nu stiu de unde sa incep.

03-04-2011
soapta
Nu este medic/terapeut
soapta
Salut! Sunt Adriana si de cateva luni scad in continuu in greutate. Trebuie sa spun ca niciodata nu am avut o greutate normala insa acum am ajuns la 42 de kg, si am inaltimea de 1m si 73cm, iar varsta de 21 de ani... Am avut senzatia la inceput ca este o boala endocrina, insa cand am fost la control mi s-a spus ca sunt sanatoasa...Totusi greutatea mea nu crestea mai mlt de 48 de kg, apoi asta iarna dupa ce am avut un esec la locul de munca m-am gandit ca poate e de natura psihica, am asteptat sa treaca dar azi am ajuns la 42 de kg si ma sperie acest fapt, mi-e rusine de corpul meu, nu mi se mai aseaza nici o haina si sunt de-a dreptul ( din punctul meu de vedere) diforma, nu mai zic de strigatele din urma jignitoare primite pe strada. Ca sintome nu stiu, uneori dimineata ma trezesc cu gura plina de o pasta alba, ma supar repede datorita firii mai sensibile ar cand se intampla asta simt o greutate instomac, apoi imi piere pofta de mancare, de multe ori deschid frigiderul pentru ca mi-e foame dar mi se intoarce stomacul pe dos si renunt sa mai mananc, am ameteli, cand ma ridic sau pur si simplu cand merg mi se incetoseaza vederea, iar apoi nu mai vad si nu mai aud, dar imi revin repede.ma gandeam la un moment dat ca poate sunt anorexica, dar apoi mi-am sps ca un om anorexic e ingrijorat de faptul ca e supraponderal ori eu ma gandesc invers.vreau sa ma duc la control medical, insa nu stiu de unde sa incep, incotro sa ma indrept.
4 comentarii
0
03-04-2011, ora 03:03
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Scaderea in greutate este de multe cauze. Asa cum spuneti, in anorexia nervoasa exista intentia de a slabi si persoana se considera prea grasa. Aceasta cauza se poate exclude. Aveti nevoie de o serie de analize de sange, pentru ca unele simptome (ameteala, incetosarea vederii la ridicare) sunt din cauza anemiei, care poate fi din carenta de fier, B12, acid folic. S-ar putea sa fie o problema metabolica, de endocrinologie (ex. hipertiroidism), sau de gastroenterologie (sindrom de malabsorbtie, gastrita cronica, enteropatie glutenica etc.). Oricum, inceputul este de la medicul de familie, care o sa va trimita la specialist. Numai bine!
0
03-04-2011, ora 11:56
elena raluca
Nu este medic/terapeut
elena raluca
Sunt de acord intru totul cu ceea ce ti-ai spus musaraf, dar asi avea de adaugat si un control al glicemiei.Incearca sa mananci macar putin si des;nu exclud si ceva perfuzii, organismul tau este deshidratat si lipsit de vitamine si minerale(asa se explica ametelile).Incearca sa bei lichide chiar daca nu iti este sete;macar 1, 5litri pe zi(nu acidulate)si nu bea cafea.Sanatate multa.
0
03-04-2011, ora 14:24
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,
din experienta, scriu, ai putea sa incepi si sa excluzi, pe rand:
1.
analiza scaun pt. paraziti intestinali..rezultatul il primesti seara pe internet, cu trimitere e gratuit, fara costa 13 lei;
2.
analiza scaun pt. helycobacter pilori, care cu trimitere e gratuit, fara costa 45 lei;..iar din sange tot, 45 lei;
3.
analiza sange pt.: glicemie, calciu, magneziu si fierul (sideremia).iar cu valorile rezultate, mergi la medicul de familie care, iti va prescrie un tratament;
stiai ca, ...si o valoare "mica" a glicemiei..iti da astfel de simptome?

Concluzie:
tot ce ti-am recomandat, le-am facut si eu, asa, pe rand., le-am exclus si...pana la urma..a fost problema cu TIROIDA.
Spui..scrii ca, rezultatele sunt bune, adica : TSH, FT3, TF4, anticorpi...
Precizare: si la mine, aceste valori au fost in limita normala DAR, la un EKO tiroidian..mi-a depistat ceva ce, NU era in regula, dar urmare, am primit tratament si..acum ma simt bine.

Iti doresc sanatate si s-auzim de bine.
O zi buna!
0
04-04-2011, ora 07:53
soapta
Nu este medic/terapeut
soapta
nu consum cafea, pentru ca fac diaree si in plus mi-o "ia inima razna"
, in sensul ca imi simt bataile inimii pana in moalele capului aproape ca le si aud si sa nu mai spun de caldurile care imi traverseaza corpul, nu stiu de ce pentru ca intotdeauna am avut o tensiune mica. intr-adevar cu lichidele stau mai prost si din cauza asta nu e an sa nu am probleme si la rinichi. cam multe pe capu meu insa azi voi face primul pas, medicul de familie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.