novinette
as vrea sa stiu daca e normal ca medicul sa-mi spuna sa iau novinette din a treia zi de ciclu, in prospect scrie ca din prima zi se ia. si daca nu am relatii timp de cateva luni, trebuie sa intrerup si apoi sa le iau iar (prietenul e din alta localitate si ne vedem la vreo 3 luni)...nu stiu daca e bine.. va multumesc
1 comentarii
1. Da, se pot lua din a 3-a zi de ciclu. In general, in caz de discordanta intre instructiunea de pe reteta si prospect, instructiunea prevaleaza.
2. Daca intlnirile sunt la mai multe luni o data, puteti face pauza de cateva luni si apoi sa le reluati. Anticonceptionalele au efecte adverse, dintre care unele cumulative (adica depind de numarul de luni in care cineva ia anticonceptionale). Facand asemenea pauze va "intoxicati" mai putin.
2. Daca intlnirile sunt la mai multe luni o data, puteti face pauza de cateva luni si apoi sa le reluati. Anticonceptionalele au efecte adverse, dintre care unele cumulative (adica depind de numarul de luni in care cineva ia anticonceptionale). Facand asemenea pauze va "intoxicati" mai putin.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon