Nevi displazici | Forumul Medical ROmedic

Nevi displazici

31-03-2010
Mony123
Nu este medic/terapeut
Mony123
Recent mi-am scos cateva alunite prin excizie chirurgicala, la recomandarea dermatologului. Unele erau iesite in afara si ma deranjau iar altele, plate fiind, aveau un halou maroniu deschis imprejur. Rezultatul a fost nevi compusi.
Ulterior, dermatologul mi-a spus sa mai scot inca 2 ce prezinta un halou asemanator.
Pe de alta parte, in urma unei dermatoscopii, alt dermatolog mi-a recomandat sa scot doar una din cele 2 alunite cu halou si o alta care aparent arata ok pentru primul dermatolog, spunandu-mi ca acestia sunt nevi displazici ce ar trebui scosi daca sunt observati in acest stadiu.
Tind sa cred ca parerea celui de al doilea pe baza unei dermatoscopii este mai competenta.
Totusi, este adevarat ca acesti nevi displazici au un grad de risc mai ridicat si ar trebui intr-adevar sa ii scot?
4 comentarii
0
31-03-2010, ora 14:36
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Amandoi dermatologii nu stiu ce fac cu adevarat. Eliminarea alunitelor in acest mod nu este nimic bun, nici necesar si alunitele in sine nu constituie un pericol in sine. Cele mai multe probleme legate de alunite apar de fapt de la chimicalele care se pun des pe piele ca de ex. cele din creme "protectoare" de soare si alte creme care ataca pielea si mai ales anumite locuri ale pieli. De alunite periculoase se face panica in mod deliberat, de fapt cauzele adevarate la problemele de piele sunt cu totul altundeva.
0
04-04-2010, ora 09:58
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Mony123, nu asculta tampeniile pe care le debiteaza acest "scarface" !!
Nevii displazici au un mare grad de risc sa se transforme in melanom malign sub influenta razelor ultraviolete sau a traumatismelor! Mai bine ai o cicatrice in plus decat sa mori de tanara !!!
Pentru scarface razele ultraviolete de la soare sunt "naturale" si nu prezinta niciun pericol ! Pericol prezinta numai cremele protectoare pentru ultraviolete !!! CE IDIOTENIE !!
Ar fi bine sa asculti parerea celor care locuiesc in Australia si au cea mai mare incidenta a melanomului malign din lume, dar si cel mai eficient sistem de informare si depistare a acestui tip de cancer in fazele incipiente, atunci cand este tratabil 100%. Solutia de prevenire CEA MAI EFICIENTA, atunci cand ai depistat un nev displazic, este EXCIZIA !!
0
04-04-2010, ora 10:07
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru scarface:
Am tot incercat sa ignor idioteniile pe care le spui!
Atunci cand indemni oamenii sa-si bea puroiul imi starnesti un zambet !
Atunci cand indemni oamenii sa nu isi scoata nevii displazici, deja devii un CRIMINAL si ma gandesc cum as putea sa opresc tampeniile pe care le tot debitezi in spatiul virtual !!!
Nu de alta, dar si asa exista multa ignoranta in Romania datorata proastei informari !!
0
06-09-2012, ora 23:41
doinitaa
Nu este medic/terapeut
doinitaa
buna seara.Domnu dr.Dorin michalache va rog sa imi raspundeti si mie.Am avut un semn pe gat, mai proeminent...cam de cand ma stiu.am fost cu el la un control dermatologic si mi sa spus ca nu e nici o problema cu el si ca daca ma deranjeaza as putea sal scot estetic.A doua zi am mers inapoi la dermato ca sa mil scot pt ca de multe ori ma deranja.Dermatologul mia zis ca il va scoate prin inghetarea cu azot lichid.am facut cred ca 3 sedinte de inghetare..(odata pe saptamana)la ultimul control am avut o coaja micuta care a dato jos si ma pansat.dupa doua zile am venit in germania.Si acum problema mea.:locul unde a fost semnul este de culoarea maroniu si in mijloc am un fel de 'bubita'.nu ma deranjeaza doar ca nu mi se pare normal, tinand cont ca ultimul control a fost in urma cu doua saptamani.acea bubita este cam de varful unui ac.oare e ceva grav, sau e normal?nu pot sa merg aici la un control, de accea va cer o parere...va rog.o seara placuta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •