novinette

01-07-2008
manuela0740
Nu este medic/terapeut
manuela0740
as vrea sa stiu daca e normal ca medicul sa-mi spuna sa iau novinette din a treia zi de ciclu, in prospect scrie ca din prima zi se ia. si daca nu am relatii timp de cateva luni, trebuie sa intrerup si apoi sa le iau iar (prietenul e din alta localitate si ne vedem la vreo 3 luni)...nu stiu daca e bine.. va multumesc
1 comentarii
0
05-07-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Da, se pot lua din a 3-a zi de ciclu. In general, in caz de discordanta intre instructiunea de pe reteta si prospect, instructiunea prevaleaza.

2. Daca intlnirile sunt la mai multe luni o data, puteti face pauza de cateva luni si apoi sa le reluati. Anticonceptionalele au efecte adverse, dintre care unele cumulative (adica depind de numarul de luni in care cineva ia anticonceptionale). Facand asemenea pauze va "intoxicati" mai putin.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul