modificare punte dentara

21-10-2009
loulou
Nu este medic/terapeut
loulou
in urma cu 2-3 luni mi-am schimbat o lucrare dentara mai veche, iar noua lucrare este realizata din semiportelan in partea din fata, iar in spate din metal (nu ma prea pricep, va spun doar ce vad si ce mi-a spus si mie medicul respectiv). problema mea este ca acesta punte fiind foarte mare (practic cuprinde toata partea de sus a danturii), ultimii doi dinti intr-o parte si trei in cealalta au fost realizati in intregime din metal, medicul mi-a explicata ca asa lucrarea va fi mai stabila si mai rezistenta, eu avand si destul de multi dinti pierduti in partea de sus. ceea ce ma deranjeaza este ca atunci cand zambesc larg unul dintre acesti dinti din metal este vizibil si mi se pare foarte inestetic. as dori sa stiu daca acum mai poate fi modificata acesta punte dentara astfel incat acel dinte metalic vizibil sa fie acoperit de o fateta din semiportelan la fel ca ceilalti fara a fi nevoie sa-mi schimb in intregime lucrarea. va multumesc!
1 comentarii
0
29-10-2009, ora 13:17
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
o data realizata puntea in laborator si cimentata in cabinet , nu i se mai poate face genul de modificare pe care dvs o doriti.
aceste aspecte ( estetica, vizibilitatea dintilor cand zambiti ) trebuiau luate in calcul in momentul amprentarii ( atunci cand s-a trimis la tehnician mulajul dintilor dvs slefuiti).
singura solutie este indepartarea puntii prin taiere si refacerea ei.
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul