nu inteleg ce se intampla cu mine??? | Forumul Medical ROmedic

nu inteleg ce se intampla cu mine???

17-11-2008
mihaela_19
Nu este medic/terapeut
mihaela_19
Sunt stundenta in anul I la facultatea de drept iar de ceva vreme, adica de vreo 2 ani, ma confrut cu anumite stari pe care nu le mai inteleg.
In primul vreau sa zic ca mereu ma simt vinovata de ceva si oricat de mult alte persoane din jurul meu mi-ar spune ca nu este asa eu nu pot sa ma conving iar de multe ori acest sentiment este covarsitor si nu mai pot suporta iar de multe ori ajung sa imi fac rau singura.
In al doilea rand eu nu am nici un pic de incredere in mine ca pot realiza ceva, ca imi pot face prieteni, ca pot execela intr-un anumit domeniu etc... nu am incredere in nimeni si mereu am impresia ca nimeni nu imi vrea binele si ca toti ma urasc si ar vrea sa nu mai fac parte din viata lor.
Eu nu sunt o persoana deschisa si imi este foarte greu sa vorbesc cu altcineva si tin totul in mine asa incat ajung sa plang foarte mult sa nu pot sa dorm sa am diverse ganduri cum ar fi ca ar fi mai bine daca nu as exista, ca ar fi mai bine sa mor. Recunosc m-am gandit foarte mult la suicid dar oana la urma m-am ales doar cu niste taiaturi pe mana.
Deasemenea mi se intampla sa trec foarte repede de la o stare la alta adica acuma pot fi extrem de vesela iar in momentul urmator daca mi s-a parut ca cineva a facut o anume remarca la adresa mea imediat ma intristez.
Vreau sa spun ca nu mai pot iar de vreo 2 luni am inceput sa ma simt si mai rau, cu toate ca am avut o perioada in care lucrurile au decurs aproape normal, nu stiu ce sa mai fac efectiv nu mai suport am inceput sa ma cert cu toata lumea si nu ma mai pot intelege cu nimeni si imi pare extrem de rau ca ii pun pe cei din jurul meu sa ma suporte si imi este foarte frica sa nu raman singura datorita felului meu de a ma comporta.
In concluzie eu nu mai inteleg ce se intampla si daca cineva ar putea sa ma ajute cu un sfat, cu o explicatie, cu orice este bine venit.
Va multumesc anticipat!!
7 comentarii
0
18-11-2008, ora 00:10
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ar fi bine sa faceti, mai intai, o radiografie pulmonara. Exista unele boli de plamani care incep cu semnele psihice pe care le descrieti. Dupa aceea, presupunand varianta mai frecventa, si anume ca plamanii sunt OK, sa va adresati unui psiholog.
0
18-11-2008, ora 10:12
mihaela_19
Nu este medic/terapeut
mihaela_19
Va multumesc pentru sfatul dvs, eu cu plamanii nu am nimic pt vara trecuta mi-am facut analize si nu mi-a iesit nimic.
0
18-11-2008, ora 12:07
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Buna Mihaela,

Este o idee buna o vizita un psihoterapeut (bun) de la tine din oras, fiindca asa cum spui si tu, e posibil ca multe din simptomele tale sa provina din multiple acumulari (date de faptul ca iti vine greu sa discuti, asa, cu altcineva despre tine).
Pe de alta parte, mentinerea unor anumite simptome pe o perioada mai lunga de timp, poate conduce la aparitia si a altora sau la aparitia anumitor afectiuni psihice sau fizice (vezi si trecerea brusca de la o stare la alta). Si chiar nu e cazul, acum ca ai si inceput o facultate sa dezvolti ce e mai rau, in loc sa te simti bine cu tine insuti.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
18-11-2008, ora 19:32
mihaela_19
Nu este medic/terapeut
mihaela_19
Iti multumesc si tie pentru ca mi-ai raspuns si cred ca am sa caut la mine in oras, adica in Galati, un psihoterapeut pentru ca asa nu se mai poate mai ales ca in ultimul timp, dupa cum am mai zis, am inceput sa ma simt si mai rau si acest lucru ma afecteaza pentru ca nu prea pot sa ma concentrez sa invat, nu mai am chef de nimic plus ca ma doare capul ingrozitor si ma enervez mult mai repede si tip la toata lumea am devenit foarte insuportabila.
0
19-11-2008, ora 18:25
se_ma_k
Nu este medic/terapeut
se_ma_k
Pentru ca tot suntem in postul Craciunului, o recomandare simpla si necostisitoare... Mergeti si marturisiti-va! Gasiti un duhovnic si descarcati-va sufletul in fata lui Dumnezeu! Este cel mai bun psiholog!
0
20-11-2008, ora 00:27
mihaela_19
Nu este medic/terapeut
mihaela_19
Multumesc se_ma_k pt raspunsul tau si sa stii ca am luat si aceasta varianta in considerare.
0
12-01-2012, ora 23:12
ana_92
Nu este medic/terapeut
ana_92
Am fost mirata cand am citit ce a scris mihaela_19... sunt exact in aceiasi situatie..identica pot spune. Vad ca din 2008 e postarea, as vrea sa vorbesc cu ea, sa vad cum este acum, ce a facut sau ce nu a facut. Nu stiu daca mai este posibil sa se uite aici, sau sa primeasca vreo notificare, dar daca o primeste o rog sa mi scrie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul