nou-nascut cu hidronefroza bilaterala | Forumul Medical ROmedic

nou-nascut cu hidronefroza bilaterala

27-02-2009
simona_veres
Nu este medic/terapeut
simona_veres
nepotelul meu s-a nascut cu si acum incerc sa redau exact diagnosticul care a a fost pus la externare...
uropatie obstructiva, ureterohidronefroza cong. stg.gr.IV, hidronefroza pe rinichi ectopic pelvin dr.

ceea ce as dori sa stiu, daca imi poate spune cineva... este tratabila aceasta boala? trebuie sa mentionez ca acest copil are numai 2 saptamani, exista tratament, se poate vb de transplant, nu stiu, orice raspuns ne poate fi folositor


multumim
3 comentarii
0
27-02-2009, ora 21:13
alessia5158
Nu este medic/terapeut
alessia5158
Si au externat copilul asa, fara a da familiei nici o informatie doar un diagnostic???. altfel nu-mi explic de ce ceri aceste informatii pe un forum !
Singura informatie care ti-o pot da este ca Tg. Mures are o Clinica de urologie cu buni specialisti si aparatura performanta ceea ce nu stiu este ca daca au sa nu sectie de neonatologie(Strada Gheorghe Marinescu 1, Targu Mures, Telefon 0265 217526)



iata un copy care explica ce este aceea hidronefroza :

Dilatatie acuta sau cronica a calicelor (conducturi renale care culeg urina primitiva a rinichiului) si a bazinetului (segmentul colector format prin reunirea calicelor si care se prelungeste cu uretera). O hidronefroza este consecinta unei retentii de urina cauzate de o ingustare sau de o obstruare a ureterei (conductul care asigura transportul urinei pana in vezica). Ingustarea poate avea ca origine o malformatie congenitala a jonctiunii bazinetului si ureterei, obstructia poate fi consecinta unei boli obstructive (tuberculoza, calcul, tumora a ureterei). Hidronefroza este pusa in evidenta prin dureri de rinichi, chiar printr-o colica renala. Tratamentul hidronefrozei este chirurgical: el consta in suprimarea obstacolului responsabil de retentia de urina.
0
28-02-2009, ora 15:49
laura sirba
Nu este medic/terapeut
laura sirba
Are dreptate alessia, au externat copilul fara recomandari.si noi am trecut prin asta cu baietelul nostru, dar avea aceasta ureterohidronefroza cong doar in partea stanga.Nu vreau sa te descurajez, e greu la inceput, pana accepti problema copilului, dar daca gasesti un dr bun, totul va fi in regula.Cu siguranta va fi nevoie de interventie chirurgicala si de multe, multe examene de specialitate.Noi am stiut de la nastere de existenta hidronefrozei, dar a fost urmarita si evaluata starea de sanatate a copilului pana la 7 luni, cand a facut prima interventie, prin care i s-a scos ureterul la piele(ureterostoma).Apoi hidronefroza a disparut si la 2 ani a urmat cea de-a doua operatie, de reintroducere a ureterului la locul lui.Acum are 5 ani si totul decurge normal, de 3 ani nu mai face infectii urinare si toate analizele sunt ok.Dar va trebui urmarit in continuare, cu ecografie anuala si urocultura la 6 luni.Nu e de joaca cu aceasta boala, e o problema f serioasa, dar daca mergeti la controale totul va fi bine.Va doresc multa sanatate.
0
12-05-2009, ora 19:33
MaSteMar
Nu este medic/terapeut
MaSteMar
Va rog o lamurire: clinica de la Tg Mures are si medici pediatri ? Are cineva mai multe informatii, a apelat la serviciile medicale de acolo? Copilul meu de 2 ani si 8 luni are ceva probleme renale proaspat descoperite (probabil rinichi ectopic, inca nu am definitivat analizele) si doresc sa ma informez din timp cu privire la optiunile medicale. Poate informatii despre alte clinici... Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nu e normal la nou-născut
  • Evaluarea nou-născutului
  • VeÈ›i deveni părinÈ›i? Iată ce trebuie să aveÈ›i în vedere
  • Jucăriile noului născut - care sunt È™i cum le alegem?
  •