Miros neplacut..?

17-03-2020
Argeseanul18
Nu este medic/terapeut
Argeseanul18
Buna tuturor. De cativa ani ma chinui cu o problema care nu imi da pace nicicum. Am in permanenta un miros neplacut in gura, de care nu ma scap. Nu e din cauza igienei orale precare, ma spal pe dinti de 2 sau de 3 ori pe zi, iar din acelasi motiv nu am nici carii, deci se exclude si asta din factorii care mi-ar putea genera acel gust neplacut. De fumat nu fumez, de baut alcool nu beau. Doctorul la care am fost spune ca e vorba de halena. Pana acum mi-a scris sa iau: Redigest Plus, Argila, Spirulina, Mercurius Solubilis, Formula 9A si 9B, Paraprotex, Advanced Acidophilus Plus, Natrium, si dimineata sa mananc ori jumatate de portocala (cu tot cu coaja), ori ulei de portocala.

Am facut toate astea dar nu pot sa zic ca m-au ajutat foarte mult. Ce am observat insa e ca imi vine tot timpu sa scuip, si nu inteleg de ce. Cel mai mult mi se intampla cand ma trezesc, adeseori dimineata. Stiti senzatia aia pe care o ai cand bei un suc acidulat si parca iti ramane flegma in gat? Eu o am tot timpu, fara sa beau sau sa mananc ceva. Insa problema e ca nu e doar o simpla flegma. E si ceva care e galben si intr-un fel lipicios, ceva ca o gelatina, care are un miros destul de urat. Am lasat mai jos un link catre videoclipul din care poate ati intelege mai bine despre ce vorbesc. Daca considerati ca v-ar creea un anumit discomfort, va rog sa nu il deschideti.
https://www.youtube.com/watch?v=Jt52dLxIekw

Totodata, medicul mi-a mai spus sa fac si un test helicobacter care a iesit ok, apoi mi-a recomandat sa iau biter romanesc, propolis tinctura, probiotic complex, sa mestec cuisoare si sa continui cu formula 9a/9b. Dupa ce i-am aratat videoclipul, mi-a recomandat si 10 zile de aerosoli cu ser, gentamicina si fluimucil, sustinand ca acea substanta 'nepotrivita' din flegma mea ar putea proveni, cumva, din sinusuri (daca imi aduc bine aminte).

Am facut toate astea, dar dupa cam 6 luni de tratament nu pot sa spun ca am progresat extrem de mult. Pot sa afirm ca sunt mai bine in proportie de 10-15% dar nu e ceea ce imi doresc. E destul de deranjant un miros neplacut al gurii atat pentru mine cat si pentru cei din jurul meu asa ca nu stiu daca ar trebui sa continui sa ascult sfaturile acestui domn doctor (lucru care probabil ar dura cativa ani pana sa ajung sa ma 'insanatosesc' 100%, in ritmul asta) sau sa caut un altul. De asta apelez la ajutorul dvs.

Apropo, intr-o zi vrand sa ma uit la o afta ce-mi iesise in interiorul obrazului, am observat ca cerul gurii mele are o culoare mai putin obisnuita, din cate cred. S-ar putea sa fie si asta un factor care sa influenteze respiratia urat mirositoare?
https://i.imgur.com/pxrorjC.jpg <- cam asa arata

Va multumesc.
1 comentarii
0
17-03-2020, ora 02:13
Argeseanul18
Nu este medic/terapeut
Argeseanul18
Precizez ca si limba imi este incarcata cu un fel de strat alb.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •