nu pot inghiti mancarea decat pasata
Am un priete disperat de faptul ca de un an nu mai poate inghiti mancarea decat pasata.A facut tot felul de investigatii in urma carora s-a vazut ca organele sunt fizic sanatoase, insa nu a primit un diagnostic neurologic.S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?Multumesc!
2 comentarii
A facut si manometria sfinterului esofagian? (evalueaza presiunea la nivelul sfincterului esofagian si, indirect, functionarea nervilor de la respectivul nivel) Nu stiu daca acolo este cauza, dar ar trebui verificat. Presupun ca a facut radiografii baritate care sa excluda o tumora ce comprima esogagul sau /si o endoscopie care poate decela si alte cauze.
Prietenul meu are aceeasi problema de cateva luni, inghite foarte greu. Din cate am inteles muscultura esofagului nu mai functioneaza cum trebuie si sfinterul. Boala se cheama acalazie si nu prea se poate rezolva decat prin interventie chirurgicala (care nu e o operatie foarte complicata...cica). A facut extrem de multe analize pana ca medicii sa ajunga la concluzia asta, practic, cam tot ce se putea legat de sistemul digestiv. Ii recomand sa incerce la spitalul fundeni, este un medic care a mai operat asa ceva si are experienta. Boala am inteles ca e fff rara şi experienta medicilor e limitata. Operatia se face laparoscopic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4nu pot sa inghit mancarea, am nevoie de ajutor
- 28acalazie... operatia este singura solutie?
- 4durere la inghitire
- 3Probleme la inghitit!
- 3Raceala? Probleme la inghitit
- 5Probleme mari la inghitit
- 2dureri la inghitire
- 2Nu pot inghiti mancarea solida.
- 6URGENT...probleme la inghitit si respirat
- 3durere in capul pieptului la inghitire
- 2durere persistenta in gat, de abia pot inghiti
- 1nod in gat si probleme la inghitire
- 2amigdale marite + miros neplacut
- 4am ceva in gat la inghitire