nou nascutul care geme are prob cu sist nervos?

20-03-2008
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
intr-o carte se spune ca, daca copilul geme inseamna ca are probleme cu sistemul nervos central. este adevarat?.de precizat ca la nastere, a avut prezentatie cefalica, cu o deformare a craniului, care in mai putin de 12h s-a remediat. este de investigat preoblema gemutului la nou nascuti sau este ceva firesc?
2 comentarii
0
24-03-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Jesinisu, eu personal nu cred ca ai motive de ingrijorare. Bebelusii mai gem si pentru ca pot visa urat, pentru ca pot avea colici usoare sau pentru ca resimt un disconfort. Se spune ca micutii au amintiri din viata intrauterina pana in jurul varstei de 3 ani. Deci si amintiri legate de nastere, care este un proces foarte traumatizant pentru ei, sa nu uitam acest lucru.
Bineinteles ca un factor foarte important este si cat de mult si de des geme.
Prezentatia cefalica la nastere nu inseamna nimic grav, inseamna ca a iesit cu capul, ceea ce este perfect normal si de dorit. Deformarea craniului este deasemenea normala in cazul nasterilor naturale, pentru ca ei coboara pe un canal stramt iar capusorul lor este moale si se deformeaza dupa acesta pentru a putea aluneca mai usor. Sunt deci procese naturale si normale, nu este nimic ingrijorator.
In primul an de viata al bebelusilor, dezvoltarea sistemului nervos este in corelatie directa cu dezvoltarea fizica si motrica. Asa ca, atat timp cat se dezvolta bine, mananca, doarme, nu sunt motive de ingrijorare. Mai mult, nou-nascutii sunt controlati lunar de catre medic si acesta poate depista din timp eventualele probleme.
Multa sanatate!
0
30-03-2008, ora 00:00
jesinisu
Nu este medic/terapeut
jesinisu
Va multumesc fff mult.
Intre timp am vb cu alti medici, iar ei mi-a spus cam acelasi lucru.
M-am mai linistit un pic, dar va rog sa ma intelegeti ca sunt la prima nastere si tot ceea ce e nefiresc pt mine, transform intr-o problema pt bebelus.
Multumiri de raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul