Nasterea naturala in cazul keratoconusului

12-02-2011
anca heciu
Nu este medic/terapeut
anca heciu
Buna ziua,
As dori sa stiu daca nasterea naturala este total contraindicata in cazul keratoconusului? Sunt riscuri mari ca aceasta boala (momentan stagneaza in urma interventiei cross-linking) sa evolueze din nou? Multumesc
1 comentarii
0
19-02-2011, ora 10:39
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Am citit ca nivelurile scazute ale hormonilor tiroidieni in timpul sarcinii favorizeaza progresia keratoconusului; un nivel foarte scazut de T4 poate produce keratoconus acut; si deficienta de magneziu este incrimanata in aparitia keratoconusului ; de asemenea, alergiile;eu as recomanda dozarea trimestriala a fT4 si TSH, magneziului( ar trebui si in cursul alaptarii); se pare ca si portul de lentile de contact rigide ar favoriza aparitia keratoconusului, probabil prin frecarea pe care o produc asupra corneei( eu recomand lentile moi);am citit un articol depre doua gemene monizogote care au acuzat accentuarea keratoconusului nu numai in timpul sarcinii, ci si in timpul alaptatului; as concluziona ca nu procesul de nastere este raspunzator de progresia si accentuarea keratoconusului, ci toate modificarile hormonale si metabolice produe pe parcursul sarcinii si alaptarii; Nu am experienta privind aceasta afectiune si evolutia ei in sarcina, dar daca pahimetria ne indica o cornee subtire si pentru a evita o complicatie tip keratoconus acut, as recomanda cezariana; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns