nivel scazut limfocite

08-10-2007
moki28
Nu este medic/terapeut
moki28
este pentru prima oara cand utilizez acest forum, astfel incat s-ar putea ca intrebarea mea sa fi fost adresata si anterior; apelez la intelegerea dumneavoastra in acest sens.
de curand mi-am facut un set complet de analize, care au inclus si analiza sangelui. toate rezultatele s-au incadrat in limitele normale, cu exceptia limfocitelor, unde nivelul a fost de 24, 4%. In momentul interpretarii rezultatelor, medicul nu a luat in discutie numarul scazut de limfocite, iar eu nu am avut inspiratia de a insista pentru lamuriri.
Credeti ca este un rezultat ingrijorator? Multumesc mult pentru suport
4 comentarii
0
09-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Procentul limfocitelor tinde spre limita inferioara insa pentru a declara ca e vorba de o limfopenie (scaderea nr. de limfocite) trebuie sa ne raportam la valoarea absoluta. Vorbim de limfopenie adevarata cand nr. limfocitelor este sub 1000, dar sunt aproape sigura ca nu este si cazul dvs. Poate fi vorba de o limfopenie relativa in cazul cresterii populatiei polimorfonuclearelor (PMN), adica numarul limfocitelor este normal, insa crescand nr. PMN, automat scade procentul de limfocite. Nu stiu care este situatia dvs pentru ca nu am celelalte valori din formula leucocitara, insa nu cred ca e vorba de o problema deosebita, daca nu ati semnalat si alte nereguli.
Numai bine!
0
09-10-2007, ora 00:00
moki28
Nu este medic/terapeut
moki28
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Toate cele bune!
0
15-04-2009, ora 20:34
mikilina86
Nu este medic/terapeut
mikilina86
buna ziua,
va rog mult de tot sa ma ajutati, nu inteleg nimic din ce scrie in analizele medicale.am facut o analiza la sange, dar aproape nici un rezultat nu s-a incadrat in valorile normale.nu stiu ce sa cred, si nimeni nu-mi explica daca ar trebui sa fac niste analize mai amanuntite si anume care!Am 3 operatii la rinichi si un virus hepatic B, pe care l-am contactat la ultima operatie, printr-o transfuzie d sange.De atunci am fost diagnosticata cu anemie, si atat.am si diabet, si cu toate astea, doctorul nu ma trimite sa fac si alte analize, imi spune doar ca am ficatul bolnav, o anemie puternica, si o infectie mare in sange.va rog, ajutati-ma, spuneti-mi unde si cui ar trebui sa ma adresez.sunt femeie si am 54 de ani.va dau si rezultatul analizelor la sange:

ANALIZA -UM- REZULTAT VALOARE NORMALA

leucocite mii 7.82 4-10
limfocite % 12.6 20-40
monocite % 2.8 3-10
neutrofile % 64.6 30-65
hematii Mil 5.36 3.8-6
vol eritrocitar mediu fl 61 80-100
hematocrit % 32.7 33-54
MCH pg 16.1 25--32
MCHC g/dl 26.4 28-40
indice distrib eritrocitar 20.7 8-12
hemoglobina 8.7 12-16.5
trombocite mii 433 100-450
vol trombocitar mediu fl 9.5 6-13
trombocrit % 0.41 0.1-0.45
VSH mm 54 max8/16


Hb AIC 6.39 4.5%-7%

Va multumesc din suflet pentru timpul acordat, si sper ca ma veti ajuta, cu o interpretar a analizelor.
Multa sanatate va doresc.
0
15-04-2009, ora 20:37
mikilina86
Nu este medic/terapeut
mikilina86
am recitit mesajul pe care vi l-am trimis si am observat ca nu mai sunt despartite de spatii, ortografic vorbind, rezultatul analizelor de valorile normale, dar am incredere ca dumneavoastra le veti observa imediat.mii de scuze si va multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Limfocite
  • Limfocite crescute, cauze frecvente și diagnostic diferențial
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.