Mucus in urina

02-02-2023
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
De foarte multi ani am probleme cu urinari frecvente(si la 1h 30min), urgenta adica nu pot fi amanate prea mult, presiune mare desi cantitatea de urina nu e prea mare. Am fost la doctor si mi s-a spus ca daca nu se intampla si noaptea inseamna ca e doar o vezica nervoasa. Ultierior(pe parcursul tot a cativa ani) problemele s-au agravat: se intampla sa scap urina fie in drum spre baie, fie cand stranut, fie cand tusesc si am inceput sa ma duc si noaptea la baie de 1-2 ori. Pentru ca imi era sa nu merg la medic si sa-mi spuna iar ca nu e nimic, am zis sa imi fac singur un sumar de urina si sediment. Cateva valori din rezultate:

Culoare: galben-inchis
Densitate: 1.027
pH: 6
Mucus: Prezent

Ce as vrea sa va intreb: acel mucus inseamna ca ar fi vreo infectie sau nu are nici o legatura cu simptomele ?

PS: Uitasem sa mentionez ca la analiza de sange a reiesit ca am amoniac in sange 85 umol/L(in caz ca are vreo relevanta)
4 comentarii
0
02-02-2023, ora 20:28
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Dar de ce nu dati informatii complete, virsta, greutatea si inaltimea.
Sfatul meu este sa mergeti la un medic UROLOG specialist, altul decit cel la care ati fost daca a foet urolog. Trebue sa va dea multe analize, urocultura de urina, proba din canalul uretrei , de acolo se fac 3-4 analize in eprubete sterilizate cu cite un betisor cu vata, ecografie la vezica, prostata si rinichi.nu stati ca nu e bine, aceste simtome se trateaza f f greu.
0
03-02-2023, ora 13:11
mihai_1984
Nu este medic/terapeut
mihai_1984
Mentionasem amoniacul din sange pentru ca erau ceva informatii pe net cum ca poate fi de la o bacterie care produce amoniac.

Analiza de urocultura e o informatie buna, nu stiam ca se poate face asa ceva, o sa incerc si asta.

Acum vreo 10 ani cand am discutat prima oara problema cu un medic, a fost un medic GENERALIST, ba mai mult destul de tanar(cred eu ca fara experienta) si e posibil sa fi facut o greseala ca nu am cerut si parerea unui specialist urolog. E si o problema jenanta pe care nu vrei sa o mai povestesti inca o data(dupa ce un medic ti-a zis ca nu e nimic, ca e doar vezica nervoasa).

Motivul pentru care acum vroiam sa ma duc cu analizele facute la medic urolog, este ca nu am asigurare iar fiecare vizita ma costa, ori daca se vede de la prima vizita ce problema este atunci am sanse sa ma coste mai putin.

Totusi intrebarea ramane: mucusul din urina inseamna ceva sau nu are nici o semnificatie clinica ?
0
03-02-2023, ora 20:23
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Numai un specialist urolog iti poate spune. Foarte inportant este sa treci si pe la un dr INFECTIONIST care poate stabilii un tratament specific.
1
06-02-2023, ora 15:06
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Buna ziua !
Mucus în urina in asociere cu leucocite mai mult de 5-6 in c/v, + epiteliul celule —- vb despre prezenta unei Infecții persistente !
Mucus in urina in absenta altor modificări + urina concentrata, închisă la culoare —vb despre consumul insuficient de apa la zi
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltată o nouă metodă pentru analiza probelor de urină
  • Sumar de urină - informații pacient
  • Febră și urinări frecvente - ce ar putea fi
  • Cum ne recoltăm urina pentru laborator
  • Cauzele urinărilor frecvente - afecțiuni posibile
  • Din ce cauză mergi des la toaletă
  •