Nu stiu ce sa fac, sufar pentru ca nu traiesc, in timp ce altii se bucura de viata, eu doar exist

28-05-2019
NoLife2
Nu este medic/terapeut
NoLife2
Fiecare zi din viata mea e la fel, simt de parca traiesc aceeasi zi in fiecare zi si nu stiu cum sa schimb asta.Am doar 20 de ani insa sufar profund, sufar pentru ca nu traiesc, in timp ce altii se bucura de viata, eu doar exist, atat, nu fac altceva.Altii de varsta mea isi petrec timp cu prietenii lor, merg in excursii(unii mai rar, unii mai des, dar o fac), se bucura de vremea asta frumoasa, se bucura de romantism, isi pierd noptile cu prietenii lor, rad impreuna, iar eu sunt privat de toate, ma simt anormal.Da, da, da, da, da.Nu se afla nimeni intr-o distractie continua, dar majoritatea au parte de viata sociala, cel putin in mica masura.Ei bine, eu traiesc aceeasi zi, a carei structura o cunosc extrem de bine, la detaliu, la cat de mult am repetat-o:
Ma trezesc, ma ridic din pat, merg la toaleta, imi fac cafeaua, mananc, ma imbrac, imi beau cafeaua de-abia acum deoarece am lasat-o sa se raceasca, ma spal pe dinti si plec spre facultate.Stau cateva ore la facultate, dupa care merg acasa unde invat sau imi pierd vremea pe internet.Iar daca nu merg la facultate intr-o zi, acea zi nu se schimba cu nimic, decat cu niste ore suplimentare de invatat sau pierdut vremea pe net.Sunt intr-o situatie critica.Mi-e scarba de invatat insa nu am de ales, precum si de viata mea.Mereu cand vad pe cineva, ma gandesc ca are prieteni, are o viata complexa fata de a mea(sunt mai mult in stare, , vegetativa”), are cineva la care tine si caruia îi pasa de el.Cam asa mi-a fost toata viata, doar ca mi-am umplut-o cu altceva, adica jocuri online, care au umplut intr-un fel acest gol, prin distragere, insa am renuntat la ele, si golul este imens acum.De craciun am stat acasa, singur si am invatat, in vacante la fel, de pasti la fel, de revelion la fel.Am avut cativa prieteni cu care ma jucam foarte des pana prin clasa a 9-a, de atunci am inceput sa imi umplu timpul cu jucatul la calculator, lucru pe care l-am incetat de 2 ani.De atunci, nu mai am pe nimeni.N-am stiut sa ma leg de ceilalti de la facultate, nici nu prea ne-am inteles, nu ma inteleg nici bine cu parintii sau rudele.Comunic cu ceilalti, nu va scrie o persoana anti-sociala ci o persoana pe care multa lume cred ca o considera extrovertita si sociabila, doar ca nu sunt prieten cu nimeni, ci am doar cunostiinte.Nu mi-am facut prieteni cand trebuia si de aceea sunt in situatia asta si in viata altora nu stiu cum sa ma bag, toti au viata lor, parca, , sudata” deja si eu am ramas pe dinafara.In ultima perioada, am inceput sa am episoade in care stau in pat si simt ca sunt decedat, ca sunt intr-un sicriu si ca inca am capacitatea de a vedea in jur.Si in acele momente imi vine sa dorm pentru totdeauna.
Nu mai merge placa cu, , focuseaza-te pe studii si pe dezvoltarea personala, si vor aparea oamenii in viata ta din cer”, nu sunt un robot.Fac chestia asta de ceva timp si nu mai merge, am nevoie si de altceva..de conexiuni interumane.Facultatea nu prea ma incanta dar nici nu prea stiu ce vreau sa fac cu adevarat.Simt ca ma sufoc.Nu imi trimite-ti incurajari simple pentru ca nu prea ma ajuta daca vin din partea unor necunoscuti, poate ma ajuta cateva secunde.Poate nu va pare situatia mea grava, dar pentru mine este, pur si simplu nu stiu ce sa mai fac, simt ca sunt intr-o infundatura.Privesc situatia de a avea prieteni si/sau o prietena, ceva de vis, ceva ireal, putin posibil, pe cand pentru altii, reprezinta o normalitate.
7 comentarii
0
28-05-2019, ora 16:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Posibil sa aveti depresie. Depresia este o boala. Adresati-va unui psihiatru sau psiholog sa va evalueze.
0
28-05-2019, ora 20:08
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Angajeaza-te part time sau du-te voluntar undeva. Mergi la concerte gratuite in aer liber, du-te la sala daca iti place.Astea sunt cateva sugestii restul poti sa adaugi tu. Succes!
0
29-05-2019, ora 08:12
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergi la un psiholog clinician cu experiență pentru evaluare, iar pe baza evaluării vei începe psihoterapie sau dacă e nevoie te trimite și la psihiatru pentru medicație. Totul este să iei măsuri rapide pentru că dacă este o depresie e bine să se intervină cât mai repede ca să ieși din această stare și să-ți poți continua viața frumos.
Oamenii vin spre tine dacă și tu ai deschidere, poate și tu te închizi în tine și te depărtezi de ei. E important să descoperi ce-ți dorești cu adevărat, poate nici facultatea nu ți se potrivește, sau ai avut alte așteptări decât ți s-a oferit. Sunt destui care au vrut ceva și au realizat că de fapt nu li se potrivea și au schimbat facultatea sau locul de muncă și acum sunt bine. Nu ești singurul care la un moment dat a a avut dezamăgiri, important este să faci tot posibilul să ieși din starea asta și să găsești resurse de-a merge mai departe.
0
29-05-2019, ora 12:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Consulta initial un psihiatru pentru a vedea daca starea ta depresiva nu are nevoie de un tratament medicamentos si apoi apeleaza la sprijin psihoterapeutic pentru a depasi aceste stari.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
29-05-2019, ora 13:56
NoLife2
Nu este medic/terapeut
NoLife2
Nu cred ca sunt in depresie, dar am momente cand ma simt extrem de rau, acele momente de, , sufocare''.Eu cred ca e nu e deplasat sa fi in depresie in asemenea circumstante, pentru ca nu ai cum sa fi fericit sau sa te simti normal.Si nu mi se pare ca un psihiatru m-ar putea ajuta cu ceva.Mi se pare ciudat cazul unui individ care ar fi depresie si ar lua antidepresive si s-ar simti bine apoi, cum sa te simti bine cand tu nu prea esti, , conectat'' cu ceilalti?Raspundeti-mi la intrebarea asta.
Cum am spus, eu la facultate sunt foarte deschis si comunicativ, nu ma izolez sau ceva, nu sunt timid, doar ca nu prea m-am inteles cu ceilalti, cu unii am o, , relatie'' ok, dar doar atat, si nu prea vad cum sa ma bag in viata lor.
Starile astea pot fi depasite doar daca obtin ceea ce vreau, iar ceea ce vreau eu sunt niste prieteni, cineva cu care sa imi pot petrece timpul, din cand in cand.
0
01-06-2019, ora 10:01
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Obstacolul in cazul tau Nolife poate sta tocmai in faptul ca tu consideri ca “starile astea pot fi depasite doar daca obtin ceea ce vreau”. Cat timp o sa consideri asta, e foarte probabil ca starea ta o sa ramana neschimbata. E important sa discuti cu un psihoterapeut despre dilemele tale legate de viata si poate si despre ce rol poate avea terapia antidepresiva in cazul tau.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
31-08-2021, ora 16:58
asiarr3
Nu este medic/terapeut
asiarr3
Salut NoLife2.
intamplator am dat peste postarea ta...si eram curioasa daca au intervenit schimbari in viata ta, dupa 2 de ani de la postare :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul