nu raman insarcinata

05-07-2013
alyyyyy
Nu este medic/terapeut
alyyyyy
Buna ziua. Am 24 de ani. Avem aproape 2 ani de cand ne dorim un bebe si inca nimic. Cu 6 luni in urma am fost la un control si eram ok, mi-a spus dl doctor ca sa mai asteptam ca n-a trecut mult timp poate am sa raman. Mi-a cerut sa fac analiza prolactina, si e bn. Iar acum 3 luni mi s-a spart un chist ovarian. ( am avut durere pelvina foarte tare si ameteala) La eco mia iesit decat prezenta lama de lichid 29.7 mm. De atunci n-am mai fost la control, deci nu stiu daca mai mi s-a format vreun chist. Nu stiu ce trebuie sa fac. Am uitat sa mentionez ca am ciclul menstrual neregulat. ex imi vine la o luna si o saptamana sau la o luna si 3 saptamani. ultimele dati au fost pe 6 iunie apoi la 3 saptamani, pe 28 iunie, dar mia venit decat putin culoare maronie, timp de 5 zile. De ce nu raman gravida? ce trebuie sa fac si sa-mi reglez cm?
3 comentarii
0
05-07-2013, ora 19:10
alyyyyy
Nu este medic/terapeut
alyyyyy
Am uitat sa mentionez ca il am neregulat de cand am lasat anticonceptionalele care le-am luat timp de doi ani. Pana sa iau anticonceptionale venea la aproximativ o luna dar nu era fix. Am lasat pastilele de 3 ani si tot aiurea vine.
0
08-07-2013, ora 18:53
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Sunt multe cauze care pot duce la sterilitate, iar anticonceptionalele reprezinta una dintre ele. De aceea, nu este intelept sa luati medicamente, in special hormonale, fara avizul medicului dv de familie.

Ceea ce ar trebui facut acum, in stadiul in care va aflati dv, este, mai intai, obtinerea unei dovezi ca ovulatia are loc sau ca nu are loc. Dovada ovulatiei se poate obine prin trei metode: clinic, biochimic sau ecografic si este bine sa obtineti doua dovezi din cele trei posibile. Medicul dv va va da detaliile necesare.

Daca ovulatia ARE loc, atunci continua work-up-ul diagnostic cu o spermograma facuta sotului.

Daca ovulatia NU ARE LOC, atunci continua work-up-ul cu stabilirea cauzei pentru care nu are loc.
0
08-07-2013, ora 19:56
alyyyyy
Nu este medic/terapeut
alyyyyy
Pastilele anticonceptionale mi-a spus D-l doctor ginecolog sa le iau cand am vrut sa ma protejez. Cat despre ovulatie, n-am intrebat D-l doctor daca ovulez, dar o data ce i-am spus ca ne dorim un copil, si a zis ca sunt bn, banuiesc ca ovulez. Problema e ca nu inteleg de ce nu mi se regleaza cm.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregătirea pentru sarcină
  •