Noduli la sani!

19-04-2008
liuka20
Nu este medic/terapeut
liuka20
As vrea sfatul unui medic in legatura cu aceasta problema.Am 21 de ani, iar acum un an de zile, am simtit din senin niste intepaturi in piept.Ele au continuat si am fost sa imi fac un ecograf.La ecograf mi-a zis ca am foarte multi noduli in ambii sani, insa mi-a zis ca nu sunt periculosi, pt.ca nu sunt calcificati.Mi-a zis ca sunt pe cale hormonala si ca e posibil sa ii mostenesc, insa nimeni din familie nu are asa ceva.M-a diagnosticat cu mastopatie fibro-chistica.Mi-a dat de urmat un tratament cu Duphaston, insa nu l-am luat decat cateva zile, nu ca nu m-as fi simtit bine, ci pt.ca uitam sa il iau la timp.A trecut ceva timp de cand mi-am facut acest ecograf, insa durerea mai apare cateodata la sani...Am uitat sa spun ca la sanul drept mi-a gasit 3 noduli mai mari de cca.3 cm...si mi-a zis ca de la nodulii aia mai mari apar durerile.La palpat se simt multi noduli.As vrea sa stiu daca ar fi bine de facut o mamografie sau inca o data un ecograf si sa urmez totusi un tratament...(mentionez ca am 1, 73 si 56 Kg), in caz ca ajuta la ceva.
6 comentarii
0
22-04-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Parerea mea este ca trebuie sa va tineti de tratament, pentru ca din pacate foarte multe femei mor de cancer la san nedepistat la timp sau tratat necorespunzator.
Indicatia mea este sa repetati ecografia de san(va va recomanda ecografistul mamografie daca este cazul) si sa urmati tratamentul pe care vi -l va da medicul.
Toate cele bune.
0
09-11-2008, ora 10:35
andreea1
Nu este medic/terapeut
andreea1
Buna ziua,
Am descoperit in urma cu 3 zile un nodul la sanul stang care este mobil, il pot localiza si ma doare cand apas in aceea zona. Am fost la medic la spitalul municipal si mi-a spus sa revin in perioada menstruala sa fac o ecografie...si atat.Problema mea este ca nu pot sa astept 2 sapt fara sa stiu nimic...plang in continu nu stiu unde sa ma duc sa fac un ecograf...daca ma puteti lamuri, sa imi explicati...va multumesc anticipat. Am uitat sa mentionez ca am 21 de ani, si iau anticonceptionale de 2 ani (1 an marvelon si un an aproape de mercilon).
0
09-11-2008, ora 13:14
cristinacos83
Nu este medic/terapeut
cristinacos83
Buna ziua!As dori si eu sa stiu cat costa o operatie de noduli la san la un spital local de stat nu privat.Va rog frumos, dak ma poate ajuta ajuta cineva cu aceasta informatie.Momentan iau un tratament si pentru o adenopatie axilara iar medicul mi-a recomandat sa-mi fac operatia necesara pentru a nu risca ca in cativa ani sa am vreo problema maligna.Multumesc anticipat.
0
23-11-2008, ora 20:44
danutza_26
Nu este medic/terapeut
danutza_26
buna ziua ma 26 ani si am noul sanu stang de aproape 7 ani, acum am doi ani mi sa recomanadat o mamografie am facuto si apoi mi sa recomandat sa il sub supravegere si samerg la medicul care mia recomandat mamografia dar acel medic nu a facut nimik sa uitat la mamografie si a zis doar "dar dar".
Rezultatul de la mamogrfie este urmatorul"adenopatie oseulara stanga ".
acum, ma gandesc sa merg sa consult si un oncolog dar imi este teama
0
23-11-2008, ora 23:28
cristinacos83
Nu este medic/terapeut
cristinacos83
danutza_26:iti recomand sa consulti si un oncolog ca este cel mai bine.nu enici o problema si nu are de ce sa-ti fie frica.dar tie nu ti-a dat nimeni nici un tratament pentru adenopatie?eu am cativa noduli la sanul drept si o doamna doctor mi-a spus sa-l operez ca nu e nici o problema dar mai nou sunt sfatuita de alt doctor mai bun sa stau linistita ca se poate rezolva si fara operatie si mai ales ca aparitia nodulilor mei ar fi in legatura cu ovarul drept deoarece nodulii ii am la sanul drept.Asa ca du-te fara nici o problema la un doctor oncolog genito-mamar ca e mult mai bine ca si eu fac la fel.Sanatate.
0
08-01-2009, ora 19:56
danutza_26
Nu este medic/terapeut
danutza_26
cristinacos83 nu nu mai recomandat nimeni nici un tratament cu toate ca cei care mi au facut mamogrfaia mi au recomandat sa merg la medicul care ma trimisese sa imi fac mamografia sa imi dea un taratament si sa ma tina sub observatie dar acel medic nu mai dat nimik.am renuntat sa mai consult si alti medici deoarece nu mi am putut permite, dar acum de cateva zile ma doare zona unde se afla nodulul si nodulul...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •