Nasterea naturala in cazul keratoconusului
Buna ziua,
As dori sa stiu daca nasterea naturala este total contraindicata in cazul keratoconusului? Sunt riscuri mari ca aceasta boala (momentan stagneaza in urma interventiei cross-linking) sa evolueze din nou? Multumesc
As dori sa stiu daca nasterea naturala este total contraindicata in cazul keratoconusului? Sunt riscuri mari ca aceasta boala (momentan stagneaza in urma interventiei cross-linking) sa evolueze din nou? Multumesc
1 comentarii
Buna ziua! Am citit ca nivelurile scazute ale hormonilor tiroidieni in timpul sarcinii favorizeaza progresia keratoconusului; un nivel foarte scazut de T4 poate produce keratoconus acut; si deficienta de magneziu este incrimanata in aparitia keratoconusului ; de asemenea, alergiile;eu as recomanda dozarea trimestriala a fT4 si TSH, magneziului( ar trebui si in cursul alaptarii); se pare ca si portul de lentile de contact rigide ar favoriza aparitia keratoconusului, probabil prin frecarea pe care o produc asupra corneei( eu recomand lentile moi);am citit un articol depre doua gemene monizogote care au acuzat accentuarea keratoconusului nu numai in timpul sarcinii, ci si in timpul alaptatului; as concluziona ca nu procesul de nastere este raspunzator de progresia si accentuarea keratoconusului, ci toate modificarile hormonale si metabolice produe pe parcursul sarcinii si alaptarii; Nu am experienta privind aceasta afectiune si evolutia ei in sarcina, dar daca pahimetria ne indica o cornee subtire si pentru a evita o complicatie tip keratoconus acut, as recomanda cezariana; numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Blefarita/Conjunctivita cronica
- 1Fasciculatii musculare și miokimie pleoapa superioara
- 1Amețeli și întunecarea vederii
- 8Gaura din ochi m-a bagat in depresie
- 1Diferenta dioptrii cicloplegie
- 3Degradare vedere la distanta (deja cu ochelari), dureri de cap, ameteli, pulsatii.
- 1Ochiul se zbate (pulseaza)
- 1Degradarea brusca a vederii după glicemie mai mare de 700
- 1Scadere acuitate vizuala dupa aplicare picaturi dilatare pupile
- 1Ochi umflați dimineața