Miros de pe uretra (nu urina)

03-02-2023
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Buna ziua,
In urma cu un an jumatate am fost diagnosticat cu protatita cronica (mesaj clar de la mai multi medici este ca nu exista vindecare completa ci traim cu acest diagnostic). Am mers la mai multi medici, am facut toate analizele posibile, am luat antibiotice, suplimente si vitamine.
Dupa un an am scapat de simptomele care ma impactau cel mai tare, cam acum 6 luni. Usturime dupa urinare, senzatie de urinare frecventa, disconfort la vezica cand doar putina cantitate de urina se aduna (in special spre dimineata parca se rupea), lipsa de confort sexual (mai mult psihologic datorita senzatie constante de amorteala), etc.
Ce am mai facut este sa ma feresc de frig si alcool (de picant nu an reusit sa ma las dar sincer nu vad cum poate sa fie cauza singurei simptome care mi-a ramas).
Singura simptoma este mirosul urat (de peste) venit de pe tractul urinar. Este mai puternic dupa urinare dar urina nu miroase (de asemenea analizata de mai multe ori la mai multe laboratoare si nu iese nimic in analize)
Care poate fi motivul acestui miros venit de pe tractul urinar ?
Si daca exista o solutie care este aceea?
Multumesc anticipat!
14 comentarii
0
03-02-2023, ora 20:12
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu este corect sa cereti atitea informatii si nu vreti sa spuneti virsta, greutatea si inaltimea, primul aspect. In situatia in care ati fost la un medic cu specialitate UROLOG inseamna ca nu se-a dat seama ca inaca aveti o infectie urinara veche inca indeajuns tratata, ori daca e tratata inseamana ca nu a data toate analizele necesare de facut si ptr a stabilii diagnosticul. Medicul trebuia sa va dea si proba de procultura care se face in eprubete sterile, aceasta proba se obtine din canalul urinar cu un betisor cu vata, se poate face in laborator ori vi se da acasa eprubetele. Aceste probe sunt recomandadte de un medic INFECTIONIST, intrucit el cunoaste ce trebue recomandat.
0
03-02-2023, ora 22:51
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
36 de ani, 73 kg si 1.75. Am facut in ultimul an de 3 ori analize urinare si de 2 ori teste pe prba de procultura, nu a iesit nimic. Sa inteleg ca trebuie sa merg la un medic cu aceasta specializare? Infectionist?
0
04-02-2023, ora 19:19
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Ai facut procultura din urina in recipiente ptr urina, trebue sa faci in eprubeta sterila din canal si aceste analize de regula sunt date de un infectionist.
0
05-02-2023, ora 02:53
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Din pacate din acest motiv sunt degeaba aceste forum-uri. Sunt persoane cu opinii si pareri care raspund fara context sau substanta. Tassevasi, daca nu ai un raspus adecvat si nu poti intelege raspunsul care a fost dat, nu veni cu o opinie, ci cere mai multe detalii relevante dar nu face afirmatii ( din lipsa de cunostinta ) sau incearca sa interpretezi informatia.
Cum am specificat conform, am facut 3 analize de urina si 2 analize procultura cu betisor introdus pe canalul urinar. Nu a fost identificat nimic.
0
06-02-2023, ora 14:51
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua !

Întrebarea este foarte clară, plus la toate dacă la indicația urologului ați făcut și urocultura care a fost negativă — putem presupune infecție urogenitala persistenta ( recurenta) …

Mirosul de, , peste “ în literatura este menționat la suspecția infecției cu Gardnerela
Este necesar sa faceți la moment un test PCR din uretra la Chlamidie, tricomonas, ureaplasma, micoplasme, gardnerela vaginalis + spermocultura cu antibiotico - Grama.

Apoi mergeți la medic și primiți o clarificare + tratament la necesitate !

Succese și multă sănătate !
0
06-02-2023, ora 16:03
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Buna ziua domnule doctor Sadovnic, va multumesc pentru raspuns.
Totusi, pentru a clarifica voi mentiona mai jos analizele facute, conform cu denumirea din rapoarte.
2021 : NAAT urinar pt Chlamydia trachomatis ARNr - nedetectabil, Neisseria gonorrhoeae ARNr - nedetectabil, Trichomonas -negativ, Ureaplasma urealyticum -negativ, Mycoplasma hominis - negativ, Spermocultura - negativ, Spermograma - vascozitate crescuta si Leucocite >1 (restul valorilor sunt in parametri), Urocultura - negativ
2022 : Secretie uretrala (Bacteorlogic, Micologic, Antibiograma, Antifungigrama la nevoie) : Streptococcus spp -Absent, Staphylococcus aureus - Abset, Enterococus spp - Absent, Enterobacteriaceae - Absent, Haemophilus spp - Absent, Levuri - absent, Mycoplasma Hominis - Negativ, Ureaplasma urealyticum - Negativ
Refac toate aceste teste + Tricomonas + Gardnerela vaginalis. Ar mai fi si altceva?
Multumesc anticipat.
0
07-02-2023, ora 10:20
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Ar fi un moment important !

1. Sa refaceți analizele la Infecții , dar nu din urina, ci dim uretra dimineața pe neurinate și examen bacteriologic - dar nu a secretului prostatic obținut prin masaj prostatic, dar a ejaculatului obținut prin masturbare, după minim 2 zile de abstenența !

2. Ecografia prostatei + urina reziduala

Astfel la sigur clarificați problema
0
07-02-2023, ora 11:49
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Va multumesc foarte mult pentru plan, am sa revin cu informatii.
0
23-02-2023, ora 16:32
bitang
Nu este medic/terapeut
bitang
Salut.Spune-mi te rog ce vitamine/suplimente ai luat?
0
16-03-2023, ora 13:14
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Buna ziua,

Dupa cum am promis, am revenit cu reazultate la analize.
Am 2 programari pe saptamana viitoare la Urologie (medici diferiti), totusi, as dori, sa merg cu o idee facuta pe baza rezultatelor de mai jos.
Rezultatele unde a fost gasit ceva le-am mentionat cu (!!!).

1. Programare la Urolog - prostata marita cu 25% in partea stanga - motiv necunoscut, asteptare interpretare rezultate analize
2. Rezultate la analize :
BACTERIOLOGIE - Secretie - galerie A.P.I., mycofast
- Ureaplasma urealyticum - Negativ
- Mycoplasma hominis - Negativ
- !!! Examen microscopic din secretie uretrala - Frotiu cu usor aspect inflamator, cu prezente polimorfonucleare, rare celule epiteliale scuamoase, rare celule rotunde. Flora microbiana relativ frecventa reprezentata de coci Gram (+), izolati si in mici gramezi.
MICROBIOLOGIE - Secretie - galerie A.P.I., candifast
- Cultura fungi (gratuit antifungigrama, daca este necesar - Absent Candida spp.
- Spermocultura identificare bacteriana si fungica Spermocultura - Absent: Streptococcus Beta Hemolitic grup B (Streptococcus agalactiae), Staphylococcus
aureus, Enterobacteriaceae, Enterococcus spp., Pseudomonas spp., Candida spp.

MICROBIOLOGIE
Cultura secretie uretrala - identificare bacteriana si antibiograma procesare automata -Secretie - Cultura aeroba/Procesare automata
- !!! Rezultat cultura - PREZENT ENTEROCOCCUS FAECALIS, ABSENT ENTEROBACTERIACEAE, ABSENT PSEUDOMONAS AERUGINOSA, ABSENT STAPHYLOCOCUS AUREUS(coagulazo-pozitiv), ABSENT STREPTOCOC BETA HEMOLITIC, ABSENT CANDIDA SPP
- Antibiograma:
Sensibil: Ampicilin, Ciprofloxacin, Daptomycin, Levofloxacina, Linezolid, Penicilina, Rifampicin, Teicoplanin, Vancomicin
Intermediar: -
Rezistent: Eritromicina, Synercid, Tetracycline

BIOLOGIE MOLECULARA _ HPV-ADN (depistare si genotipare) -Secretie - PCR+hibridizare
HPV-ADN (depistare si genotipare):
Metodologie: Extractie ADN-HPV si Real-Time PCR multiplex care permite detectia si genotiparea simultana a urmatoarelor tulpini HPV:
Urmatoarele tulpini HPV au fost testate:
- Tulpini cu Risc Crescut: 16, 18, 26, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 68, 69, 73 si 82(tipuri HPV cu risc crescut)
- Tulpini de Risc Scazut: 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54, 61 si 70 (tipuri HPV cu risc scazut)

GENETICA SI BIOLOGIE MOLECULARA
Detectie Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium si Trichomonas vaginalis (Real-TM PCR)
- Neisseria gonorrhoeae - Negativ
- Chlamydia trachomatis - Negativ
- Mycoplasma genitalium - Negativ
- Trichomonas vaginalis - Negativ

Multumesc.
0
16-03-2023, ora 14:33
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Mergeti si faceti vizita la urolog ! Sunt aproape sigur ca va fi suficient taote aceste investigatii pentru a primi o concluzie calificata !
Succese si multa sanatate !
0
24-03-2023, ora 22:30
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Buna ziua,
Am fost la medicul urolog si nu am primit nici o reteta, doar sugestia sa refac anumite teste.
Ar mai fi si alte sugestii?
Saptamana viitoare merg la alt medic urolog. Totusi, poate nu ma regasesc in orasul potrivit pt a primi un tratament concludent.
Multumesc.
0
09-05-2023, ora 14:18
leodav
Nu este medic/terapeut
leodav
Buna ziua, am fost si la un alt medic si am primit reteta pentru Tavanic 500mg. Imi puteti da o parere legata de aceasta solutie?
Multumesc.
0
10-05-2023, ora 15:09
bitang
Nu este medic/terapeut
bitang
Eu am tratament cu Tavanic pentru 3 luni, 2 luni au trecut.Este un antibiotic recomandat pentru prostatita bacteriana deoarece are penetrare buna a prostatei.Dar depinde foarte mult si de bacteria care a fost gasita la teste sa fie sensibila la Tavanic, adica levofloxacina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: