novynette

01-07-2011
mirey_alerim
Nu este medic/terapeut
mirey_alerim
Buna ziua! De ceva iau anticonceptionale novynette, dar ma simt rau, ma dor ovarele zilnic..este o durere sacaitoare...si am o secretie maronie impreuna cu niste cheaguri mici.eu am mai luat novynette la sfatul medicului in urma cu un an de zilesi m-am simtit bine..dupa care am facut pauza..dar acum nu stiu de ce ma simt rau... Nu stiu ce sa fac...daca sa le opresc sau sa le schimb... Sau este o reactie normala, faptul ca ma dor ovarele...dar secretia este si ea normala? Va multumesc!
1 comentarii
0
01-07-2011, ora 22:17
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este posibil ca durerea ovariana sa nu aiba legatura cu anticonceptionalele, ci sa fie din alte cauze, spre exemplu o anexita. Pe de alta parte, tratamentul hormonal prelungit are numeroase reactii adverse, printre care si aceea ca e corelat cu cresterea incidentei si gravitatii infectiilor genitale (inclusiv anexitelor).

Secretia maronie ar putea avea legatura cu reluarea anticonceptionalelor. Apare frecvent in primele 3 luni de la initierea sau reluarea pilulelor.

In concluzie, cel mai bine ar fi sa nu luati anticonceptionale. Dar, daca totusi luati, ar fi cel mai bine sa nu mai faceti pauze.
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul