Muscatura de caine in sarcina

23-12-2011
adela05
Nu este medic/terapeut
adela05
Sunt insarcinata in 28 sapt si catelul meu, nervos fiind pentru ca il pieptanam, m-a capsat usor de un deget, mi-a curs si putin sange. Mentionez ca este un bison vaccinat si deparazitat la zi. Credeti ca bebelusul poate fi afectat in vreun fel? Ar trebui sa mai fac ceva? M-am spalat cu apa si sapun, apoi mi-am dat cu spirt medicinal.
Multumesc
2 comentarii
0
24-12-2011, ora 10:45
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
o leziune prin muscatura de caine are mai multe riscuri, primul si cel mai important este rabia, contra rabiei insa deobicei sunt vaccinate cainii. urmatorul este tetanusul, contra acestei boli nu sunt vaccinate cainii.
daca nu ati foti vaccinata in ultimii 10 ani contra tetanusului trebuie sa va vaccinati. nu stiu care este conceptia vaccinari anti tetanus la gravide in romania, aici sunt vaccinate fara probleme in asemenea cazuri.
consultati-va cu un ginecolog in privinta procedurii si riscurilor.
celelalte boli care se pot transmite prin muscaturi au sanse infirme la caini tinuti in casa
0
25-12-2011, ora 09:31
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Poti sa mergi la un serviciu de Chirurgie Plastica.
Am avut in urma cu aproximativ 2 luni, o pacienta gravida in 10 saptamani, medic, care se casatorea a doua zi dimineata si care s-a prezentat la serviciul de urgente SUUB cu plagi si excoriatii prin muscatura de pisica vaccinata, cunoscuta, la nivelul mainii drepte. A spus ca nu vrea decat tratament local ( in primul trimestru de sarcina, medicatia pe cale generala trebuie prescrisa cu precautie), asa ca i-am facut o toaleta locala riguroasa cu apa oxigenata, ser fiziologic, betadina, am facut pansament umed cu clorhexine si i-am imobilizat mana pe o atela gipsata. Pacienta si-a dat jos atela in urmatoarea zi, mergea la nunta, dar pana la urma, cu pansament local zilnic, evolutia a fost favorabila cu remisia fenomenelor inflamatorii si cicatrizarea normala a plagilor.
Stiu ca, din luna a saptea, gravidele fac vaccinul antitetanos. Nu trebuie sa faci vaccin antirabic, catelul este cunoscut, vaccinat.In cazul plagilor prin muscatura de animal, se recomanda si antibiotic, iar in cazul sarcinii, se poate prescrie Amoxicilina 500 mg- 1cps la 8 ore, 5 zile. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul