neoplasm de colon

100 comentarii 1 2 3 4
0
10-11-2012, ora 18:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma tem ca nelinistile si curiozitatile tale sunt formulate de o maniera care... cel putin pt mine, lasa putin de dorit. ce ai scris mai sus suna ca si o rugaminte ca eu sa-ti explic "oncologia"... in cateva cuvinte, daca se poate. ma tem ca acest lucru imi este putin peste puteri, cel putin pe aceasta cale. cu notiuni teoretice generale nu pot sa te ajut mult mai mult decat articolele, documentele si literatura la care ai acces in mod liber pe tot internetul, mai ales daca stii limba engleza.

insa lucrurile sunt cam asa: principalul scop al tratamentelor oncologice este sa INDUCA O REMISIE, adica sa omoare suficiente celule tumorale (nu conteaza ca sunt deja constituite in formatiuni vizibile pe CT sau nu, sau "in formare" cum zici tu) incat tumorile care se vad pe CT, de exemplu, sa se micsoreze in dimensiuni.

desigur ca in functie de raspunsul la tratament, evolutia poate fi in 2 feluri, imposibil de prezis dinainte: fie tumorile se micsoreaza si raman asa o durata variabila (din pacate este aproape imposibil sa fie la nesfarsit), fie ele NU raspund, continua sa creasca, si atunci tratamentul trebuie schimbat. ma refer aici strict la tratamentele oncologice, pentru ca cele "naturiste" nu fac doi bani, ba pot sa si dauneze chiar foarte tare. evitati-le !
0
26-11-2012, ora 17:51
anggy
Nu este medic/terapeut
anggy
Buna seara.Ma puteti ajuta cu interpretarea rezultatului tatalui meu care are 46 ani:HP adenocarcinom moderat diferentiat, ulcerat ce infiltreaza peretele colonului si ileonul terminal pana la tesutul adipos pericolic si periileal.N+1/15 pericolici.Fragmente de tesut muscular striat cu tesut fascial subacut cu infiltrate de adenocarcinom pT4N1 G2.
markeri tumorali CA 19-9, CEA in limite normale
Ecografie abdominala:in fosa iliaca dreapta anse intestinale cu pereti ingrosati, modificari inflamatorii in grasimea adiacenta(mezenter).
Local:ficat cu marginea inferioara la ~3cm sub rebord, consistenta crescuta, zone de induratie cu diam de ~15cm in flancul stang/FIS.
Imi puteti spune mai clar despre ce este vorba?Multumesc mult
0
26-11-2012, ora 18:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este vorba de un cancer de colon. inteleg ca a fost operat, iar acum trebuie sa urmeze o chimioterapie, dar inainte de asta trebuie facut un examen mai complet de bilant, cu un CT (computer tomograf) de torace, abdomen si pelvis. ma tem ca ecografia nu este chiar suficienta... are programare la un oncolog ?
0
26-11-2012, ora 18:14
anggy
Nu este medic/terapeut
anggy
Face chimioterapie din iulie 2012, perfuzie si 7 pastile pe zi de xeloda timp de 14 zile.Aceasta este a 6 serie, apoi urmeaza sa mearga la control si sa se programeze la ct sau rmn, care ar fi cel mai sigur?Si va rog daca puteti sa-mi spuneti care este stadiul acestei boli?nu suntem foarte informati deoarece am nimerit la un doctor care nu prea ne spune foarte multe.va multumim
0
26-11-2012, ora 20:51
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu stiu care a fost stadiul initial al acestei boli; pentru asta as avea nevoie sa vad rezultatul unui CT de torace, abdomen si pelvis dinainte de tratamentul citostatic; daca NU au existat metastaze, atunci stadiul este, conform cu ce ai scris si tu, este un III B.
0
31-01-2013, ora 23:42
aisa
Nu este medic/terapeut
aisa
Buna seara d nule doc as vrea sa mi spune ti in primul rand daca chimioterapia se face cu aceleasi medicamente in orice tara si am sa va spun de ce pun aceasta intrebare:sotul meu sre 38 de ani si a fost depistat cu limfom Hoking scleroza nodulara iar acum asteptam di raspunsul de la Victor Babes. Problema e ca toti din fam vor sa l trimita in Viena pt chimioterapie dar eu cred ca in functie de analize i se vor introduce aceleasi substante ca si in tara dar cu un cost mai mic.As vrea sa mi spune ti daca am dreptate
0
01-02-2013, ora 19:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
desigur ca se face la fel in toata lumea. singurele probleme inconstante cu care s-ar putea sa va confruntati sunt cele de diverse absente temporare de anumite medicamente necesare; aici este vorba de cateva medicamente, mai ieftine, cum ar fi bleomicina sau dacarbazina sau mai stiu eu ce, foarte foarte elementar, vechi si standard, la fel, si ieftin prin comparatie cu restul medicamentelor din oncologie. daca totusi sunteti dispusi sa dati de ordinul miilor sau poate zecilor de mii de euro pentru a merge la viena pentru un lucru care se face la fel de clar si usor si in romania, ma gandesc ca v-ar surade mult mai mult ideea de a incerca sa faceti tratamentul in romania, dar de a fi gata sa va cautati uneori unele din medicamente si singuri, sub indrumarea medicului care se va ocupa de el, la un pret oricum de zeci si poate sute de ori mai mic decat cel pe care l-ati da la vinea. desigur, daca sotul tau are o asigurare in austria care ii permite sa se trateze gratis acolo, si eu il incurajez sa se duca tot acolo... de ce nu ? daca nu, cam asta e diferenta despre care v-am vorbit.
0
05-02-2013, ora 02:18
xwire
Nu este medic/terapeut
xwire
Buna seara d-le dr., am si eu o suferinta cu mama mea. Este bolnava de cancer la colon, din oct 2008 a fost operata prima data dupa care a mai suferit 2 interventii chirurgicale(ovare +o ocluzie). Se poate spune ca este o bucurie ca a reusit sa supravietuiasca pana acum si merge pe al 5 lea an cu toate ca a fost diagnosticata cu stadiul IV. Insa ca in orice boala de cancer mai ales la colon, au aparut si metastazele la ficat si la abdomen are o tumoare care apasa pe intestin si iese foarte greu cu scaunul( nu are anus contra naturii). Este programata la tomograf pe 19 feb. si in fctie de rezultat va fi operata sau nu. Intrebarea mea catre d-stra ca aveti experienta : se mai poate interveni chirurgical ? Ma macina foarte mult aceasta intrebare daca imi puteti raspunde va rog.
0
10-02-2013, ora 01:20
aisa
Nu este medic/terapeut
aisa
Multumesc mult si am sa tin cont de ceea ce mi ati spus.Acum asteptam si rezultatul biopsiei luate din osul iliac si v as intreba de ce a fost nevoie de un astfel de chin oare din analizele de sange a reiesit ceva si a fost nevoie de asa ceva sau d na doctor a vrut sa fie sigura de ceva anume? A mai fost trimis sa si faca PET CT desi el avea un CT facut in urma cu o luna jumatate.Este in regula ca la 40 de zile de la biopsie ganlionilor sa faca un pet ct ?nu il radiaza prea mult avand in vedere CT ul anterior?Inca o data mulumiri pt timpul acordat fiecaruia dintre noi.Scuze mai am o intrebare:daca mi aduc medicamentele din afara tarii ele se elibereaza pe baxa de reteta tradusa legalizata sau cum si apoi in tara cum intru cu ele ?imi dau voie sa le aduc pur si simplu in bagajul de mana in aeroport pt ca stiu ca i un protocol in aeroport ?
0
10-02-2013, ora 09:53
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
aisa: ai prea multe intrebari pe care nu le sistematizezi deloc bine si mi-e foarte greu sa raspund la ele; pune-le eventual cu cifre unele sub altele si ai grija sa nu contina o componenta retorica sau prea relativa de tipul "nu e prea mult/prea putin?" pentru ca nu pot raspunde concret, nu stiu exact ce te intereseaza sa afli. tot ce trebuie sa stii e ca lucrurile in medicina si mai ales in onclologie se fac destul de standardizat si dupa indicatii, nu e vreo "arta" la mijloc. despre cum aduci medicamentele in tara, cred ca destul de simplu; trebuie sa ii spui medicului ca vrei ca acea reteta sa-ti foloseasca si inafara tarii, deci sa-ti dea o reteta scrisa mai citet, pe care o copiezi si oricum iei cu tine si copiile si reteta. apoi daca vrei, poti sa faci si o traducere legalizata, pentru ca nu poate sa strice, dar in mod normal ce intereseaza pe farmacist este NUMELE si CANTITATEA medicamentului, lucru care e la fel in toate limbile. in strainatate nu se scrie "diagnosticul" pe retete, lucru civilizat de altfe. la noi asta e o reminiscenta de la stilul comunist retardat. la aeroport nu ar trebui sa fie nicio problema, atata timp cat le pui in cala si nu in bagajele de mana si cu o copie dupa reteta langa ele. desigur ca ar fi bine sa vorbesti la aeroport despre asta la plecare, cand iti faci check-in-ul. e usor.

xwire: da, teoretic se poate reopera, dar tot teoretic sansele de operabilitate scad din ce in ce mai mult si la fel si posibilitatile efectuarii diverselor TIPURI de operatie; ma tem ca in detaliu nu poate stii nimeni decat medicul care o cunoaste si cel mai bine chirurgul care a operat-o anterior.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
100 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  •