miopia forte si nasterea

21-10-2009
liviairina
Nu este medic/terapeut
liviairina
Sunt insarcinata in 21 de saptamani si locuiesc in Spania. Am o miopie forte cu astigmatism de 9, respectiv 8 dioptrii. Aici merg la controale la spital(asigurare de stat sa zicem). Mi-au analizat okii si mi-au spus ca nu e nici o pb sa nasc natural, poate voi avea nevoie de un mic ajutor: epidural sau mecanic, mi-au explicatca complicatiile apar peste 15 dioptrii(in Spania un procent f mare de populatie sufera de miopie). Eu sunt foarte ingrijorata, citesc pe internet ca se recomanda cezariana, ca pot aparea complicatii, hemoragii sau chiar rupere de retina. Spitalul la care merg e foarte bun si renumit, nu stiu ce sa fac, le-am spus ca as opta pt cezariana, dar acolo se face cezariana doar daca este necesara si nu la cerere.
1 comentarii
0
21-10-2009, ora 21:06
verticala
Nu este medic/terapeut
verticala
buna livia
eu pe acest motiv am nascut prin cezariana si aveam miopie -6 fara alte complicatii. nasterea a avut loc in bucuresti iar doctorul care m-a operat mi-a spus ca e mare riscul de rupere de retina, etc exact ce ai scris si tu altminteri el era impotriva cezarienelor multe paciente se chinuiau sa-l convinga sa nasca prin operatie dar nu reuseau, asta ca sa intelegi ca la mine nu a fost un moft. pe de alta parte poate a contribuit si faptul ca desi am trecut de 30 de ani miopia nu a stagnat ( cum se intampla de obicei) si de aceea oi fi fost un caz mai special:) eu as zice sa mai ceri o opinie de la un alt medic ginecolog poate chiar ai noroc si iti raspunde cineva pe site ca sa fii linistita. nastere usoara iti doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns