Miopie si strabism convergent

20-12-2009
simona25
Nu este medic/terapeut
simona25
Buna,

Am miopie ( -5.5 dioptrii ) si recent am observat ca ochiul strang deviaza puternic spre nas. Acest lucru se intampla indeosebi cand ochii sunt obositi. Mentionez ca lucrez 10-12h/zi la calculator.

Stiam ca privirea incrucisata se numeste strabism, dar nu stiam ca poate sa apara si in miopie. Am citit pe internet ca strabismul convergent este asociat cateodata cu miopia. Este adevarat? Nu am consultat inca medicul. Exista posibilitatea ca deviatia ochiului strang sa fie strabism? Cum se poate corecta aceasta problema?

De asemenea intampin dificultati cand citesc litere mici (de exemplu cand citesc carti sau ziare). Este posibil sa am nevoie de o pereche de ochelari pentru citit?

Va multumesc.
2 comentarii
0
21-12-2009, ora 15:52
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Daca ochii deviaza dupa efort de acomodatie, vorbim despre heteroforie( strabism latent); pentru a impiedica oboseala oculara si heteroforia, se recomanda corectie optica adecvata; Ce varsta aveti? De obicei, presbiopia, nevoia de ochelari pentru citit( in cazul miopiei, este vorba despre o dioptrie negativa mai mica la aproape, -3, 5, -4 dioptrii??, decat la distanta), apare dupa varsta de 40 de ani; presbiopia se manifesta mai devreme in cazul hipermetropiei; iti recomand consult oftalmologic pentru a stabili corectia optica potrivita; se va stabili daca ai nevoie de o dioptrie diferita pentru citit ( daca da, intra in discutie prescriptia de ochelari progresivi sau lentile de contact multifocale); numai bine
0
24-08-2011, ora 01:06
simona25
Nu este medic/terapeut
simona25
Intre timp, aprox. 2 ani, miopia a avansat la -12 dioptrii si port ochelari cu lentile myodisc, care sunt destul de usoare. Intrebarea mea, este normala o astfel de crestere?
Adaugă un comentariu / răspuns