am sa scap de ea dar...era prea frumos ca sa fie adevarat. Tin sa mentionez ca pana in momentul acesta nu avusem nici un simptom si totul chiar parea sa fie normal.
Dupa 5 luni de la operatie (inceputul lunii asteia), am observat ceva ciudat pe placa unghii, era niste lichid lipicios si mirositor, ceva familiar pentru mine. Devenisem foarte paranoid. Ai mei nu voiau si inca nu vor sa ma duc la doctor deoarece ei nu cred ca e ceva serios si ca se vindeca. Mai tarziu mai multe simptome au aparut, precum sange si durere (nu foarte tare dar simt). Am mai observat ca este mult mai rau mai ales cand ma plimb pe afara si imi transpira picioarele, atunci chiar incepe sa ma doara.
Va rog, careva, sa mi spuneti...ce se intampla? Unghia nici nu imi este crescuta complet dupa cum va puteti da seama deci...cum e posibil sa fie incarnata asa? Nu inteleg de ce s a intamplat asta dinnou, incep sa cred ca si la urmatoarea operatie o sa patesc la fel si ca ciclul se repeta. Am auzit ca exista o cale de a inlatura unghia definitiv, oare mi se va intampla asta? Nu pot sa ma bucur de vacanta si sunt disperat, cum am mentionat nu pot iesii afara si mai ales sa fac un fel de exercitiu sau sport si tot odata faptul ca parintii mei nu vor sa ma duc la doctor ma infurie foarte tare.
Daca mai aveti intrebari va rog sa le adresati. Daca doriti poza am sa postez. Multumesc!
1 comentarii
0
01-08-2022, ora 11:01
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Daca nu crescuta complet, mai asteptati. Daca unghia si-a modificat culoarea si aspectul normal, e posibil sa fi intervenit si o micoza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unghiile încarnate - sfaturi și tratament
  •