nopti nedormite, va rog ajutor!

01-07-2008
mila
Nu este medic/terapeut
mila
buna ziua,

am si eu o problema cu care ma confrunt, prietenul meu nu doarme noptile; problema a inceput acum un an cand a mers la un psihiatru si i-a spus ca are atacuri de panica, a luat tratament dar tot nu putea sa doarma. A mai incercat si la alt medic dar cu pastile putea sa doarma, dupa care a mers la psiholog, care i-a spus sa nu mai ia pastilele ca se va vindeca fara. A mers 6 luni la psiholog si va spun ca tot avea nopti in care se plimba de colo colo si spunea ca nu ii este somn si a doua zi era efectiv rupt, epuizat.

acuma mai tine legatura cu psiholoaga pe mail, pastile nu mai ia de cand a inceput terapia, dar de aproape 2 luni saptamanal avem nopti in care efectiv nu dormim. Il vad noaptea ca nu mai poate de somn si totusi subconstientul e mai puternic decat constientul.

imi spune ca are momente in care se observa singur daca doarme sau nu, are momente de nervozitate pt ca nu poate dormi, incearca sa citeasca si tot degeaba, are 2tehnici de relaxare dar care nu fuctioneaza, imi spune ca e curios cat o sa mai poata asa, daca nu face un infart sau ceva, incerc sa il ajut dar nu stiu cum.

VA rog din suflet sa ma ajutati.
16 comentarii
0
01-07-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Cred ca tot cu pastile trebuie sa se ajute, nu este bine sa nu dormi, este chiar daunator.
Trebuie sa ii recomande medicul ceva care sa nu dea dependenta sau sa alterneze medicamentele.
Medicul stie mai bine.
Multa sanatate!
0
01-07-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
deja e o insomnie cronica si e pacat sa stea asa. eu zic sa mearga la un medic si sa-i dea ceva pentru somn. poate urma tratamentul pe o perioada mai mare de timp cu conditia sa respecte doza prescrisa de medic.
somn usor ii doresc;)
1
01-07-2008, ora 00:00
mila
Nu este medic/terapeut
mila
multumesc enorm de mult penrtu raspunsuri anastasia si prozac.

am rugamintea sa imi recomande cine stie un psiholog si un psihiatru bun in timisoara care daca si colaboreaza ar fi excelent.

Multumesc !
1
03-07-2008, ora 00:00
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
am senzatia ca aici vei astepta degeaba recomandarea unui specialist, pentru ca medicii nu se prea inmghesuie sa raspunda.
asta probabil si datorita site-ului foarte dezorganizat pe n sectiuni cu imposibilitatea observarii ultimului mesaj postat:(((
alooo, poate cineva din IT-isti acestui forum sa ne auda si sa faca ceva cu acest site dpdv organizatori ca e dezastru.
scuze ca am fost off-topic
pentru tine, iti recomand sa intrii pe site-ul psihologilor avizati din Romania si cu siguranta vei gasi acolo ce te intereseaza. daca nu, ramane varianta de a intreba in stanga si-n dreapta.
sanatate maxima!
0
10-07-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Mila, din pacate stiu sa-ti recomand pe cineva in Timisoara, insa te pot indruma unde sa cauti - www.copsi.ro, registrul unic, evidenta psihologilor, registrul unic al psihologilor cu drept de libera practica (aici intri pe comisia de psihologie clinica si psihoterapie si oras), sau direct pe comisia amintita. Gasesti aici metoda de psihoterapie in care psihologul este atestat si date de contact.
Recomandarea mea ar fi ca inca de la primul contact telefonic prietenul tau sa se intereseze daca respectivul psiholog are experienta in tratarea problemelor de acest tip si daca raspunsul este pozitiv, sa ceara mai multe detalii. Daca raspunsul este negativ, ar fi bine sa continue cautarea.
Este destul de dificil sa primesti o recomandare - evaluarile sunt strict subiective si exista riscul ca un psiholog "bun" pentru cineva, sa nu fie bun pentru prietenul tau. Prin urmare, alegerea lui are mai multe sanse sa dea roade.
Sanatate!
0
14-07-2008, ora 00:00
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Draga mea.
Trebuie sa apelezi de urgenta la un medic psihiatru. Este cu siguranta de competenta lui. Nu psihologul este cel care iti rezolva problemele si nu renuntarea la medicamente.Ti-o spun din experienta avuta cu fiul meu. Nu lasa boala sa se agraveze deoarece va fi mai greu de tratat.
Multa sanatate si multa rabdare.
0
29-07-2008, ora 00:00
Fane24
Nu este medic/terapeut
Fane24
eu nu sunt genul de om care sa creada ca psihologii pot aduce somnul unei persoane, si eu am noptzi in care ma trezesc si nu pot dormi si altele in care adorm doar cand pun capul pe perna depinde de ce fac ziua, cred ca activitazile extenuante facute ziua aduc somnul de seara, ar putea incerca sa lucreze noaptea iar ziua sa doarma, sau poate are ceva pe constiinta care nu-l lasa sa doarma...
0
30-07-2008, ora 00:00
mila
Nu este medic/terapeut
mila
multumesc tuturor penrtu sfaturi si indemnuri. Din pacate noi nu mai suntem in tara sa putem apela la medicii nostri, dar va pot spune ca de o saptamana nu am mai avut nici o noapte de insomnie. I-am luat un comlex de plante pentru stari de insomnie si anxietate si se pare ca da rezultate. Am fost si aici la medici dar il pun mai intai sa faca analize si intre timp i-au dat niste medicamente foarte tari de somn, considerate de multi droguri pe care nu le-am luat de la farmacie. I-am si spus doctoritei ca sunt cele mai tari dar ea a negat.

Oricum multumesc mult pentru raspunsuri.

Mila
0
30-07-2008, ora 00:00
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Draga Mila,
Nu vreau sa te sperii. Vreau doar sa stii ce i-a spus medicul baiatului meu referitor plecarea in strainatate. Mai jos am copiat un citat pe dintr-un interviu pe care medicul l-a dat intr-o revista de specialitate "Am constatat, in cazul unor pacienti care au calatorit in strainatate ca sa-si castige existenta, ca in fata unor presiuni sociale, a unor schimbari de ritm, chiar a schimbarii de fus orar, ceasul lor biologic n-a rezistat si au fost nevoiti sa revina in tara", deoarece boala a recidivat, in multe cazuri cu consecinte mai grave decat in faza initiala" De ce iti spun toate acestea? Pentru ca baiatului meu i s-a declansat boala cand se afla in strainatate si eu nu stiam atunci nimic despre astfel de probleme. Acesta este motivul pentru care iti spun. Va doresc sa nu fie asa si sa nu treceti niciodata prin ce am trecut eu. Aveti mare grija si va doresc sanatate si numai bine.
1
26-05-2011, ora 07:56
art_crime2005
Nu este medic/terapeut
art_crime2005
o mama disperata.ce boala are copilul dumneavoastra ?
0
29-05-2011, ora 22:25
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Baiatul meu a fost diagnosticat cu schizofrenie.Sunt 3 ani de cand urmeaza tratamentul si multumesc Bunului Dumnezeu ca de atunci nu a mai avut nici o recadere. Si un lucru foarte important este ca munceste.
Sanatate multa tuturor!
0
07-09-2011, ora 01:47
flaviwows
Nu este medic/terapeut
flaviwows
Pentru insomnii se recomanda Melatonina care este naturale si nu are efecte secundare. Deasemenea este recomnadat sa practice un sport care sa il obosesca si sa doarma noptea.
0
29-11-2011, ora 23:24
bogdys
Nu este medic/terapeut
bogdys
Sincer sa fiu eu nu am dormit aproximativ 3 ani fara exagerare (noaptea), de pe la 19 ani pana pe la vreo 22, chiar daca nu plecam nici unde si stateam acasa pur si simplu nu puteam adormii pana la ora 6 dimineata (asta in cazurile fericite ) apoi dupa vreo 2 ani de stat noapte de noapte ajunsesem sa ma culc la 12 ziua si ma trezeam seara la 11. Cand vroiam sa dorm si eu o noapte stateam cate 2 zile nedormit ca sa pot dormi si eu o noapte linistit si nici atunci nu eram pe de plin linistit, ma trezeam ca nebunu la 3-4 dimineata, in fine, ce-a urmat? Vai de capu meu. Anxietate, atacuri de panica, cu care, ma confrunt de 3 ani si de 1 luna am inceput un tratament si nici acum nu mi este bine. Eu sunt sigur ca de acolo mi se trage, v-am zis nu exagerez, 3-4 ani noapte de noapte stateam treaz(era perioada cluburilor de net si jocurior ) :)) si uite acum ce patesc, 3 ani distractie si am facut ce am vrut si acum de 3 ani sunt incontinu ametit stari naspa, chiar insuportabile cateodata.

Sfatul meu, care am trecut prin asa ceva? NU PIERDETI NOPTILE :) chiar daca eu nici acum nu am un program bine stabilit dar oricum la 1 noapte ma bag la somn ( cel mai tarziu )
0
23-05-2017, ora 16:42
Alina 2
Nu este medic/terapeut
Alina 2
Recomand ca psihiatru pe doctorii Petrovici Gabriel si Mihai Rosu din Timisoara.
0
29-05-2017, ora 23:25
Ioana-
Nu este medic/terapeut
Ioana-
Contactati-o pe doamna LELIA MARCU, e un terapeut extraordinar, o persoana foarte credincioasa, daruita de Dumnezeu cu multe harisme! A vindecat multi oameni cu diferite probleme... eu sunt una! Am fost aproape de moarte si m-a scos de acolo, cu ajutorul Domnului. Multi spun ca e o sfanta in viata!
0
20-09-2017, ora 08:25
caroleaandra
Nu este medic/terapeut
caroleaandra
Eu am suferit de insomnie concomitent cu migrene foarte puternice. M-am perindat intre medicul de familie, psihiatru si mai multi psihologi. Ma mult decat sa mi se amelioreze simptomele nu am reusit mai mult. Am facut tot felul de terapii si psihoterapii in ultimii 4 ani si nimic nu parea sa dea rezultatele dorite de mine, adica un somn odihnitor, cred
ca nici nu aveam mari pretentii. Intr-un final am ajuns la psihologul si psihoterapeutul Andreea Miclosina din Timisoara. A lucrat cu mine Terapia EMDR, si am ajuns la
cauza problemei mele. Nu am sa intru in detalii, insa va recomand atat psihologul Andreea Miclosina, cat si terapia EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Insomnia
  • Insomnia severă ar putea fi cauzată de slăbirea conexiunilor cerebrale
  • Culcatul la ore târzii a fost asociat cu alimentația nesănătoasă și sedentarismul
  • Thim - dispozitivul care te ajută să dormi mai bine, monitorizându-ți somnul
  • Insomnia crește riscul de astm la adulți
  • Calitatea redusă a somnului la copii, asociată cu insomnia mamei
  •