neoplasm sigmoidian stenozat

30-03-2007
mariusborza
Nu este medic/terapeut
mariusborza
Tatal meu a fost operat de neoplasm sigmoidian stenozat, localizat la 40 cm pe colon portiune decendenta (s-a rezolvat pe cale chirurgicala prin colectomie stinga intermediara radicala-nu are anus contra naturii). In foaia de externare nu se specifica regimul alimentar mai in detaliu ( chiar la modul general macar ). Nu stiu categoria de alimente, un regim alimentar mai in detaliu, doar ca e recomandat sa fie fierte. Daca cineva ma poate ajuta, linisteste un copil ( de 51 de ani ! ) si poate ca salveaza un om de 77 de ani care poate avea complicatzii post operatorii din cauza alimentatiei. Va multzumesc anticipat.
7 comentarii
0
31-03-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Buna ziua,
Domule Marius, in legatura cu intrebarea dvs va aduc la cunostinta urmatoarele: In perioada de recuperare a neoplasmului operat, referitor la alimentatie este important sa se evite alimentele care produc gaze intestinale (fasole, varză, conopidă, mazare) deoarece se produce o distensie a tubului digestiv inferior si poate conduce la ruperea anastomozei. Este de asemenea recomandat ca pacientului sa i se administreze un regim bogat in fibre vegetale (fructe si legume) deoarece acestea pe langa asigurarea unui bun tranzit intestinal, confera si o dovedita protectie anti-cancerigena ulterior. Nu uitati de asemenea ca prezentarea la medic in intervalul specificat pe biletul de externare este obligatorie si poate transa evolutia ulterioara.
In speranta ca sfaturile mele va sunt de ajutor va urez succes.
0
31-03-2007, ora 00:00
mariusborza
Nu este medic/terapeut
mariusborza
Va multumesc pentru sfaturile dvs. Mai ales ca tatal meu e o fire suficient de dificila pentru a accepta unele sfaturi mai ales de la "copilul" lui. Va multumesc. Cu stima,
Marius Borza
0
27-04-2007, ora 00:00
blabla
Nu este medic/terapeut
blabla
Imi pare rau ca trebuie sa mentionez ca si eu am fost operata pt acelas diagnostic la varsta de 20 ani (acu 4 ani). N-am facut niciodata citostatice dupa operatie si merg la control aproximativ din 6 in 6 luni.Ultima colonoscopie a fost groaznic de dureroasa, a intrat doar 40 cm dar pana la nivelul respectiv nu s-au gasit modificari ale mucoasei. Fiindca tumora mea era la aproximativ 20 cm de rect, cred ca totul ar trebui sa fie ok. Vom vedea peste 6 luni! Sanatate tuturor!
0
27-04-2007, ora 00:00
blabla
Nu este medic/terapeut
blabla
As mai avea o intrebare, daca cumva un medic citeste mesajele din forum... cat este perioada critica cand o astfel de tumora poate sa apara dupa extirparea uneia de aprox 8cm ? am inteles ca primii 2 ani dupa operatie ar fi o perioada critica in care sansele sa apara din nou ar fi foarte mari. din alte parti am auzit ca ar fi 5 ani...
0
28-04-2007, ora 00:00
mariusborza
Nu este medic/terapeut
mariusborza
Multzumesc pentru informatzii. Tatal meu urmeaza un tratament cu citostatice ( pastile ), in urma analizei rezultatului biopsiei. Avem garantzia chirurgului ca totul decurge normal. Dar, trebuie respectate prezentarile la "verificatea tehnica a pacientului" dupa crtiteriul chirurgului. Noua ni s-a recomandat 3, 6, 12 luni, deocamdata.
0
30-04-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
perioada critica este 2 ani, dar riscul scade progresiv pana la 5 ani, dupa acest interval se considera recidiva exceptionala.
0
23-03-2009, ora 17:21
Cosminv
Nu este medic/terapeut
Cosminv
Buna ziua,
Tatal meu in urma cu 6 ani a fost operat de neoplasm sigmoidian, localizat la 30 cm pe colon.Acum in urma unui control medical si a unei tomografii a fost gasit cu noduli pe ficat si rinichi.As dori sa stiu daca sunt sanse de a se trata un urma tratamentului cu citostatice, mentionez ca tratamentul este de nivel 3.Daca puteti sa-mi recomandat un doctor bun in Craiova sau Bucuresti v-as fi recunoscator.
Va multumesc si astept raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Colonoscopia virtuală 3-D ar putea include și analiza prin holograme
  • Viața cu anus contra naturii (ce reprezintă, îngrijire, complicații posibile)
  •