Sotia mea nu e atrasa de sex | Forumul Medical ROmedic

Sotia mea nu e atrasa de sex

22-08-2020
Adryan04
Nu este medic/terapeut
Adryan04
Salutare tuturor, urmaresc de foarte mult timp aceste postari ale voastre si vreau sa ma lamuresc si eu cu o chestie:
Sunt casatorit de 4 ani eu am 27 de ani iar sotia mea 25 ani, mentionez ca a fost virgina si sunt primul partener din viata ei amoroasa, ce nu inteleg eu este faptul ca nu e atrasa de partea sexuala pentru ea e ok daca se intampla o singura data pe saptamana, dar pentru mine cade foarte urat si foarte greu imi place, ma atrage o doresc mentionez ca am discutat pe tema asta in toate modurile posibile cu ea si degeaba, se schimba pe moment pentru a evita cearta pe care o provoc pe tema asta dar uita foarte repede sa fie atenta in dormitor.
In rest suntem foarte ok, ne respectam ne intelegem vorbim, dar pana in punctul acela.
Voi ce parere aveti sunt eu prea insistent daca vreau de 2-3ori pe saptamana? Problema unde poate fi? Cine se mai confrunta cu asa probleme?
7 comentarii
0
23-08-2020, ora 09:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încercați să comunicați mai mult, acordați o mai mare atenție preludiului, acelor gesturi erotice de dinainte de actul în sine, prin care soția să fie pregătită lent și treptat pentru ceea ce urmează. În general, unei femei îi trebuie mai mult timp să se excite suficient, iar dacă preludiul durează prea puțin și apar anumite dureri în timpul actului sexual, o face să evite o apropiere de partener. Aveți copii? Lipsa dorinței sexuale poate fi cauzată și de oboseală, de stres, de unele medicamente, de anticoncepționale, etc. În spatele fiecărui comportament se află o cauză, care poate fi de natură fizică sau psihologică.
Dacă nu reușiți să obțineți schimbări împreună, să încerce să facă investigații la endocrinolog și dacă nici aici nu se constată nimic să meargă la un psihosexolog.
0
23-08-2020, ora 09:46
Adryan04
Nu este medic/terapeut
Adryan04
Buna ziua, o inteleg destul de bine cand este obosita cand nu e ok, nu sunt o persoana care sa nu o inteleg dar de mers la doctor pe tema sexului nu vrea sa mearga spune doar ca asa este ea.
Inca nu avem copii dar ne dorim, nu a luat anticonceptionale niciodata pentru a evita sarcina.
Doar o luna sau doua la recomandarea doctorului pentru tratarea unui chist
Ma simt foarte prost cand ma refuza iar preludiul nu este nici foarte lung nici scurt doar ca pentru ea nu prea conteaza aceste amanunte.
0
23-08-2020, ora 12:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Atunci e neapărată nevoie să meargă la medic, pentru că poate fi o problemă hormonală. Dorința trebuie să vină din interiorul ei, nu neapărat pentru că îți dorești tu. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie văzută cauza.
0
25-08-2020, ora 11:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cred ca poate fi de folos Bogdan sa solicitati sprijinul unui psihosexolog. Psihosexologul poate sa va ajute sa va exprimati fiecare mai bine trairile si dorintele din zona sexuala, pentru ajunge la un compromis benefic pentru amandoi, ce poate fi necesar in cazul in care biologic nu e vreo problema (exista si aceasta posibilitate)

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
25-08-2020, ora 11:06
Adryan04
Nu este medic/terapeut
Adryan04
Multumesc frumos domnul Rares.
0
26-08-2020, ora 09:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Una e să vrei și alta e să poți. De aceea un psihosexolog vă poate ajuta să depistați ce anume se află în spatele acelui refuz, de ce nu-și dorește, pentru că nu e suficient să vrei, trebuie să existe o cauză care o determină să bată în retragere.
1
24-09-2020, ora 01:21
shadowshadow
Nu este medic/terapeut
shadowshadow
Cred ca e nepotrivire de caracter, mai pe scurt. Am mai avut prieteni de familie cu aceeasi problema si solutia a fost sa-si vada fiecare de viata lui. Personal, consider ca orice relatie trebuie sa inceapa cu un concubinaj de minim 4 anotimpuri, doar asa poate vedea fiecare daca partenerul are toate calitatile dorite. Sexul este (si) o nevoie primara, daca celalalt nu poate raspunde acestei nevoi atunci.ce rost mai are relatia? Sa spui cuiva ca il iubesti dar sa nu simti nevoia/dorinta de a face dragoste cu acea persoana atunci...undeva este o "eroare".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbaÈ›i, în relaÈ›iile pe termen lung
  • Cât de frecvent fac sex cuplurile, în funcÈ›ie de vârstă (conform studiilor)
  •