Nod in gat de cateva zile

28-05-2013
vladt18
Nu este medic/terapeut
vladt18
Sunt baiat, am 18 ani. Acum 4 zile am avut o prezentare de moda, pe care am si deschis-o, fiind primul model. A fost prima si am fost foarte emotionat. Peste o ora, doua, am inceput sa am o senzatie de durere la baza gatului deasupra pieptului cand respiram, care se amplifica cand inspiram mai adanc. A fost prima data cand am simtit asta. A doua zi am luat niste tablete de acelea de supt, Hexoraleten si s-a ameliorat durerea cand respiram adanc, dar a inceput sa ma doara gatul foarte tare. A escalat extrem de rapid. Urmatoarea zi a disparut si acea durere, dar am ramas cu senzatia ca am un nod in gat, si ma jeneaza. Astazi este a patra zi, si am acelasi nod in gat, in interior, cred ca la nivelul esofagului. Il resimt permanent, dar mai intens atunci cand inghit. Am fost extrem de ingrijorat zilele astea. Medicul de familie m-a ascultat la plamani, si s-a uitat in gat dar a spus ca nu am nimic. Insa nodul acesta il resimt la baza gatului, la nivelul tiroidei sau putin mai jos. Maine am programare la ORL, insa as vrea sa aflu si alte pareri avizate.

Mentiuni:
NU fumez. Nu suport fumul de tigara, dar in acea zi am stat pe langa fum de tigara.
Mentionez ca inainte sa inceapa toate astea am tinut o dieta destul de drastica, fata de cea uzuala.
De asemenea am iesit in fiecare zi, seara, la alergat, chiar m-a prins si ploaia, si bineinteles dusuri dupa.
In timp ce alergam, am trecut la cativa metri distanta de un mic incendiu, si am inspirat fum de acela.
De cand a inceput primavara stranut ingrozitor, zilnic, de la puful acela al copacilor, pentru ca am o alergie.
Am fost operat de amigdalite cand eram mic.
Mi se usuca gura destul de repede, si am putina febra, acum.

Sunt extrem de ingrijorat, pentru ca am citit confesiuni ale unor oameni cu simptome asemanatoare si intotdeauna ma gandesc doar la ce e mai rau. Nu am nevoie de compasiune sau de batai pe umar, ci doar de opinii concrete, realistice, bazate pe conditia mea.

Vă mulţumesc!
3 comentarii
0
29-05-2013, ora 09:12
Psiholog Stancescu Raluca
Identitate neconfirmată
Psiholog Stancescu Raluca
Vlad,
Cred ca aceasta senzatie de nod in gat a aparut mai degraba pe fondul emotiilor. Atunci cand suntem emotionati, simtim acest lucru in corp (cand suntem indragostiti, simtim "fluturi in stomac", nu-i asa?). Senzatia de nod in gat apare, de regula, cand avem o emotie de teama (ca atunci cand avem un examen, sau un interviu important pentru noi).
Este posibil ca aceasta senzatie sa se mentina datorita hipervigilentei (esti, in mod involuntar, foarte atent la senzatiile fizice corporale), iar daca ai tendinta de a inghiti des, pentru a inlatura aceasta senzatie, vei produce, de fapt, o senzatie si mai accentuata.
Aceasta senzatie de nod in gat, se numeste "globus pharyngeus", si apare in momentele in care avem emotii; poti citi mai multe pe internet, cautand termenul de "globus sensation" sau "glob faringian", etc. (ex. http://www.patient.co.uk/health/globus-sensation )
Sanatate!
0
29-05-2013, ora 11:11
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Exista si o solutie homeopata pentru globus hystericus ( senzatia de 'nod in gat ' cauzata de emotii) - Ignatia 15 CH, as recomanda 5 granule sublingual de 2 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa, timp de 10 zile. Numai bine
0
29-05-2013, ora 12:28
vladt18
Nu este medic/terapeut
vladt18
Vă mulţumesc pentru răspunsuri. La ORL mi-au spus că gâtul e în regulă, şi mi-au dat Aerius pentru alergie si Bioparox spray, pentru gat, probabil. O să văd ce rezultate dau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •