Nou nascut cu probleme de respiratie.

11-10-2020
EllaB14
Nu este medic/terapeut
EllaB14
Buna! Am dat nastere de curand unei fetite de 4kg care, dupa o nastere nici foarte dificila, nici usoara dupa descrierea medicului, a avut probleme de respiratie, in sensul ca avea nevoie de ajutor si a stat cu masca cu oxigen si cort 2 zile. Fetita a ingerat la nastere un lichid verde putin dens iar la inceput problema respiratorie se punea ba pe seama lichidului, ba pe o problema la plamani, ba pe o gaurica in inima. Medicul meu ginecolog care mi-a monitorizat sarcina mai ca nu a ras si a zis ca e copil mare si se adapteaza mai greu, si ca din ce s-a interesat ea pe sectia de neonatologie are doar infectia aceea care trebuie tratata, si o usoara lipsa de calciu si magneziu. Nici pomeneala de probleme la plamani sau inima. I-au fost administrate 2 feluri de antibiotice iar in seara asta mi s-a spus ca inca este prezenta infectie in sange, ca ii sunt administrate perfuzii si ca se urmareste starea ei.
Sunt foarte ingrijorata pentru ea si starea ei de sanatate e cea mai importanta dar durerea mea este urmatoarea: lipsa comunicarii din partea medicilor si a asistentelor de pe sectia de neonatologie. Chiar in seara asta cand am cerut mai multe detalii despre starea fetitei mi s-a spus despre infectia inca prezenta in sange si cand am cerut mai multe detalii despre presupusele probleme la plamani exprimarea a fost asemanatoare cu, , multumeste-te ca e bine fata". De cand am nascut-o (4 zile) am apucat sa o vad doar imediat ce a venit pe lume si apoi a fost dusa pe sectia de neonatologie unde aparent nu am voie din cauza restrictiilor impuse de pandemie chiar daca rezultatul testului este negativ. De alaltaieri mi s-a spus ca i se termina perfuzia fetei astazi, si ca dupa ce ii va fi scoasa va fi monitorizata si daca totul este bine o vor aduce in salon cu mine. Aseara cand am intrebat mi s-a zis ca perfuzia se termina in dimineata asta in jur de ora 8. Azi cand vine vizita medicului la ora 13 mi se spune ca tot in perfuzie este dar fara alte detalii. In seara asta intreb asistentele, la fel, tot in perfuzii si fara detalii doar ca daca este bine mi-o aduc ele. Detalii pe care eu le cer dar pe care nimeni nu se oboseste sa mi le dea. Mereu par deranjati medicii si asistentele de la neonatologie cand le pun intrebari despre copilul MEU pana la urma.
De aceea ma bate gandul sa transfer fetita la o clinica privata unde sa poata fi ingrijita asa cum trebuie si eu sa ma pot asigura ca este bine si ce anume i se face, pt ca aici nici nu am siguranta ca se ocupa cum trebuie de fetita mea.
Daca si unde as putea transfera fetita pt ingrijiri mai bune? Si ar trebui internata tot pe sectia de neonatologie? Testata negativ pt coronavirus, as putea sa-mi vad fetita acolo?
Doare enorm de tare sa incerc 2 ani jumate sa raman in sfarsit insarcinata iar apoi dupa nastere timp de 4 zile (sunt acum momentan) sa nu o pot nici vedea si sa stiu ca e mancacioasa si vioaie doar din spusele unui medic ginecolog, sa mi se faca doar 3 poze in care ea saraca e plansa toata si apoi cand intreb de starea ei de sanatate cadrul medical sa fie deranjat.
2 comentarii
1
12-10-2020, ora 09:16
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata Ella
Este trist ca s-au derulat astfel evenimentele. Deoarece o lauza este foarte sensibila dupa nastere, probabil, daca incerc sa caut o scuza, cadrele medicale incearca sa nu te mai impovareze cu alte griji, dar... se pare ca reusesc contrariul ! Un alt scenariu, posibil, este ca nu sunt in posesia unui diagnostic complet, de certitudine, privind cauza/cauzele starii in care se afla, avand nevoie de timp de observatie si investigatii. In aceasta etapa a vietii, sectia de neonatologie este cea care se ocupa de micuta. Comunicarea lasa de dorit... Cred ca, mai intai, trebuie vorbit in prealabil cu sectia de neonatologie a clinicii private unde intentionezi sa o transferi, in ce conditii isi dau acordul sa preia cazul, sa nu ai surprize ca iti faci externarea dintr-un loc sub semnatura si nu esti acceptata in altul. Succes si sanatate, in demersul tau, orice decizie vei lua !
0
16-01-2021, ora 23:01
EllaB14
Nu este medic/terapeut
EllaB14
Va multumesc mult pentru raspuns. Au trecut mai bine de 3 luni de atunci si imi amintesc cu groaza acele momente. Multumesc Domnului, fetita mea a avut doar acea infectie si nimic mai grav de care era suspecta la nastere si acum e bine si sanatoasa si are aproape 7 kg alaptata exclusiv. E lumina ochilor mei si mai vreau si alti copii, dar am ramas traumatizata de experienta din acel spital, si urmatorii copii aleg sa ii nasc in afara tarii. Sper ca situatia din maternitatile de stat sa se schimbe candva si la noi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul