Nevoie de un sfat legat de o fata!!

20-05-2016
Diego Cristian
Nu este medic/terapeut
Diego Cristian
In primul rand salut.Sunt un baiat de 17 ani si intr-un fel sau altul a inceput sa imi placa de o fata. Ea are tot 17 ani si in prima faza am considerat-o ca fiind o prietena careia pot sa ii spun tot ce am pe suflet, de exemplu cand am avut probleme in familie ea a fost singura care m-a putut asculta si care chiar daca nu a stiut ce sa imi zica a fost acolo pentru mine.Cum am zis si mai sus am inceput sa o plac si nu stiu cum sa fac sa fiu mai apropiat de ea. Ea are o perioada mai grea din cauza unui baiat pe care l-a iubit insa el a dezamagit-o.Chiar daca au trecut 6-7 luni de cand s-au despartit ea mi-a spus ca inca mai simte ceva pentru el si ca atunci cand se gandeste la el incepe sa planga...chiar vreau sa o ajut sa treaca peste faza asta dar vreau si sa o am langa mine, ca prietena mea.Am iesit o singura data cu inca 2 prieteni in parc insa nu prea avem timp avand amandoi ore si amandoi fiind axati pe scoala.Tin sa precizez ca sunt un baiat timid, sau cel putin asa ma consider insa ea mi-a spus ca nu par asa de timid si ca pot sa port o conversatie dupa parerea ei. As dori sa imi oferiti o idee, cum sa incerc sa ma apropii de ea pentru ca chiar o plac si vreau sa fie fericita. Am ajuns in stadiul de glume gen cu copii, ea a zis ca vrea sa aiba tripleti si am vorbit despre nume de copiii si am si zis ca deja are un copil cu mine.Chiar sper ca ma puteti ajuta...multumesc anticipat
4 comentarii
0
21-05-2016, ora 00:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trebuie sa o curtezi. O floare, o bomboana, o ciocolata, mici atentii cand va intalniti.
0
21-05-2016, ora 21:55
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Cristian, traiesti o frumoasa poveste de dragoste si felicitari pt curajul de a ne-o impartasi! Chiar nu cred ca esti timid, insa poate ti-ai dori tu sa fii mai indraznet, comparandu-te cu alti baieti. Esti bine asa cum esti! Tu nu-ti doresti ceva iesit din comun, iti doresti doar s-o cuceresti pe fata, numai ca ia in calcul un aspect important: ea nu l-a uitat pe acel baiat si e posibil sa intre intr-o relatie cu tine, de tip pansament, adica numai pt a reusi sa-l uite pe celalalt! Nu stiu daca tu chiar ti-ai dori asta. Spui ca au trecut aprox 6 luni de cand cei doi s-au despartit: cam asta se poate numi "perioada de doliu" a relatiei respective. Asa ca, te mai poti stradui sa o cuceresti cu ce crezi tu ca ai reusi, sau cu ce ti-a sugerat Clara: bomboane, flori, etc :), dar dozeaza-ti cu atentie implicarea emotionala, adica nu te implica prea tare, pt ca nu sti cum vor evolua lucrurile. Discuta cu ea deschis si serios despre ce iti doresti, fara a te duce prea mult in zona aceea de relatie de durata, cu copii etc (stiu ca glumeati, doar ca de multe ori, in gluma spune omul adevarul despre ceea ce simte sau gandeste :)) - poate nu e pregatita si sa nu se sperie, sau sa se simta sufocata. Vezi si tu ce-ti raspunde si abia apoi poti hotari in ce directie o apuci.
Cu rabdare, e timp pt toate! Multe realizari la scoala si in viata!
0
22-05-2016, ora 21:26
Diego Cristian
Nu este medic/terapeut
Diego Cristian
Multumesc mult pentru sfaturi, oricum am inceput sa vorbim din ce in ce mai mult dar am decis sa nu sar din prima pe ea si sa nu o sufoc, exact cum mi-ati spus!!Si da, cand o sa ne intalnim o sa ii ofer anumite atentii, si sper ca usor, usor sa poata sa treaca peste perioada mai grea in care este si abea dupa aceea sa incerc ceva mai mult.Oricum, multumesc pentru ca ati avut timp pentru problema mea, ma bucur ca gasesc persoane ca voi pe aici ;)
0
15-07-2016, ora 22:22
Psihologie, Bucuresti, sector 1
E frumoasa varsta pe care o traiesti, bucura-te de viata si pregateste-ti viitorul, studiind pentru examenele vietii. Sa iti focusezi atentia si pe scoala, pt ca mai ai un an si dai BAC-ul. Legaturile de durata mai pot sa astepte - poate si tu iti doresti sa faci o alegere buna a viitoarei sotii si nu e cazul sa te grabesti, pt ca nu ramai singur. Sa nu iei in seama glumele pe care le mai fac cei de varsta ta, pt ca numai tu te cunosti asa cum esti de fapt, ei sunt doar rautaciosi.
Aici am iesit din sfera profesiei mele si ti-am dat sfaturi :)
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul