niste curiozitati: antibioticele si anticonceptionalele

15-01-2012
corinaioanab
Nu este medic/terapeut
corinaioanab
buna. am cateva intrebari sa va adresez, una dintre ele, am avut o infectie la o masea si am fost nevoita sa iau augmentin timp de 7 zile, eram in perioada ciclului, eu iau anticonceptionale desorelle dar saptamana aceasta le-am intrerupt adica luni cand trebuia sa incep o folie noua nu am mai luat. ieri am terminat antibioticele, cand este indicat sa incep o noua folie de anticonceptionale? avand multe pe cap uitasem ca trebuia sa continuu si doar sa ma protejez in plus inka 7 zile dupa tratamentul cu antibiotice. a 2 a intrebare se tot vorbeste despre o hepatita ce o poti face de la anticonceptionale, ce imi puteti spune despre asta eu le iau de 6- 7 ani.
7 comentarii
0
15-01-2012, ora 14:08
a0109
Nu este medic/terapeut
a0109
poti sa le iei, dar sa fii atenta in primele 7 zile, protectie suplimentara. apoi ai grija ca o sa se deregleze pentru 1 luna menstruatia sau 2 ! numai bine
0
16-01-2012, ora 08:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Ar fi fost preferabil să nu le întrerupeţi. Dar, dacă le-aţi întrerupt, aşteptaţi menstruaţia următoare şi reluaţi-le în oricare dintre primele 5 zile ale menstruaţiei următoare.
2. Hepatita este o reacţie adversă rară a anticoncepţionalelor. Mai de temut, în cazul folosirii lor îndelungate, sunt: dismetabolismele, sterilitatea, creşterea frecvenţei şi severităţii inflamaţiilor pelvine, sterilitatea, cancerul de sân, de col şi digestiv (colon, ficat) precum şi accidentele tromboembolice.
0
16-01-2012, ora 20:53
corinaioanab
Nu este medic/terapeut
corinaioanab
va multumesc pentru raspuns. si pentru a afla daca am vreo afectiune cauzata de anticonceptionale dintre cele pe care le-a-ti enumerat dvs ce analiza de sange trebuie sa imi fac? sau ies si in cazul unui control de rutina al sangelui si urinei? ar trebui sa iau o pauza? sa renunt un timp la ele sau? ce ma sfatuiti? sau ar mai fi vreo pastila ce ar fi de luat impreuna cu acestea pt a evita una dintre afectiunile enumerate de dvs?
0
16-01-2012, ora 22:15
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Se recomdandă celor care urmează tratament hormonal cronic cu anticoncepţionale să facă anual (în mod ideal la 6 luni) o evaluare a cărei cheie este consultul medical general. În funcţie de cele constatate la consult se recomandă şi analize de laborator.

Pauzele în adminstrarea anticoncepţionalelor nu prezintă avantaje faţă de administrarea lor continuă: ceea ce contează este expunerea globală. În schimb prezintă mici inconveniente. Dacă cineva ar face pauză de fumat de 2 luni într-un an, atunci în 6 ani are acelaşi risc de a face boli pentru care fumatul este factor de risc cu cineva care fumează liniştit timp de 5 ani, deoarece contează gradul de expunere totală la factorul de risc: fumatul într-un caz, anticoncepţionalele în al doilea. Mai mult, cine va întrerupe fumatul timp de 2 luni într-un an are o mare probabilitate de a tuşi mai mult şi când întrerupe fumatul, şi mai ales când se reapucă de el. Tot aşa, cine face pauze de antinconcepţionale are o mare probabilitate să obţină tulburări de sângerare atât la oprirea anticoncepţionalelor, cât mai ales la reluarea lor.
0
17-01-2012, ora 19:20
corinaioanab
Nu este medic/terapeut
corinaioanab
ok, am inteles. multumesc pt raspunsuri, o sa revin daca o sa mai am alte intrebari. defapt mai am una. of, mai sus scria cineva ca pot sa reiau anticonceptionalele in orice zi si sa ma protejez suplimentar o saptamana, dvs mi-ati spus sa astept ciclul dar daca le-as relua inainte ca acesta sa apara, inafara ca acesta se deregleaza mai existaa si alte pericole?
0
17-01-2012, ora 20:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Puteti relua administrarea de anticonceptionale oricand doriti, respectand urmatoarele doua conditii:
-sa aveti in vedere ca protectia se instaleaza incapand cu a 8-a pilula
-sa excludeti posibilitatea unei sarcini preexistente.
0
19-01-2012, ora 22:43
marimar85
Nu este medic/terapeut
marimar85
Sincer, are cineva idee de cate ori pe saptamana trebuie sa faca sex un cuplu de 25-27 ani? El spune ca de 2-3 ori pe saptamana este mai mult decat suficient, eu as vrea si de 7 ori pe saptamana daca ar fi dupa mine!!!!si e normal k la 27 de ani sa nu poata si al doilea nr?.doar primul.la al doilea gata...moare?!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici